Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supportrar startar pengainsamling – efter profilens cancerbesked

- 20/08/2013, 11:49
Fredrik Johansson med familj har fått ett tragiskt besked.

Fredrik Johansson med familj har fått ett tragiskt besked.

Björn Tilly/SCANPIX

Västerås IK:s Fredrik Johansson, 29, dotter har drabbats av leukemi. Då samlar klubbens supportrar in pengar till barncancerfonden:
– Det blir en väckarklocka för en, säger Niklas Koivisto, vice ordförande i VIK Support, till Expressen.

VÄSTERÅS. Västerås IK:s Fredrik Johansson har haft några tuffa säsonger i hockeyallsvenskan. Den passningsskicklige forwarden har drabbats av flera tunga skador och har knappt kunna spela några matcher.

Till den här säsongen har 29-åringen dock varit skadefri – men då kom en smäll ofattbar för de flesta. Hans yngsta dotter har drabbats av leukemi, något som Västerås IK under tisdagen skriver om på sin hemsida.

"Vår dotter har drabbats av leukemi"

– Vår yngsta dotter har drabbats av leukemi. Så det har varit en minst sagt omtumlande situation att ta in för vår familj, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag kommer att spela matcher och träna i den mån jag orkar och förmår framöver men man kan ju aldrig veta exakt hur mycket man kan delta i det här läget.

Som ett stöd för honom och hans familj har Västerås supporterförening VIK support nu dragit igång en pengainsamling till barncancerfonden – och det har rasat in pengar.

"Redan över 20 000 kronor"

– Den ska pågå fram till slutet av september och vi räknade med att nå ungefär 20 000 kronor totalt. Och vi är redan över 20 000. På tolv timmar. Det är helt fantastiskt, säger supporterföreningens vice ordförande Niklas Koivisto till Expressen. 

Koivisto har svårt att sätta sig in i forwardens situation.

– Jag är själv småbarnspappa och jag kan ju inte tänka mig något värre än att nåt sånt här drabbar ens barn. Det blir en väckarklocka för en, man fattar hur bra man själv har, säger han till Expressen