Söndag 13 Jun
Stockholm

Målrik avslutning på kvalserien

Leksand vann över SSK, Rögle förlorade mot Växjö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var målrikt och svängigt när den redan avgjorda kvalserien i ishockey avslutades på torsdagen.

Betydligt mer dramatik var det i kvalserien till Hockeyallsvenskan, där Örebro drog det längsta strået.

Leksand nådde inte elitserien den här gången heller, men avslutade i alla fall säsongen med att besegra seriesegraren Södertälje.

Mikael Karlberg avslutade en lång hockeykarriär med att sätta den avgörande straffen, då Leksand vann med 6-5. Södertälje ledde med till synes betryggande 3-0 innan leksingarna fick ordentlig fart och också började utnyttja möjligheterna som gavs då motivationen inte var den bästa.

Södertäljes målvakt Björn Bjurling var på sådant bjudhumör att han byttes ut efter två perioder.

Även det andra redan klara elitserielaget, Rögle, förlorade på hemmaplan. Skånelaget ledde med 3-2, men släppte in tre mål i slutperioden mot Växjö, som vann med 5-3. Christian Magnusson ordnade själv vändningen genom att göra både 3-3 och 4-3 till Växjö.

AIK bortaslog Västerås med 6-5. Här var det Patrik Bergström som både kvitterade och gjorde segermålet för AIK.

I kvalserien till Hockeyallsvenskan stod det mellan Tingsryd och Örebro. Båda hade 20 poäng, Örebro tog emot Huddinge medan Tingsryd åkte till Haparanda för att via seger över nästjumbon Asplöven säkra avancemanget.

Men smålänningarna darrade mot Asplöven. Det blev förlust, och det hjälpte inte att målvakten Peter Johansson plockades ut sedan Simon Stark reducerat till 2-3 med 45 sekunder kvar.

Örebro hade också stora problem i sin match - trots 3-0-ledning mot Huddinge. Stockholmarna kom tillbaka och nådde kvittering, innan förstaformationens Thomas Mitell och Fredrik Orrsten till slut såg till att Örebro vann med 5-3. Belöningen blev kvalserieseger och spel i Hockeyallsvenskan i höst.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela