Södertälje klart för elitserien

En omgång återstår, men ishockeyns kvalserie är redan avgjord.


Södertälje gjorde på måndagen det som krävdes för säkra ännu en säsong i elitserien - och hjälpte på köpet Rögle som också är klart för spel i högsta serien.

Ende kvarstående utmanaren till Södertälje och Rögle var AIK men i ett tufft länsderby på bortais såg Södertälje till att AIK blev avhängt.

Inte helt oväntat var det kvalseriens poängkung Dragan Umicevic som såg till att skjuta Södertälje kvar i elitserien.

Robert Carlsson hade gjort 1-0 för Södertälje i den första perioden, och direkt i inledningen av andra slog Umicevic till. Mycket snyggt dessutom. Umicevic skottfintade ner målvakten Christopher Heino-Lindberg och sköt mellan benen på densamme.

Umicevic, bäst på isen för kvällen, skulle också ligga bakom 3-1 och 4-1. Trean kom med bara sex sekunder kvar av andra perioden efter att Umicevic haft lekstuga i AIK-zonen. Jörgen Bemström fick läget framför mål och satte pucken i krysset.

Fyran kom genom Jonas Höglund i numerärt överläge efter ett inspel från Umicevic och då var det hela avgjort.

Till slut blev det hela 6-2, bland annat efter att AIK tagit ut målvakten.

Södertäljesegern hjälpte också Rögle som förlorade borta mot Leksand med 4-2. Rögle var i princip klart redan före måndagens omgång men blev det nu även i teorin.

Västerås vann borta mot Växjö, 4-3.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.