Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lidström redo för finalspel

Sport | 29/05/2009 13:08

Ditroits lagkapten spelklar - men laget hade velat vila mer.

Lagkaptenen Nicklas Lidström ska vara spelklar till Detroits första final i Stanley cup mot Pittsburgh.

Men det är ändå mungiporna nedåt i Detroitlägret där det riktas kritik mot NHL:s beslut att flytta fram starten av finalserien.

För ett skadedrabbat Detroit är det inte någon höjdare med två finalmatcher på två dagar, lördag och söndag.

– Vi är besvikna över att vi inte får en extra dags vila. Dessutom är det två matcher på två dagar. Vi tycker att om man vinner en matchserie i fem eller färre matcher så har man förtjänat att få några dagars extra vila, säger Detroits general manager Ken Holland till ESPN.

NHL bestämde från början att finalserien skulle börja den 5 juni om inte bägge semifinalerna var avgjorda efter fyra matcher. Pittsburgh besegrade Carolina i fyra raka medan Detroit slog Chicago i fem matcher. Tidigare år har NHL fått kritik för att matchserier inte flyttats fram i tid då omgången innan tagit slut snabbt. Långa avbrott är negativt för intresset.

Enligt Holland kommer Nicklas Lidström att vara spelklar till den första finalen. Däremot är det mer osäkert med Jonathan Ericsson, som opererade blindtarmen i onsdags, och Pavel Datsiuk. Deras eventuella medverkan bestäms på matchdagen skriver ESPN.

Skrivet av: