Suddens utvisning sänkte Vancouver

- 10/01/2009, 10:24 -

Två och en halvminut innan slutsignal. Mats Sundin slår av motståndarens klubba. Utvisas. St. Louis avgör i powerplay.

Det kunde definitivt varit en bättre start för Mats Sundin i hans hemmadebut för Vancouver. Canucks hade precis kvitterat till 4-4 och med bara två en halv minut kvar såg det ut som att de skulle hålla det. Men så hamnar Sundin i en puckduell bakom St Louis kasse.

– Det var kamp om pucken, men jag råkade slå av motståndarens klubba. Då är det utvisning. Sånt händer, sa Sundin efter matchen, enligt Sportal.

Två och en halvminut kvar och Blues har ett drömläge med powerplay tills slutsekunderna. Och de är inte sena att utnyttja läget. Brad Boyse stänkte in 5-4, efter förarbete av en formidabel Patrik Berglund. Sekunderna efter sköt Brandon Crombeen in ytterligare en puck och fastställde slutresultatet.

St. Louis svenskar Patrik Berglund och Alexander Steen är onekligen nöjda med resultatet.

– Jag tycker överhuvudtaget vi gjorde en bra match och vann rättvist, säger Steen till Aftonbladet.

Kommande natt spelar Vancouver mot beryktade San Jose. Men 37-åringen Sundin ser bara framemot att komma ut på isen så snart som möjligt igen.

–Det är bara skönt att få spela ny match på en gång. Jag ser fram emot det, säger Sundin till Aftonbladet.

Men Vancouvers tränare, Alain Vigneault, uppgav redan den 16 december, när Sundin skrev på kontraktet, att det kommer ta sin tid för Sudden att komma i form.

–Det finns en anledning att spelare ligger i träningsläger tre veckor innan NHL. De får upp sin spelskärpa, snabbheten och styrkan. Mats har inte det, uppgav Vigneault enligt nhl.com.

Så här gick det till mellan lagen förra året:

Skrivet av: