Söndag 13 Jun
Stockholm

Sundin på is i Vancouver

Mats Sundin, som nu är på plats i nya NHL-klubben Vancouver, har intagit isen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mats Sundin, som nu är på plats i nya klubben Vancouver, har intagit Canucks hemmaarena GM Place.

Tio minuter före övningarna startade i matchvärmningen inför NHL-klubbens möte med Philadelphia, natten mot nyårsafton, gled 37-åringen in på isen.

Värmningen blev första mötet med nya lagkamraterna för Sundin, som senare i kväll håller presskonferens med sin nya klubb.

Alexander Edler, den ende av Sundins svenska lagkamrater som körde värmning på is på tisdagskvällen, berättar att Vancouvers spelare hälsat på nytillskottet strax före matchvärmningen.

Och om isträningen på tisdagen säger Edler så här:

– Det var väl som en vanlig värmning, förutom att hela bortabåset var fullt med journalister.

– Jag såg inte så mycket av hur Sundin såg ut. Jag försökte förbereda mig inför matchen (mot Philadelphia).

Övriga svenskar i Vancouver, Edlers backkollega Mattias Öhlund samt forwardstvillingarna Daniel och Henrik Sedin, värmde upp på annat håll.

Det är nio månader sedan Mats Sundin spelade sin senaste tävlingsmatch. Det har spekulerats i att han behöver sju-tio dagar på sig att komma i matchform. Något liknande tror också Vancouverforwarden Kyle Wellwood, lagkamrat med den svenske stjärnan de tre senaste säsongerna i Toronto.

– Det tar väl kanske en vecka innan han kan spela. För att få tillbaka tajmingen och farten i benen kanske det tar fyra-sex veckor, säger Wellwood som av de journalister som följer laget tippas bli kedjekompis med Sundin.

Daniel Sedin, som tillsammans med tvillingbrodern Henrik spelar i Canucks, säger om Sundins comeback:

– Det blir kul. Vi har väntat länge. Det blir roligt att se honom på isen och när han börjar spela så blir det en extra kick för laget, säger Daniel Sedin.

– Han känns som en spelare som kan komma in direkt och dominera. Han verkar ha tränat på ganska bra.

Mats Sundin ska också ha ett möte med tränaren Alain Vigneault för att lägga upp strategin och tidsplanen inför sin comeback.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela