Ryssarnas målfest i NHL

Målkungarna Ovetjkin och Kovaltjuk gjorde båda tre mål i natt.


De ryska stjärnorna fortsätter att övertyga i NHL. Pittsburgh Penguins Jevgeni Malkin leder poängligan, och i natt var två av hans landsmän i ropet ordentligt. Alexander Ovetjkin och Ilya Kovaltjuk gjorde båda hat-trick när deras lag Washington Capitals och Atlanta Thrashers vann.

– Tveklöst gjorde matchens bästa spelare några riktiga stordåd. Det var det som sänkte oss.

Så sade den besegrade Florida Panthers-coachen Pete DeBoer till ESPN efter att Alex Ovetjkin återigen visat vem som är NHL:s målkung.

Matchen mellan Panthers och Capitals såg länge ut att sluta med delad poot. Med med bara 2:31 kvar satte Ovetjkin det avgörande målet då han, på en lång pass från Nicklas Bäckström, vid ena sargkanten gjorde några snabba rörelser och sköt ett rappt handledsskott som gick genom Floridas back Jay Bouwmeester och målvakten Tomas Vokoun.

– Jag försökte utnyttja min snabbhet litegrann, jobbade med kroppen och sedan försökte jag bara skjuta pucken och så var den i mål, förklarade Ovetjkin sin balja.

Svårare än så är det inte.

Därefter stängde samme Ovetjkin matchen helt genom sitt tredje mål i öppen kasse. "Eight the great", som han kallas, har därmed gjort 41 mål den här säsongen.

VM-hjälten från Kanada förra året, Ilya Kovaltjuk, spelar i ett av NHL:s absolut sämsta lag – Atlanta Thrashers. Därför är det riktigt imponerande att ryssen fortsätter ösa poäng, och inte heller konstigt att rykten om klubbbyte florerat under en längre tid. Han är definitivt värd en bättre omgivning. När hans lag i natt gästade Anaheim Ducks gjorde 25-åringen tre mål, assisterade till ett och såg i hög grad till att Atlanta vann med 8-4. Anmärkningsvärt är att Kovaltjuks tre mål kom inom loppet av knappt sju minuter i andra perioden.

Ilya Kovaltjuk har på 522 matcher i NHL-karriären gjort 520 poäng.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.