Två svenskpoäng – men förlust

Roberto Luongos storspel räckte inte. Scott Niedermayer avgjorde i förlägningen.


En av nattens tre matcher i NHL spelades mellan Anaheim Ducks och Vancouver Canucks. Svenskarna i bortalaget hade som vanligt betonande roller, men trots var sin assist av Daniel Sedin och Mats Sundin blev det förlust för kanadensarna.

Canucks pressade tillbaka Anaheim ordentligt långa stunder men ankornas målvakt Jonas Hiller gjorde 32 räddningar och var en av matchens otvivelaktigt bästa spelare. Inte förrän i mitten av andra periden fick bortalaget utdelning. Då kom det dubbelt upp. Genom mål av Alexandre Burrows och Kyle Wellwood, inom loppet an 50 sekunder, hämtade Vancouver upp det 0-2-underläge de hamnat i.

Lagen gjorde sedan ytterligare var sitt mål och gick således till förlängning med 3-3. Utvisiningar på en spelare från vardera sida innebar samma siffror i antal spelare på isen. Då klev de som kan sådant här fram. Anaheims backveteran Chris Pronger serverade pucken till den ännu mer erfarne Scott Niedermayer. Kanadensaren tryckte sig ifrån Daniel Sedin och avgjorde matchen genom att helt fri sätta pucken på Canucksmålvakten Roberto Luongos klubbsida.

Trots fantastiska 37 räddningar fick Luongo alltså se sig besegrad. Gång på gång visar 29-åringen ändå att han är en av världens bästa målvakter. Nattens match var den tolfte(!) i rad där Luongo släppte in tre mål eller färre.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?