Lördag 15 Maj
Stockholm

Tortorellas tal väckte Rangers

Coachen tröttnade på sitt lama New York-lag. Gav spelarna en rejäl hyvling.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

New York Rangers vinst natten mot fredagen över Nashville Predators ska helt och hållet tillskrivas tränaren John Tortorella. Efter flera svaga insatser den senaste tiden blev första perioden i nattens match droppen. I paus höll han enligt uppgifter ett väl utformat tal. Om det faktiskt rörde sig om ett lugnt sansat tal, eller i själva verket en hysterisk utskällning vill spelarna inte avslöja, men Scott Gomez, en av lagets stjärnor, menar att det hur som helst var en ögonöppnare.

– Han (Tortorella) var inte glad efter den första perioden. Det var ett tag sedan jag hörde ett liknande tal, säger Gomez till ESPN.

Så mycket vill Gomez i alla fall avslöja att hans coach inte bryr sig om spelarnas självömkan för fem öre.

– Han lät oss veta vad som gäller från och med nu, och tände oss allihopa. Vi tyckte synd om oss själva, han upptäckte det direkt och fick oss alla att tända till. Jag tycker vi svarade på det bra.

Underläge 1-2 efter den hemska första perioden vändes till ledning med 3-2 efter den andra. I tredje och sista perioden stängde Fredrik Sjöström tillställningen genom att göra matchens sista mål – 4-2.

Lundqvist tillbaka

Efter en riktigt hård magsjuka som höll Henrik Lundqvist borta från spel i tio dagar var svensken äntligen tillbaka i Rangersmålet, och han firade det genom att bli historisk. Ingen annan målvakt genom tiderna har nämligen vunnit 30 matcher per säsong under dennes fyra första år i NHL. En stor bedrift av en stor målvakt.

– Det är en härlig känsla att vara en del av historien. De här första fyra åren har varit fantastiska. Den dagen jag tittar tillbaka på karriären kommer jag definitivt tänka på den här bedriften. En del av det beror självklart på mina lagkamrater, säger "Henke".

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela