Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Trots utslagningen: ingen Lundqvist

Sport | 29/04/2009 12:43

Jonas Gustavsson i målet mot USA.

Tre Kronor anmäler en tredje målvakt till VM-truppen, Färjestads Jonas "Monstret" Gustavsson, som ska spela i kvällens match mot USA i stället för Stefan Liv som sträckte sig i förlutsten mot Lettland.

Därmed borde inte New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist vara aktuell för VM-spel.

– I dagsläget är han inte aktuell, säger förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson till TT.

När nu Jonas Gustavsson, och backen Anton Strålman, går in i VM har Sverige bara två platser kvar för spelare som kan anmälas till nästa gruppspelsomgång.

Fem svenska NHL-spelare blev tillgängliga för VM-spel efter förluster i Stanley cup-slutspelet natten till onsdagen svensk tid. De troligaste att bli tillfrågade är New Jersey-backarna Johnny Oduya och Niclas Hävelid.

Sedan Tre Kronor förlorat backarna Joel Lundqvist och Tobias Enström, på grund av skador, och har Kenny Jönsson halvskadad, behövs påfyllnad av backar till den andra gruppspelsrundan i VM.

Förutom Oduya och Hävelid, vars New Jersey slogs ut av Carolina, är sedan tidigare San José-backen Douglas Murray tillgänglig.

New York Rangers tre svenskar, Henrik Lundqvist, Mats Näslund och Fredrik Sjöström, sade direkt efter förlusten mot Washington att de inte tänkt en tanke på VM.

Skrivet av: