Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Backkrisen avvärjd?

Sport | 29/04/2009 15:17

Jönsson och Strålman spelar i måstematchen mot USA.

Nu är det bestämt. Anton Strålman spelar i kvällens viktiga match mot USA. Kenny Jönsson var med på träningen i förmiddags och kommer att spela om inget oförutsett inträffar. Uppgifterna kommer från Tre Kronor, genom presschef Johan Dahlqvist.

Möjligen är den akuta backkrisen genom detta avvärjd?

VM har inte inletts på det sätt som Tre Kronor hoppats. Att det tar tid att bygga upp ett målfarligt och sammanspelat lag vet vi sedan tidigare, men att så många spelare skulle skadas, så snabbt, hade ingen en tanke på.

Det inleddes med Joel Lundqvists skada mot Österrike, en muskelsträckning i låret, och hemresa bokades på en gång. I Lettlandsmatchen bröt Tobias Enström käken och också hans VM tog slut. I dag återvänder han till hotellet efter sin operation. Målvakten Stefan Liv sträckte sig under samma match och ersätts av VM-debuterande Jonas Gustavsson.

Kenny Jönsson utgick efter några byten mot Lettland men tycks hålla för spel. Och med förstärkning i form av Torontospelaren Anton Strålman kan kanske Bengt-Åkes lagbygge fortsätta utan fler störningsmoment. På torsdagen får man anmäla ytterligare två spelare till laget, men enligt Dahlqvist kan det dröja några dagar till innan man bestämt sig.

I kväll möter man ett formstarkt USA i sin första måstematch i årets VM. USA:s facit hittills är 4-2 mot Lettland och 6-1 mot Österrike. Dock har de inte presenterat något bländande spel, bortsett från sin poängstarka förstakedja.

Efter att ha förlorat mot Lettland på straffar måste Tre Kronor vinna över USA för att ta hem gruppsegern och få med sig viktiga poäng till mellangruppspelet. Vinner man skulle det också betyda vilodag på torsdag. Något som skulle vara välkommet för det hårt ansatta laget

Trots allt är det god stämning i laget, säger Dahlqvist, och förutom nytillskottet Strålman planerar man inga övriga ändringar. ´

– Vi ska spela vårt spel, men mer aggressivt. Mycket mer aggressivt, säger Dahlqvist till Nyheter24.

Skrivet av: