Tre Kronor spelar för brons mot USA

Laget har missat medalj sedan 2006.


Efter fint spel och en stark insats mot Tjeckien i kvartsfinalen förlorade Tre Kronor ännu en semifinal mot Kanada. Ett Kanada som var bättre på allt, och framför allt gjorde mål på sina chanser.

Tre missade finaler i rad ska inte behöva betyda tre missade medaljer. Det är dags att vända trenden.

I eftermiddag spelar Sverige bronsmatch mot USA. Enligt Bengt-Åke Gustafsson bestämde man sig direkt efter semin att ladda om inför bronsmatchen. En match som man förlorat de två senaste åren.

– Vi ska ge oss däng på det, sa förbundskaptenen till SVT.

Jonas "Monstret" Gustavsson har visat klass i sin första VM-turnering. Nu har han återvänt till Sverige för att vara vid sin sjuka mammas sida. In i målet går istället Stefan Liv. Inga andra förändringar är planerade i laget.

Det nya spelet i powerplay har gett resultat. Man har även förbättrat sin statistik i boxplay. Något som backparet Kenny Jönsson och Anton Strålman är högst delaktiga i.

– Det vore härligt att åtminstone få med sig något hem. Det skulle kännas tomt annars, säger Anton Strålman till DN .

Sverige har tidigare spelat en match mot USA i årets VM. Den svängigaste hittills för laget. Man vände ett underläge med 5-2 till vinst med 6-5 i sudden death. Sådant spel duger inte i dag. Kan man ta kommando direkt, vara kreativa och bestämda i sitt spel som man gjorde mot Tjeckien luktar det brons.

Sverige-USA visas i TV6 med sändningsstart 15.45.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!