Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kanadensisk media hånar Småkronorna

- 06/01/2009, 11:07 -

Två av Kanadas största hockeyskribenter är inte nådiga i sin kritik mot Småkronorna.

Kanadensisk media var inte sena med att reta Småkronorna efter överkörningen i natt. Så här lyder några av krönikörernas hånfulla påhopp.

"Under hela turneringen har de svenska spelarna låtit alla veta att de anammat den kanadensiska mentaliteten - gå för guld eller gå hem. Det är bra att i teorin vara aggressiv och spela för att vinna, men kanske borde svenskarna vinna några guldmedaljer innan man sprider budskapet", skriver Don Campbell National Post.

Shane Ross på Ottawa Sun går steget längre.

"Publiken omfamnade varenda kanadensisk tackling, skott och räddning. Det var dessutom mycket av varje. Och när svenskarna grät, buade publiken".

Värsta attacken riktas mot Sveriges målvakt Jacob Markström. Så här skriver Damien Cox på The Star.

"Träffades han eller dök han? Lite av varje, men hur som helst sprattlade han på isen vid varje närkontakt. Han spretade som att han blivit skjuten och tappade masken varje gång någon rörde honom. Det hjälpte att skapa den ovanligt otäcka stämningen för en match mellan Kanada och Sverige".

Se alla höjdpunkter från matchen här

Skrivet av: