Stockholm

Jagr spelar i Globen

Hockeystjärnan Jaromir Jagr gör comeback i det tjeckiska landslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jaromir Jagr är uttagen till Globenturneringen i februari. Därmed kan det bli ett stjärnmöte mellan Jagr och Peter Forsberg när Sverige möter Tjeckien den 7 februari.

Den snart 37-årige Jagr lämnade NHL i somras efter 17 säsonger och flyttade till ryska KHL för spel med Avangard Omsk. Jagr ligger på sjätte plats i poängligan med 25 mål och 51 poäng på 47 matcher för ett Omsk som inte ligger bättre än på elfte plats i tabellen.

– Jag har talat med Jagr och han vill spela. Det är ett utmärkt besked för oss, sade tjeckiske förbundskaptenen Vladimir Ruzicka till det tjeckiska förbundets hemsida.

Jagr spelade en jubileumslandskamp mot Slovakien i november men gör nu sin första landslagsturnering sedan OS i Turin 2006. Tjeckien möter Finland på hemmaplan i Prag i den första matchen den 5 februari innan matcherna mot Sverige och Ryssland i Globen den 7 respektive 8 februari.

Två elitseriespelare är uttagna i det tjeckiska laget, Skellefteåbacken Pavel Skrbek och Linköpings forward Jaroslav Hlinka.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.