Stockholm

Malkin och Datsyuk: "Ska göra allt för att vinna"

Frågan är om Malkin har  släppt förlusten mot Philadelphia i Stanley Cup: "Det känns helt fel att vi åkte ut."
1 av 6
Frågan är om Malkin har släppt förlusten mot Philadelphia i Stanley Cup: "Det känns helt fel att vi åkte ut.". Foto: Gene J. Puskar/Scanpix/AP
Malkin har landat i Sverige och tränade i morse i Ericsson Globe Arena tillsammans med...
2 av 6
Malkin har landat i Sverige och tränade i morse i Ericsson Globe Arena tillsammans med... Foto: Tom Mihalek/Scanpix/AP
Malkin är taggad för VM: "Jag har aldrig vunnit det förut och jag hoppas kunna hjälpa mitt lag och göra mitt bästa."
3 av 6
Malkin är taggad för VM: "Jag har aldrig vunnit det förut och jag hoppas kunna hjälpa mitt lag och göra mitt bästa.". Foto: Tom Mihalek/Scanpix/AP
...Datsyuk som inte vet om han kommer spela i samma kedja som Pittsburghstjärnan: "Jag kom hit för att spela, inte sätta ihop kedjorna."
4 av 6
...Datsyuk som inte vet om han kommer spela i samma kedja som Pittsburghstjärnan: "Jag kom hit för att spela, inte sätta ihop kedjorna.". Foto: Carlos Osorio/Scanpix/AP
Får Datsyuk jubla i VM och sätta dit...
5 av 6
Får Datsyuk jubla i VM och sätta dit... Foto: Mark Humphrey/Scanpix/AP
...lagkamraterna Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Johan Franzén. De två sistnämnda saknas på den här bilden.
6 av 6
...lagkamraterna Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall, Jonathan Ericsson, Johan Franzén. De två sistnämnda saknas på den här bilden. Foto: Paul Sancya/Scanpix/AP

Zetterberg och Alfredsson i all ära – nu har de riktiga stjärnorna landat. Evgeni Malkin och Pavel Datsyuk mötte pressen i Stockholm.


Läs mer
Rysslands VM-facit

STOCKHOLM. Tidigt i morse gick de ryska storstjärnorna ut på isen i Ericsson Globe Arena för ett träningspass inför lagets öppningsmatch mot Lettland på lördag. Med på isen var NHL-säsongens överlägsne poängkung Evgeni Malkin och troligen NHL:s bäste tvåvägsspelare Pavel Datsyuk.

Båda superstjärnorna är fortfarande trötta efter sina flygresor genom flera tidszoner.

– Jag kom hit i går och har inte hunnit sätta mig in i allt, men jag har några dagar på mig. När det börjar på riktigt kommer det vara väldigt spännande, säger Datsyuk efter det första träningspasset.

"Kom hit för att spela, inte för att sätta ihop kedjorna"

Med de två nämnda, Colorados målvakt Semyon Varlamov och supertalangen Evgeni Kuznetsov tror Malkin mycket på sitt Ryssland i VM.

– Det är ett väldigt starkt lag. Vi har en ny coach och Datsyuk har kommit nu. Vi har bra kedjor, en bra coach och ska kämpa hårt, säger Malkin.

En kedja ihop med Malkin och Datsyuk hade varit en dröm för vilket lag som helst i VM men Detroitforwarden Datsyuk är inte säker på att det kommer bli så.

– Vi började i olika kedjor i dag. Ingen vet om det bara var på första träningen eller om vi ska spela ihop. Jag kom hit för att spela, inte sätta ihop kedjorna.

"Känns helt fel att vi åkte ut"

Pittburghstjärnan Malkin – som gjorde 50 mål och totalt 109 poäng i grundserien den här säsongen – berättar hur det känns att åka ur Stanley Cup.

– Det var tufft, men sån är hockeyn. Man kan inte alltid vinna, man förlorar ibland också. Vi hade ett bra år, men i slutspelet är det ett helt annat spel. Självklart känns det tråkigt, men nu får man en bra chans att vinna VM. Jag har aldrig vunnit det förut och jag hoppas kunna hjälpa mitt lag och göra mitt bästa.

Men frågan är om världsstjärnan verkligen har släppt pingvingernas förlust mot Philadelphia i Stanley Cup?

– Vi var väldigt besvikna. Vi hade ett bra lag. Sidney Crosby kom tillbaka, laget spelade bra och vi vann 51 matcher, så det känns helt fel att vi åkte ut.

Det återstår att se om de båda världsstjärnorna kan ladda om inför VM men oavsett kommer bara deras namn att skrämma slag på alla lag i turneringen. Var så säkra.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.