Tisdag 3 Aug
Stockholm

Italien lamslog Zlatan – och fick matchen precis dit de ville

1 av 12
2 av 12
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12

Italien kom in i matchen med en plan. Att plocka bort Zlatan, och vinna matchen på snabba spelvändningar och breda yttrar, menar Anton Lundgren.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Sverige kom in i matchen mot Italien med den vilja som saknades mot Irland. De sprang smart, de passade bra och höll kyligt i bollen. Men det var också så Italien ville ha det.

Italienarna satsade på snabba omställningar och förlitade sig på Alessandro Florenzi och Antonio Candrevas lungkapacitet. De sprang fram på kanterna, från hörnflagga till hörnflagga, och gav inte de svenska yttrarna någon tid att jobba med.

De fokuserade på att låsa Zlatan Ibrahimovic. Daniele De Rossi närmast punktmarkerade den svenska stjärnan, och när han väl kom loss fick han inga skottlägen.

Den här tweeten förklarade Italiens försvarsspel ganska bra:

I andra halvlek klev Italien upp i planen ordentligt, och svenskarna blev stressade och släppte till onödiga lägen. Ett italiensk mål hängde i luften, och till slut kom det ju också när Eder vandrade in och avlossade.

Sverige spelade hela matchen som Italien tillät dem att spela, och trots en del chanser och 0–0 sent, får man fråga sig om man ska vara nöjd med det?

Italien gjorde precis det de ville.

Bäst i Sverige: Fansen, Andreas Isaksson, Guidettis vilja.

Sämst i Sverige: Emil Forsberg, Hamréns sena byten, Sebastian Larsson.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela