Luis Suarez blir OS bästa spelare. Han gjorde hattrick för drygt två veckor sedan och älskar att spela för sitt land.
1 av 5
Luis Suarez blir OS bästa spelare. Han gjorde hattrick för drygt två veckor sedan och älskar att spela för sitt land. - Foto: SCANPIX
Ryan Giggs är OS-fotbollens största profil. Vilka är Neymar, Mata och Cavani liksom?
2 av 5
Ryan Giggs är OS-fotbollens största profil. Vilka är Neymar, Mata och Cavani liksom? - Foto: SCANPIX
Det ligger ett stort favorittryck på Juan Mata och de andra i Spanien, har ni motivationen för att vinna ytterligare en internationell titel tro?
3 av 5
Det ligger ett stort favorittryck på Juan Mata och de andra i Spanien, har ni motivationen för att vinna ytterligare en internationell titel tro? - Foto: SCANPIX
Sydkorea är OS outsiders med sitt sammansvetsade lag.
4 av 5
Sydkorea är OS outsiders med sitt sammansvetsade lag. - Foto: SCANPIX
Neymar och Brasilien går till final, men inte längre...
5 av 5
Neymar och Brasilien går till final, men inte längre... - Foto: SCANPIX

Facit: Så här slutar OS-fotbollen

Herrarnas OS-fotboll har precis satt igång – och Nyheter24 har gett sig på att tippa hela turneringen. Vad tror du om tipsen?


Första omgången:
Grupp A:
Storbritannien–Senegal 21:00 
Förenade Arabemiraten–Uruguay 18:00
Grupp B:
Mexiko–Sydkorea 15:30
Gabon–Schweiz 18:15
Grupp C:
Brasilien–Egypten 20:45
Vitryssland–Nya Zeeland 20:45
Grupp D:
Honduras–Marocko 2–2
Spanien–Japan 15:45
LONDON. 
Grupperna:
Grupp A:
Senegal
Förenade Arabemiraten
Grupp B:
Mexico
Sydkorea
Gabon
Schweiz
Grupp C:
Egypten
Vitryssland
Nya Zeeland
Grupp D:
Japan
Honduras
Marocko

Största stjärnan:
Ynglingarna kan slänga sig i väggen. Har man spelat alla 20 år i Premier League och gjort minst ett mål varje säsong är man den okrönte kungen. 38-årige Ryan Giggs är – utan konkurrens – OS-fotbollens största stjärna. Med tanke på att han aldrig har spelat en landslagsturnering tidigare har han kanske till och med har tränat upp högerfoten lagom till mästerskapet.

Väntade finalen:
Uruguay mot Brasilien. Uruguays anfallsstjärnor Edison Cavani och Luis Suarez hade platsat i vilket landslag som helst – på seniornivå. Brasilien är talangfabriken med den rätta kunskapen och glädjen för gå långt – särskilt i en U23-turnering.

Förhandsfavoriterna: 
Spanien. Räknar man till guld de två senaste åren har Spanien redan vunnit mästerskapet. De vann U21-VM 2011, senior-EM 2012 och U19-EM 2012. Lägg där till stjärnor som David de Gea, Jordi Alba och Juan Mata och Spanien har en spets som bara Brasilien kan matcha. De har inte varit mätta på guldmedaljer hittills men hur högt rankar de egentligen OS?

Vinnare:
Det kan komma som en chock för några men det blir Uruguay som tar hem OS-guldet. De senaste två åren har Uruguay varit ett av världens mest framgångsrika landslag. De tog sig till semifinal i VM 2010 och vann Copa América 2011. Landets viktigaste spelare Cavani och Suarez är dessutom med i den här turneringen. Det blir ytterligare en titel för det lilla sydamerikanska landet den elfte augusti.

Outsidern:
Sydkorea har en överkomlig grupp med Mexiko, Gabon och Schweiz i OS och har imponerat stort i träningsmatcherna innan mästerskapet. Den största stjärnan Park Chu-Young, till vardags i Arsenal, är i jämförelse visserligen inte mycket att hurra för men Sydkorea har en tradition om att alltid vara samspelta. Det kan räcka långt i OS.

Floppen:
Med hemma-OS och ett enormt publiktryck kan det inte sluta med annat i katastrof för Storbritannien. Visst, England vann sin enda VM-titel på hemmaplan 1966, men det här är inte något namnstarkt lag. Knappt den största anglofilen har koll på spelare som Jack Cork, James Tomkins och Steven Caulker

Turneringens spelare:
Till skillnad från i klubblaget är Luis Suarez en osannolik målskytt i landslaget. Han vann titeln som turneringens bästa spelare i Copa América 2011 och gjorde hattrick med U23-laget för två veckor sedan mot Chile. Han blir något alldeles särskilt när får sätta på sig den ljusblå och vita tröjan i landslaget.
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.