Stockholm

Özz Nujen

Den 20 juni 1975 i Bismil, i den kurdiska delen av Turkiet, föddes komikern Özz Nujen. Tillsammans med familjen blev han tvungen att som åttaåring fly från landet till Sverige. Familjen bosatte sig i Rinkeby, Stockholm. Mellan åren 1997 och 1999 studerade han på Calle Flygares Teaterskola. 


Under karriären har han medverkat i filmer och TV-serier. Några är filmen "10 000" timmar och serien "Tusenbröder". Statsminister Özz Nujen hette han standupshow som hade premiär 2014 och blev en riktig succé. SVT valde att köpa in showen. 


Han var med i "Stjärnorna på slottet" 2014-15 och pratade då bland annat om sin bakgrund och hur det var att fly från Turkiet som ett barn. Dessutom har han Sommarpratat Sveriges Radio P1. 


Under 2014 blev han vald till årets manlige komiker. Motiveringen löd enligt följande, "Med en utstrålning som försätter berg och en vilja att förändra världen är han en av branschens ledstjärna. Han har visat att han vill och kan leda nationen men vi hoppas han förgyller våra scener i många år framöver". 

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.