Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två plattor öl, en b-i-b och en flaska Jäger.

- 11/02/2012, 12:52 -
1 av 2

2 av 2

KRÖNIKA. Linn Stålberg lovar att ta hand om dig. I de fördömdas samhälle.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I skrivande stund sitter jag i en soffa i de fördömdas samhälle. Eller lite på utkanten utav det. På så kallat säkert avstånd.

De lite mindre charmiga aktiviteterna som kan förekomma där är att bränna däck. Ligga utan större preferenser. Slåss efter krogen med hemnycklar som knogjärn. Hänga i gäng med mopeder och kalla sig Hell Moppers. Sedvanligt kasta snus på skyltar i farten genom fönstret på den rostiga Volvon. Välta kor. Stanna vid rondellen och välta halmgetter. Eller ställa dem i någon kreativ sexställning. You get the idea.

De mer charmiga aktiviteterna är resultatet av samhällets yta. Kreativiteten flödar. Fotbollscuper med fyrmannalag där de enda reglerna består av barfotaspringande och hög promille. Ja, och du får enbart dricka 7.0 % per öl.

Får man inte plats på land så styr man ut på sjön och har piratfest. Får man panik så simmar man in i land. Eller halvvägs. Sen inser man att det var lite för friskt vågat.

Eller alla hederliga utgångar där du i var hus kan hitta 15-20 män i kalsonger. För det är så man förfestar.

Tar du bron över Dalälven, för att besöka alla 378 partytält med fri bar, kan du i var buske längs älven skåda diverse djuriska akter och arslen.

Det mest charmiga med detta är att sommaren tar alla ovanstående aktiviteter, paketerar och ger dig midsommar i Leksand, Dalarna.

Det är som den perfekta festivalen. Inga band att passa. Förutom spelmännen med fioler. Men du är för full för att höra längre än inom en radie på fem meter. Du känner någon vart du än vänder dig. Som en community. De enda kriterierna är att du måste tycka om att festa. Svina. Klä av dig naken och kan dricka öl fort. Och helt sakna förmåga att beräkna alkoholkonsumtionen. Som brukar, per person och dag, landa på två plattor öl, en bag-in-box och en flaska Jäger. Du måste även knäcka på att dansa små grodorna, men man lär sig snabbt.

Många bäckar små leder in till Leksand och därmed måste tillhörande by även ställa till med fest. Så förbered dig på 3-4 dagars firande. Med Partytraktor i Hjulbäck som invigning.

Jag skriver under på att ta hand om dig. Ge dig husrum. Kasta dig in i slagsmål och ge dig en shot när du som minst behöver det.

Välkommen till Leksand.