Stockholm

Tjejen Hela Dan 2012

Stockholm, Nattliv
Tjejen Hela Dan 2012. Foto: Bildkälla: Shutterstock

Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Stockholm 2013. Stadens nattliv dikteras av tjejer och herregud vilken jävla tur det är för Stockholm genomgår en förändring, en förbättring, en förädling som ingen kan förneka. Men vissa av dessa tjejer har ett fastare grepp om taktpinnen än andra, vissa sätter tonen lite mer för Stockholms rolighetsfaktor. Och i år kommer de oväntat mycket i par, där den ena kompletterar den andra så pass perfekt att det helt enkelt inte går att credda den ena utan den andra. Varsågoda, Tjejen Hela Dan 2012! 

1: Julia Frändfors och Maja Asperö-Lind
Det är ingen hemlighet att Tête-à-tête älskar Vita Barens lejoninnor och vi har konsekvent hyllat dem sedan de tog över. Det finns ett Spy Bar innan Maja och Julia och ett Spy Bar efter och med det sagt så finns det ett Sverige innan och efter. För så passa viktigt är Spy Bar och så pass stort deras bidrag. De har lyckats ge baren liv och studs under fötterna medan de själva ger stället en unik särprägel genom att båda ha lika monumentala men diametralt motsatta personligheter. Vi tackar Julia och Maja och peppen i hjärtat och ser fram emot att se dem fajtas om att få behålla pallplatsen även under 2013.

2: Eija Skarsgård (7) och Leona Axelsen
Vardagsrummets nattklubbschef Eija var med på listan redan förra året men tar i år tillsammans med Leona en hedrande andraplats. Det Eija (och Damon och Ida) gör på Vardagsrummet är unikt. Absolut. Men det som Eija och Leona gör varthän de landar är magnifikt. Om de så småslarvar fram lite musik på Buco Nero eller öser på fullt blås på Kåken eller omvandlar Vardagsrummet till ett hav av swag så levererar de gång på gång.

3: Ylva Lundberg och Malin Evrenos
Tête-à-têtes egna Y+M går inte att förneka och det vore direkt tjänstefel att inte placera dem på listan. De är Handelstjejerna som lät sin ADHD löpa amok. Som ett virrvarr av energi och skratt och härjande så bevisar de att Stockholm är roligare än du tror, klubbnatt efter förfest efter efterfest efter på-det-igen-fest. Det som ger dem en välförtjänt pallplats är inte bara det maniska spelandet på stadens mer tongivande nattklubbar utan att de dokumenterar det lika maniskt och minst lika begåvat. I foto och i ord så målar de upp Stockholmsnatten så som vi alla egentligen vill kunna se den.

4: Maxinne Björk
Maxinne har ett jobb vi inte avundas henne - när precis hela Stockholms uteliv är som fullast och letar efter närmsta bästa 05-ställe är det hon som bestämmer över ett av Stureplans största och mest kommersiella och dansvänliga golv. Inte nog med att hon fyller stället och gör det med bravur, hon är dessutom kanske Stockholms bäst och mest excentriskt och egensinnigt klädda medan hon gör det. Natt efter natt, helg efter helg. Maxinne, vi tycker att du äger och vi ses hos dig snart och vi säger att vi lovar att försöka komma innan den värsta rusningen och du vet att vi ändå är värst och kommer precis då ändå och vi hoppas det är lugnt ändå för vi älskar dig.

5: Petra Tungården (1)
Förra årets etta har sedan dess festat något mindre och moderedaktörat desto mer. Men Petra är Petra är Petra. Och Petras legendariska hemmafester genljuder bortom mingelbilder och facebookflyers. Det är alltid de där festerna man förbannar sig för att man missade (=inte var bjuden på) och lagom till när man slutar gräma sig över det, lagom till när man faktiskt börjar komma över det, ja då ställer hon till med en fest igen. Så ja. Petra är Petra är Petra.

6: Quetzala Blanco (6)
Quetzala har varit ett centralt begrepp i huvudstadsnattens skuggor i över tio år. Ja, ett begrepp, inte en människa. Musik- och filmrecensenten, nöjes- och skvallerjournalisten, debattör- och skandalprofilen syntes överallt under 2012. Hon arrangerade julfest på Riche, klubben Spektakel på Spy Bar och spelade skivor natt efter natt på Sturehof, Vassa Eggen, East och så vidare. Man vet liksom att det kommer att vara svinkul där hon är, oavsett var och när detta må vara. Vi är ganska säkra på att Q-baby är kvar på listan nästa år och då antagligen på samma placering. Sex. För att det klär henne.

7: Lill lindqvist
Lill är en älva. Ja, ett väsen. Hennes närvaro fyller rummet med harmoni och glädje och värme och hennes närvaro gör allt lite, lite vackrare. Som hon gjorde med Spymlan i somras. Eller Buco Nero efter det. Att vara på ett ställe som Lill ansvarar för är en sorts garanti. På att det kommer att vara omatchat bra stämning, på att det kommer vara omatchat bra folk och på att man kommer att må omatchat fint i själen.

8: Ida Rislöw och Kristin Zetterlund (3)
De blonda orkanerna Ida och Kristin må tappa några platser jämfört med föregående år men de är en sådan institution bakom skivspelarna att de förblir en tongivande rytm att följa. Som om de var invävda i stadens nervsystem så håller de oss dansande, festande och skrattande.

9: Linda Romanazzi
Back in the day så stökade Linda till det rätt duktigt i stan. Sedan flydde hon landet och levde i partyexil i Paris i åtta år. I åtta år har vi fått klara oss utan henne. Men nu är hon tillbaka. Som DJ men framför allt som partyprinsessa på ambitiösa Nosh & Chow. Vi vet att hon gör Stockholm roligare och hoppas att hon tycker det samma om Stockholm. För vi skulle inte klara åtta år till utan henne.

10: Linnea Melander och Julia Lindholm
Kåken, Riche, East, Spy Bar men allra mest Gubbrummet. Glada, vilda och med fingertoppskänslan man önskar att också hade. Julia och Linnea vet hur man tonsätter den perfekta utgången och de vet exakt hur man skapar perfekt stämning de där sista förvirrade timmarna på Gubbrummet. Bra jobbat Linnea och Julia!

Bubblare: Anna Korsgren, Karin Moberg, Agnes-Lo Åkerlind, Molly Bergman, Amanda Berg, Ida Theren, Miss Inga, VAZ, Chili de Almeida, Ellinor Olovsdotter, Birds

Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

Publicerades: 24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

Publicerades: 3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

Publicerades: 7 Maj 2013, 13:50

Negrita, integritet och reklam

Publicerades: 15 Apr 2013, 09:08

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

Publicerades: 14 Mar 2013, 12:14

Tjejen Hela Dan 2012

Publicerades: 7 Mar 2013, 13:51

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.