Stockholm

Killen Hela Dan 2012

1 av 11
Mackan Lindström (foto: Y+M)
2 av 11
Mackan Lindström (foto: Y+M). Foto: Y+M
Johan Mattsson med Anton Glanzelius (foto: Isabelle Minou)
3 av 11
Johan Mattsson med Anton Glanzelius (foto: Isabelle Minou).
Salvan (foto: Y+M)
4 av 11
Salvan (foto: Y+M). Foto: Y+M
Saurabh Sinha (foto: Madeleine Linderholm)
5 av 11
Saurabh Sinha (foto: Madeleine Linderholm).
Chris Thompson (foto: Y+M)
6 av 11
Chris Thompson (foto: Y+M). Foto: Y+M
Marcus Kollberg (foto: Ivan Nunez)
7 av 11
Marcus Kollberg (foto: Ivan Nunez). Foto: Ivan Nunez
David är för hemlig för bild så det blir en bild på Gubbrummet by day (foto: Pressbild)
8 av 11
David är för hemlig för bild så det blir en bild på Gubbrummet by day (foto: Pressbild).
Daniel Odelstad
9 av 11
Daniel Odelstad.
Carlan Snygg (foto: Jens Andersson/Skarp Agent)
10 av 11
Carlan Snygg (foto: Jens Andersson/Skarp Agent).
Markus Hård (foto: Y+M)
11 av 11
Markus Hård (foto: Y+M).

Då var det dags igen, Tête-à-têtes årliga ranking av killarna hela dan.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

 

Vi på Tête-à-tête lever efter en enkel princip, att vi ska bevisa att Stockholm är roligare än du tror. Vi tycker att vi gör ett bra jobb men de som är bäst på att bevisa denna tes är killarna hela dan. Ni vet de där som utöver en oemotståndlig attraktionskraft på sin omgivning, som via sin charm och sin energi får alla oss andra att följa varhelst de behagar? Precis, killarna hela dan, de som gör Stockholm roligare än du tror. Så var så god, förra året summerat i en handfull namn.

1: Mackan Lindström (2)
Förra årets andraplats tog sig hela vägen till vinst i år. Mackan är inte bara en institution bakom stadens skivspelare, han är också Stockholms bäst klädda man. Eller, vi antar att han är det för hans stil är så egen och så extravagant att han bara måste ha fattat något vi andra dödliga aldrig kommer att förstå. Vi bugar och bockar och tackar Mackan för hans leverans under 2012 och gissar att han i sin nya roll som stämningsdirektör på Riche Lilla Baren har en god chans att hålla en pallplats även 2013.

2: Johan Mattsson (1)
Herregud. Förra årets vinnare tar en timeout typ. Tar det lugnt, skaffar flickvän, slutar härja och skaffar ett jobb. Och så är han ändå killen hela dan. Det är fan snudd på provocerande. Men det går inte att förneka, allt Johan tar i blir till guld. Från Kåken till Buco Nero, från Nöjesguiden till Vau De Ville så tar Johan med van och varsam hand ställen och event till att bli veritabla succéer. Hatten av för dig Johan, tack för att du gör Stockholm roligare.

3: Salvatore ”Salvan” Scappini
Äntligen är Kåken hemma hos sin rättmätiga herre. Salvan tar, med benägen hjälp av bubblaren Fjodor Nikolajev, hipstermeckat Kåken till nya höjder. Bra folk som spelar, bra folk bakom baren och bra folk som lojalt återkommer natt efter natt. Kåken är viktig för Stockholm men Salvan är helt avgörande, man skulle kunna säga att han är en stor del av stadens själ. Välkommen hem Salvan.

4: Saurabh Sinha
Saurabh är en legend. Ja, det kanske låter som om vi tar i, som om vi överdriver, men det är sant. Han är en myt och en legend och från 2.35:1 till hemmafestkoncept till modeveckans zoundfester så bevisar han om och om igen att han är och kommer att förbli en av stadens allra effektivaste jetmotorer.

5: Chris Thompson
Chris ger ett på alla sätt intelligent och sympatiskt intryck. Man kan liksom inte göra annat än tycka oproportionerligt mycket om honom. Och vi antar att det draget har hjälpt honom att göra Story Hotels barhäng till ett av förra årets i särklass bästa. För det har inte varit annat än en helomvändning, han har genom att boka bra folk och dra igång bra koncept lyckas få snurr på hotellbaren vi har saknat i Stockholm.

6: Marcus Kollberg
Kollberg definieras av tre saker; 1) att han driver en av stadens mest framgångsrika PR-byråer, att han 2) via denna byrås kunder ställer till med oförglömliga fester och att han 3) är så jävla snygg. Marcus, tack för punkt ett och två, dra åt helvete för punkt tre.

7: David Bercsenyi
Vi har aldrig sett maken till så profilstark doldis. Eller dold profil, i vilken ordning nu detta kommer. David har med fast hand och okuvlig kompromisslöshet säkerställt att landets viktigaste VIP-rum, Gubbrummet, har behållit sin särställning och sin karaktär. Och ja, vi vet att ni är lite rädda för honom och det gör ni alldeles rätt i att vara. Mannen som driver Gubb är så pass hemlig och under radarn med sitt privatliv att det har spekulerats i att skulle vara allt från före detta främlingslegionär till Chuck Norris bror.

8: Daniel Odelstad (bubblare)
Allas vår kära Odelboll har fingrarna i många syltburkar men det som förärar honom en plats på denna lista är att han är skitbra på att spela musik och på att vara sjukt skön på Kåken en dimmig lördagsnatt och hans mysiga kalufs men framför allt hans arbete med klubbsuccén Lunch Beat. Bra gjort Daniel, du och de dina sätter Stockholm på den globala klubbkartan… Ni får på allvar Berlin att imitera oss istället för tvärtom.

9: Carlan Snygg
Carlan Snygg har varit killen hela dan i över ett decennium. Lite för att han är snygg, mycket för att han är så jävla likable men mest för att han har sån jävla koll. Under 2012 föräras han dock platsen på listan på grund av hans jobb med att faktiskt lyckas få även de mest inbitna Stureplansälskarna att åka hela vägen till Hornstull för att besöka Tjoget och Linje10. Och fan vad det har varit värt det. Bra gjort Carlan, du har bundit samman söder med norr och vidden av denna bedrift kommer att märkas i framtiden. Och på mina taxiräkningar.

10: Markus Hård
Medan de flesta på den här listan är 30+ så är Markus cirka tolv år gammal. Men herregud vilken savant jävel på fest han är. Hans avtryck märks på sommarsuccén VICE Thursdays på Kåken och alla som har sett honom rodda med en fest vet att han är en kreativ naturkraft som kommer att göra någonting spektakulärt oavsett vad. Vi på Tête-à-tête kissar på oss av spänning inför vad han lyckas ställa till med under 2013.

Bubblare: Daniel Glasman, Martin Johansson, Daniel Jouseff, Uffe von Roth och gänget bakom Bergman, Fritz Dölling, Putte Ponsbach, Alexander Henriksson, Jesus och Love på Vassa Eggen, Gustav Bendt, Fjodor Nikolajev

Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

Publicerades: 24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

Publicerades: 3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

Publicerades: 7 Maj 2013, 13:50

Negrita, integritet och reklam

Publicerades: 15 Apr 2013, 09:08

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

Publicerades: 14 Mar 2013, 12:14

Tjejen Hela Dan 2012

Publicerades: 7 Mar 2013, 13:51

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.