Lördag 4 Dec
Stockholm

Tjejen Hela Dan 2011

#1: Petra Tungården
1 av 11
#1: Petra Tungården. Foto:
Foto: Sima Korenivski
2 av 11
Foto: Sima Korenivski. Foto:
#2: Rebecca Simonsson. Foto: Linn Stålberg
3 av 11
#2: Rebecca Simonsson. Foto: Linn Stålberg. Foto:
#3: Ida och Kristin.
4 av 11
#3: Ida och Kristin. Foto:
#4: Carolina Gahn (med Ozkar Hamberg). Foto: Sima Korenivski
5 av 11
#4: Carolina Gahn (med Ozkar Hamberg). Foto: Sima Korenivski. Foto:
#5: Dasha Girine (med Michaela Forni). Foto: Sima Korenivski
6 av 11
#5: Dasha Girine (med Michaela Forni). Foto: Sima Korenivski. Foto:
#7: Eija Skarsgård (med Janni Juntunen). Foto: Isabelle Minou
7 av 11
#7: Eija Skarsgård (med Janni Juntunen). Foto: Isabelle Minou. Foto:
#6: Quetzala Blanco (med kidsis Jazzi). Foto: Linn Stålberg
8 av 11
#6: Quetzala Blanco (med kidsis Jazzi). Foto: Linn Stålberg. Foto:
#8: Marith Welin-Berger (med Tjejen Hela Dan 2011). Foto: Sima Korenivski
9 av 11
#8: Marith Welin-Berger (med Tjejen Hela Dan 2011). Foto: Sima Korenivski. Foto:
#9: Sima Korenivski. Foto: Jörg "Mr Berlin" Hoppenstedt
10 av 11
#9: Sima Korenivski. Foto: Jörg "Mr Berlin" Hoppenstedt. Foto:
Ellinor "Elliphant" Olovsdotter.
11 av 11
Ellinor "Elliphant" Olovsdotter. Foto:

Tête-à-tête listar förra årets utedrottningar och nattprinsessor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Bländande. Inget annat ord summerar den stockholmska nattens drottningar och prinsessor så prick på som ordet ”bländande”. Det är dessa kvinnor vi alla andra följer, natt efter natt, de vi flockas runt. Det är dessa kvinnor som får ut oss den där onsdagsnatten vi trodde var vigd åt CSI-repriser. Det är dessa kvinnor som fyller rummet med sin energi, sin personlighet och sin självklara auktoritet.

Kära läsare, de som satte ribban för 2012, Tjejen Hela Dan 2011:

 

1: Petra Tungården

Monumental närvaro. Oemotståndlig charm. Och all that swag. Alla rum är Petras rum och ibland får jag för mig att världen roterar lika mycket runt henne som runt solen. Hur det nu än må vara med det så vet jag att när Petra festar så följer Stockholm, om det så är hemma hos henne, på en Metro Mode-fest eller på klubben.

2: Rebecca Simonsson

2011 var hennes år. Förvisso så var 2010 och allt innan det också Rebeccas men 2011 smällde hennes stjärnglans ännu ett snäpp. Sommarens onsdagsklubbar på The Wall, middagar på Hell’s Kitchen och hennes skandalöst heta outfits ger henne andraplatsen… Som en Lady Gaga med stil. Och talang.

3: Kristin Zetterlund/Ida Rislöw

Jag vet, lite tradigt att skriva ihop dem men 2011 så kom de i par. Och vilket par det var. Om musiken var peppad, om kände rycken i dansfötterna så kunde man nästan förutsätta att stadens charmigaste blondiner höll i taktpinnen vi alla följde. På Kåken, på Marc Jacobs-festen eller i våra dansskor; Kristin och Ida, tack för dansen.

4: Carolina Gahn

Carolina Gahn är pr-tjejernas pr-tjej. Hon känner alla, minns alla och är en riktig spindel i nätet som känns lika hemma på en källarfest i Gamla stan som på en smutsbrunch eller en modevisning. Vi gissar att hon toppar Tjejen Hela Dan nästa år. Fast i en riktig metropol. Så på engelska. The Girl All Day Awards. Typ.

5: Dasha Girine

Stans varmaste leende, Dasha, styrde Ambassadeur med van hand och såg till att man blandade upp den mer typiska ambagästen med nya hangarounds, bloggbrudsmaffior och andra mer oväntade besökare… Som Tête-à-têtes finest Glasman och Snygg som utan att riktigt förstå hur, förirrade sig in på Amba.

6: Quetzala Blanco

Quetzala är, trots sin relativt späda ålder, en institution i den stockholmska natten. Mörkrets prinsessa och bloggbrudarnas egen version av ”bad boy #1” levererade över förväntan under 2011. Bakom olika skivspelare på O-baren eller Spymlan men också genom att snubbla in rock’n’roll-stylee på olika fester och leverera såväl bra entourage som bra röj.

7: Eija Skarsgård

Eija är en ny stjärna på stadens stjärnhimmel men som klubbansvarig på Vardagsrummet tog hon snabbt position och ingen kan förneka att staden, natten och rummet är lite, lite roligare med Eija i närheten. Eija, du får oss att tro på 2012 lite mer.

8: Marith Welin-Berger

Man blir alltid lite extra glad av att träffa Marith. Det är något med hennes vinnarhumör som smittar en med lust och glädje. Marith är själva ärketypen för en tjej hela dan. Överallt, alltid fest, alltid kul. Hon kan lämna dig med känslan att det faktiskt är du som varit kul. Men det är du ju inte, utan du har bara solat dig i glansen av Marith Welin-Berger för ett ögonblick.

9: Sima Korenivski

Sima, den Ukrainska faran, binder samman stora delar av Stockholmsnatten. När hon inte står i dörren till Under Bron så tar hon de bilder vi kommer att visa våra barnbarn och med krokiga fingrar peka på oss själva mitt i tokpeppen och nöjt konstatera att ”man fan var lite snygg en gång i tiden”. Vi har Sima allt att tacka för all vår framtida självrespekt.

10: Ellinor Olovsdotter

Stockholms egen M.I.A. dyker upp på fest efter fest och vi har sett allt från konkferensknullartöntar med slipsen på huvudet till creddkakans glasyr dansa vansinnesdans till hennes låtar. Ellinor är den vi alla i framtiden kommer att claima att vi trodde på. Glöm inte var du läste det först.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

Publicerades: 24 Okt, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

Publicerades: 4 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

Publicerades: 4 Maj 2013, 13:50

Negrita, integritet och reklam

Publicerades: 4 Apr 2013, 09:08

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

Publicerades: 4 Mar 2013, 12:14

Tjejen Hela Dan 2012

Publicerades: 4 Mar 2013, 13:51