Lunch Beat
1 av 3
Lunch Beat
Lunch Beat
2 av 3
Lunch Beat
Aida Amoli.
3 av 3
Aida Amoli.

Aida dansar nyktert på Lunch Beat

Aida Amoli har besökt lunchklubben som bevisar att Stockholm är roligare än du tror.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

När diskussionen om Lunch Beat tas upp på jobbet strax innan lunch - en slags lunchklubb på Studion Kulturhuset - blir jag osäker och nervös. Nervös över att idén är så förbaskat bra och osäker över att jag undrar om folk ska dyka upp.

I vårt Stockholm är det väl inte en jävel som skulle gå igång på att dansa loss en timme under lunchen?

Stockholmarna peppar ju alltid inför helgen, eventuellt en liten utgång på onsdagskvällen, men that’s about it. Man snackar om att man ska förbi systemet och styr upp klackar och kläder som gör att man passar in. Lunch Beat står för ungefär allt som är tvärtom. Inget planerande. Det är bara ett stort gäng människor som vill göra något annorlunda.

Vi tar oss dit, kön ringlar utanför. Känslan är peppad. För 100 kr får man dansa loss, käka en macka och dricka vatten.

Det första som slår mig är hur osvenskt allt det här är. Att dansa nyktra mitt på dagen med allt från unga människor till pensionärer. Det här ju exakt en sådan grej som man hela tiden pratar om saknas. Anledningen till att man åker utomlands där klubbar är öppna dygnet runt. Meningen ”det finns inget att göra i den här stan” ekar i mitt huvud hela vägen till Sergels Torg och jag hoppas verkligen att det här ska funka. Jag menar, vilken revansch är det inte om det funkar.

500 personer fyller lokalen på 10 minuter och plötsligt står jag i ett folkhav av människor som dansar som att det inte fanns någon morgondag. Vi alla undrar om det är på riktigt. Alla är en enhet och varje gång låten byts så är det som att vi ska bevisa för oss själva att det händer. Armarna är uppe i luften och vi dansar oss svettiga.

När jag kliver ut, en timme senare och möter den kyliga luften så känner jag mig fylld av adrenalin och hopp. Hopp för att stockholmarna faktiskt har det i sig, vi kan göra annat än det vanliga. Visserligen toppar det kanske inte de klubbar som finns runt om i världen som är öppna dygnet runt men en timme är precis lagom svenskt mitt i det osvenska.

Lunch Beat är egentligen den bästa platsen för många ”första gången” upplevelser. Ta med din första dejt som du vill göra något annorlunda med eller varför inte bjuda mamma på en lunch, du kan till och med börja ditt affärsmöte med att dansa loss.

Jag och mitt sällskap lämnar Lunch Beat i alla fall med ett leende på läpparna och tjuter av glädje resten av dagen. Som om att vi var i en storstad långt ifrån Stockholm.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!