Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det var ju bara en liten söndagsfest…

- 07/03/2012, 11:43 -
Miss Inga. Foto: Linnea Frank
1 av 2

Miss Inga. Foto: Linnea Frank

Martin Kling. Foto: Linnea Frank
2 av 2

Martin Kling. Foto: Linnea Frank

Martin "Miss Inga" Johansson berättar om söndagsröj hemma hos Martin Kling.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Klockan 14.00 i söndags ringde min telefon. Jag svarade och hörde att det är min chef på Berns, Martin Kling. Hans tonläge var mycket auktoritärt. Han började samtalet med "Miss Inga, vet du vad du är?" (nu lät han nästan lite sur). Tankarna for vilt i mitt huvud. Vad fan hade jag gjort för dumt under helgen som fått honom på ett sånt djävulusiskt kasst humör? Ingenting, visade det sig (vad han vet om i alla fall). Han var bara rastlös och bjöd in mig på söndagsmiddag och löften om att jag skulle vara onykter när jag gick hem. Väldigt få saker kan få mig att kliva upp ur sängen på en söndag. Jag vill påstå att jag till och med skulle tacka nej till en sexdejt med både Henke Lundqvist och Carlan Snygg om jag var tvungen att lämna min lägenhet. Nu är det ju fult att ljug. Jag hade sålt min egen morsa för det, men du förstår vad jag menar. En fest med Martin Kling är alltid skoj och även en späd nattklubbstransa måste äta ibland så jag tackade ja.

Bland de första på plats var modeprofilen Pamela Bellafesta. Hon var snygg som få och bevisade att även flotta fashionistas äter lite då och då. Sedan trillade ytterligare femtitalet gäster in och middagen blev helt plötsligt en episk fest. Klientelet bestod av nattklubbsprofiler, några snygga blondiner, modebögar, DJs och annat löst folk. Fortfarande seg från helgens arbete begav jag mig till sovrummet och la mig i sängen med en kall bärs och fick sällskap av Klings söta flickvän Annika, DJn Fredrik Stjärne och några andra jag inte namnet på. I en fåtölj satt Markus Fowler och höll hov (i en myrsloksmask som hade skrämt ihjäl vilken djävel som helst). Konversationerna i sovrummet var i sanningens namn inte de mest akademiska. Snabbversionen av våra samtal kan summeras med; vem ligger med vem, varför brats tycker att Ace of base-låtar och fotbollssången från VM 1994 är passande att spela på en nattklubb och Stakka Bos missöde på planet till New York. För dig som inte känner till historien så tog han en eller två Stilnoct innan planet skulle lyfta men något gick fel så alla var tvungna att kliva av. Stack(ars) bo blev utrullad sovandes i en rullstol med dreggel runt hela munnen.

Efter ett tag gick jag in i vardagsrummet där stämningen var på topp. DJ Flo, Dandy Digital, Bejamin Mull och Nihad Thule spisade skivor. De spelade så satans högt att jag inte kunde sluta fundera på om Klings grannar antingen är helt döva eller livrädda för honom. Hursomhelst kom inga klagomål från dem och festen höll på långt in på småtimmarna. När jag tackade för mig och för en mycket trevlig fest säger Kling "ingen orsak. Det var ju bara en liten söndagsfest". Och vilken jäkla fest det var. När detta skrivs är det tisdag och jag är fortfarande bakfull.

Betyg, maten: 5
Kling spelade safe och beställde hem olika svenne-banan pizzor såsom Kebab, ost & skinka, oxfilé samt vitlöksåser och annat skit (jag kommer ursprungligen från Mellerud så det passade mig perfekt).

Betyg, vin och sprit: 5
Räckte hela kvällen.

Betyg, DJs: 5
Vad annars?

Betyg, att en "pizza" kom upp: 5
Att en av Stockholms mest kända utelivsprofiler spydde i duschen för sedan däcka i sovrummet kanske inte spontant låter smashing pappret. Detta fick dock oss övriga festdeltagare att börja umgås allihop i vardagsrummet. Därav det höga betyget.

Betyg, sammanlagt: 5
Succé!