Giganternas afton

- 18/05/2012, 13:11 -
1 av 2

2 av 2

Fredrik Stjärne inför kvällens drabbning på Berns.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

På fredag möts två giganter inom elektronisk dansmusik i stora salongen på Berns. För mig är det en mycket speciell kväll av flera skäl. Det uppenbara är att det är det största evenemanget jag har lagt en platta på hittills och mindre uppenbart är att de båda herrarna har spelat en stor roll i min musikaliska utveckling och inspirationsbana.

Om vi spolar tillbaka bandet en så där 10 år landar vi på ett rave på gamla OS-arenan i Sydney. Jag står och fullkomligt sprängs inifrån till ett set av Mr Carl Cox. Jag hade hört trance innan och tyckte det var okej men det här som han spelade var något helt annat, coolare, smutsigare och hårdare. TECHNO! Efter den kvällen blev technofester mitt självklara val när jag skulle ut och roa mig.

Var kommer då Joel Mull in i bilden? För 5 år sen jobbade jag på SVAJ vid Bjurholmsplan. På kaféet spelade olika DJs varje dag. En kväll skulle vi ha fest och in kommer Joel och börjar botanisera sig i DJ-båset. Jag går upp, hälsar och erbjuder honom vad Dandy Digital skulle kalla en nappflaska (en stor Heineken 3.5:a). 15 minuter in i hans set inser jag att jag älskar det han spelar. 5 timmar senare var techno det enda jag ville göra och så här i efterhand vet jag att kvällen förändrade mitt liv.

Några veckor senare på juldagen spelar Joel Mull och Adam Beyer Grodan Cocktail Club. B2B-sessionen mellan dessa två herrar har blivit en institution och ni som var på Drumcode-festen senast vet vad Martin, Payman och hela 2.35:1-crewet menar när de säger att det ska brassas på! Dessutom lirar jag med DJ T från skivbolaget Get Physical! Kvällens line-up och spektaklet som ligger på menyn på Berns på fredag är allt annat än vanligt så se till att komma förbi!