Daniel Glasman och Markus Fowler.
1 av 2
Daniel Glasman och Markus Fowler.
Glasman "gömmer" ett par solglasögon i skägget. Foto: Linn Stålberg
2 av 2
Glasman "gömmer" ett par solglasögon i skägget. Foto: Linn Stålberg

Att festa som yrke

Glasman om att sommarpraoa som klubbis.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Livet är en fest, finns det dom som säger. Sen finns det dom som har festande inte som sitt liv, men väl som ett yrke. Med mina medhuvuden här på Tête-à-Tête Markus Fowler och Zeke Tastas – praoar vi i den sistnämnda kategorin nu över hela sommaren. Det betyder att vi oss emellan ska se till att du som läser detta, och alla dina vänner, och helst deras vänner, ska ha fantastiskt fruktansvärt kul på Kåken fem timmar per kväll fyra kvällar i veckan.

Eftersom det är förbannat kul att festa är det både peppat och kul och i mångt och mycket helt jävla fantastiskt, men fattar ni hur mycket fyra kvällar i veckan är? Det är alltså som minst ytterligare ett halvtidsjobb utöver våra vanliga dagtidsjobb, och det är på natten, och folk är fulla och man är vanligtvis själv inte full och det är en allmänt rätt påfrestande historia om man inte själv är på topp redan från början. Kvällens tidiga timmar är bara skoj och socialt och häng och allt det där, glädjen och peppen och musiken stegras i takt med humöret, men den sista timmen mellan 01 och 02 är ingen lek vill jag påstå. Det är när man som gäst liksom precis står i begrepp att ge sig ut på de sista skälvande timmarna i nattlivet på Gubbrummet eller Berns eller annat 04- eller 05-ställe. Man är som absolut mest skön, peppad, skarp, på topp. Man är även som absolut MINST skön, peppad, skarp, på topp. Missförstå mig inte – jag tror att jag kan ha varit i mitt absolut sämsta och jobbigaste skick just den här timmen, det här är inte ett försök att kasta sten i glashus eller skit på Glasmän, utan mest ett konstaterande att stället, liksom ragget vid samma tidpunkt, ja dom ser båda lite olika ut beroende på det egna skicket.

Skönhet i betraktarens fylla och allt det där.

Jag säger inte att alkohol är lösningen på problemet, jag säger bara att jag fattar att folk som liksom VERKLIGEN gör det här for a living, oavsett om det är som klubbis, DJ eller någon annan form av nattlivsprofil, ja att dom helt enkelt tar till flaskan för att passa in och ha lika kul som du som gäst har.

Det är väl kanske inte riktigt sunt när man börjar räkna på fingrarna hur många kvällar det faktiskt blir över en period. Vi ska festa till Kåken i runda slängar femtio kvällar den här sommaren. Om vi tror att folk i allmänhet går ut en gång i veckan (inte ni som läser detta men DOM ANDRA), ja då går dom ut femtio gånger på ett år. Vi ska göra det på tre månader. Just därför kommer det här bli en sjukt intressant påfrestning för huvud, kropp, kärlek, nya och gamla vänskaper. Och framförallt ska det bli fruktansvärt fantastiskt jävla kul och något vi alla ser fram emot helt sjukt mycket.

Nu har vi bara precis börjat kåka för sommaren och det är många långa ljusa varma fantastiska nätter kvar och jag tänkte hålla er uppdaterade om det här med "livet som klubbis - inside edition" löpande kanske varje eller varannan vecka om ni tycker det vore kul. Så fortsättning följer, men tills nästa gång vill jag avsluta med att hämningslöst sno följande citat från en kompis Facebook, en kompis som är lite av en, skavisäga, nattklubbsprofil:

So what are you up to during this summer? “getting paid for having a blast, how about that…”

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.