Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans Skönaste Bartender: Jesus Lappalainen

Foto: Sima Korenivski

Foto: Sima Korenivski

Det har ingenting med mixologi att göra. Knappt ens sanningen. En gång i veckan utnämner Zeke och Glasman Veckans Skönaste Bartender. Kalla det fan fiction. Denna vecka skriver Zeke om Vassa Eggens egen Jesus Lappalainen.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

När jag lärde känna Jesus var han en överintelligentfysikstuderande som bara var en diagnos ifrån en rejäl dos Ritalin mot sin dampigaenergi. Jag kunde så klart inte annat än älska honom. Jesus hade en syrlig ochvass jargong, elak i ord och varm i ton. Jag antar att han var en sådan där somman antingen älskar eller hatar. Som sann nihilist relaterade jag till hans cynismoch såg den som underhållande, rent av respektingivande.

Få saker utstrålar så mycket integritet som känslan avatt man skiter i.

Hur som, parallellt med studierna började han nissa påRiche Lilla Baren och snart var han bartender där. Han hade hittat hem. Och eftermånga långa nätter på Riche började han på Vassa Eggen där hantillsammans med Love och Robin och andra har skapat ett av Stockholms bästa ochlivligaste barhäng.

Sedan de där första gångerna vi träffades, för kanske tioår sedan, så har han mognat. Förändrats. Blivit snällare liksom. När mansnubblar in på Vassa Eggen nu för tiden så möts man av en varm bamsekram ochvänliga ord. Hans skägg har blivit grått och hans ton mindre syrlig.

Men om du känner honom som jag gör så ser du hånleendet,väl dolt bakom ögonen. Om du inte ser hånleendet så är det ämnat för dig.