Tisdag 27 Sep
Stockholm

Ett lyckat spektakel

Julia dansar. På en högtalare.
1 av 9
Julia dansar. På en högtalare. Foto:
Jag serverar frukost med ett stort leende.
2 av 9
Jag serverar frukost med ett stort leende. Foto:
Zeke spelar otaktstäkkno.
3 av 9
Zeke spelar otaktstäkkno. Foto: Nicolas Belloni
Pepp på dansgolvet.
4 av 9
Pepp på dansgolvet. Foto:
Hela havet stormar bakom spelarna.
5 av 9
Hela havet stormar bakom spelarna. Foto:
Dansgolvet.
6 av 9
Dansgolvet. Foto:
Barchefen Elvis och Quetzala i Vita Baren innan öppning...
7 av 9
Barchefen Elvis och Quetzala i Vita Baren innan öppning... Foto:
Julia peppar bakom DJ-båset...
8 av 9
Julia peppar bakom DJ-båset... Foto:
Frukost... Bara en sån sak...
9 av 9
Frukost... Bara en sån sak... Foto:

Zeke berättar om premiären av klubben Spektakel på Spy Bar Vita Baren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Instagrambilder...

... Är ett sattyg. Vi vet. Och även om vi på Tête-à-tête tar heder i en viss redaktionell höjd (nåja) i ord och bild så var just den här festen alldeles för peppad för att någon skulle vilja slösa tid på att plåta.

Förr i tiden så var Spy Bar tufft. Sen slutade det vara tufft. Faddestod i dörren och kastade apelsiner på folk, som någons sorts experimentell pointersom hade glott för mycket på filmen Studio54 och missuppfattat allt.

Sen blev det tufft igen. Carl M Sundevall et al påStureplansgruppen tog tag i stället och stöpte om det, från låtsasstek medBrohlin på fyllan till mediefolkets nattliga Mekka. Vita Baren var då dettuffaste som fanns och så där lagom svårt att Lilla Baren-folketvågade sig dit efter Riches stängning.

Men precis som med allt annat så svängde pendeln ochGubbrummet svalde fler och fler av de som hade satt tonen för Vita Baren. Manglömde bort att ge Vita Baren kärlek och folk hade fullt upp med Kåken ochGubbrummet.

Men nu svänger pendeln tillbaka.

Vita Barens nya chefer Julia Frändfors och MajaAsperö Lind ger Vita Baren en själ, en riktning och ny energi. Det råderinget som helst tvivel om att de kommer lyckas, mest för att de redan harlyckats.

Och i lördags hade Quetzala Blanco och jag premiär förklubben Spektakel. Upplägget var enkelt. Vi bjuder in våra vänner som fårlyssna på Qs musiksmak, dricka gratisbubbel och mingla. Vid ett spelar jagpublikfrieripepp utan gitarr och vid fyra var det öppet bås med hela havetstormar bakom spelarna.

Och herreminfakkingud vilken succé det var. Jag haraldrig sett så många människor så tidigt på Spy Bar och barkungen Elvis fickjobba hårt för att servera vågen av törstiga gäster. Quetzala levererade världensbästa musiksmak och trots att jag har sett henne spela många gånger så har jagaldrig sett henne peppa så hårt bakom spelarna. En peppad emodrottning sätter liksom tonenför resten av kvällen.

Vid ett gick jag på och blandade Mashup med halvdjuphouse och peppad happy hardcore. Jag vet inte hur det lät men jävlar vad kuljag hade. Stället var fullt och jag glimtade mer eller mindre dansant festandefrån Jasminda Blanco, Daniel Glasman, Oskar Ekman, Jens Persson, Niklas FernstedtAndreas Rågsjö Thorell, Lina Thomsgård,Jessika Gedin, Per Holknekt, Tero Marjamäki, Eija Skarsgård, Madeleine vonFeitlitzen, Pedro Faustini, Citty Olsson, Filippa Berg, Filip Hellsten, Erik ”Lilla Prinsen”Lööf, Amanda Berg, Tom Pyl, Roxana Motman, Cassandra Mattsson, David Borg, Emelie ThorénDevrim Varhos, Molly Bergman, Rivers finest, Andreas Gillberg, Daniel Odelstad, Soraya Hashim, Robin Haldert, Neda YaldanOlle Dahlberg, Fang, Amat Levin, BigDickPlaya, Calle WahlströmJohan Holmlund, Berlins egen stolthet Jörg Hoppenstedt och många många fler.

Halvvägs in i mitt pass så gick Julia Frändfors in ibåset och styrde upp med hip hop, R&B och annat som fick ett fullpackatVita Baren att gunga och sjunga i takt. Och vid fyra började Maja och jag roddamed frukost. Frallor och kaffe.

Prick fyra öppnade vi upp båset för stadens fullkomligtoch obestridligt superkrönta partyprinsessor Ylva Lundberg, Malin Evrenos ochJulia Lindholm. Och medan Malin och Ylva leverade överpeppad musik sålevererade Julia överpeppad gogodans. På högtalare. På fönsterbrädan. På bord.Och alltid med superswag.

Medan Y+M+J levererade peppen serverade vi frukost. Attvi inte har gjort detta förut. Världens bästa idé om jag får säga det själv.

Och medan de sista mackorna åts upp, det sista kaffetdracks upp, de där sista meningslösa järnen beställdes och de sista låtarnaspelades så packade jag långsamt ihop mina saker och tittade nöjd ut över enmullrande hav av kärlek och leenden.

Bra gjort Spektakel. Vi ses i november.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

Publicerades: 24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

Publicerades: 3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

Publicerades: 7 Maj 2013, 13:50

Negrita, integritet och reklam

Publicerades: 15 Apr 2013, 09:08

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

Publicerades: 14 Mar 2013, 12:14

Tjejen Hela Dan 2012

Publicerades: 7 Mar 2013, 13:51

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.