undefined
1 av 3
undefined
undefined
2 av 3
undefined
Jossan och Glasman.
3 av 3
Jossan och Glasman.

Veckans Skönaste Bartender: Jossan Sondlo

Det har ingenting med mixologi att göra. Knappt ens sanningen. En gång i veckan utnämner Zeke och Glasman Veckans Skönaste Bartender. Kalla det fan fiction. Denna vecka skriver Glasman om Jossan Sondlo på Svartengrens.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hon kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i en svångrem om halsen. Fast det kanske inte var april och det var antagligen inte ett höganäskrus, så kom Jossan Sondlo som ett yrväder in i mitt liv någon gång 2007 eller 2008. Egentligen har hon varit veckans skönaste bartender ända sedan dess, men det närmaste jag kommer en sån tidsmaskin är när jag sätter mig surfar tumblr en eftermiddag och inser att klockan är mitt i natten en vecka senare när jag är klar. Jag har så gott som alltid en grej för att festa med nya människor, i perioder tar det sig uttryck i att jag liksom vill festa med krogfolk jag lär känna ute, eller jobbar med eller bara blivit full hos, je ne sais quoi.

Jossan lärde jag känna genom vår vän Andreas Palm, evigt en skapare av mayhem genom att introducera olika stökiga personer i olika konstellationer. På den tiden hade hon en stor och fluffig mohikan och ett stort och fluffigt leende, hon jobbade på Berns och inte alls i bar utan med massa annat om jag inte minns fel. Vi började ganska snabbt bonda både i utelivet och annars, jag rakade av henne håret och hon rakade av mitt hår samt skägg på en urspårad tvåmannaefterfest efter en galen fylla, jag hängde hos henne i källaren på Sjögräs när det begav sig, vi civilfestade tillsammans på Bageriet mer än en gång, och vad som känns som en miljon andra ställen där hon överraskat med mer eller mindre sprit för mer eller mindre pengar och mer eller mindre hemskt jävla mående dagen efter mest därför att vi alltid druckit rätt kämpiga grejer i fyra nyanser av brunt.

Numera chefar hon över baren på Svartengrens tillsammans med Madde Rapp, två bargenier i en oslagbar duo. Jag önskar att jag hängde där oftare, och vete fan om inte det här får utgöra mitt nydagslöfte att jag ska det framöver. Jossan är en sån bartender som man följer från ställe till ställe bara för att hon är så förbannat grym och man vill liksom att hon ska hälla sprit och annat i en. Det är sannolikt det bästa betyget man kan ge, personen > stället. Jossan, om du så drar till Sundsvall kommer jag och hänger med och hos dig. Snälla dra inte till Sundsvall.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyheter24 recenserar: Så snuskig är Margaux Dietz erotiska roman "Alexas värld"

24 Okt 2021, 17:15

Dirty Brunch @ Farang 29/6

3 Jul 2013, 11:40

têtê-à-têtê går på herrkväll 18/4

7 Maj 2013, 13:50
Brothers bjöd in till trevlig kväll och starka drycker. Såhär gick det!

Negrita, integritet och reklam

15 Apr 2013, 09:08
Zeke säljer sig för en flaska sprit och tycker att det är värt det.

Tête-à-Tête med Lissi Dancefloor Disaster

14 Mar 2013, 12:14
Lissi Dancefloor Disaster är electropop-bandet som gillar katter, pop och tv-spel. Live är de som en neonflod på joltcola och de sprider klös och galenskap vart de än tar vägen. På lördag välsignar de klubben OFF THE RECORD på Ljunggren med ett live-gig och Y+M träffade Lissi för att prata lite om kvällen, debutsläppet på Goldenbest och såklart....katter.

Tjejen Hela Dan 2012

7 Mar 2013, 13:51
Förra veckan släppte vi bomben och listade Stockholms tio-i-topp Killen Hela dagen 2012 och de som bubblar. Nu har turen har kommit till Stockholm tjejer när Tête-à-tête rankar 2012 års giganter.