Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tête-à-tête med Quetzala Blanco

- 14/09/2012, 13:41 -
Q-baby på lokal. Foto: Y+M

Q-baby på lokal. Foto: Y+M

Y+M

Journalisten, bloggaren och den motvilliga debattören Quetzala Blanco har varit en institution i den Stockholmska natten sedan innan du ens var född. Nu betalar hon priset. Se det som en sedelärande berättelse. Eller en avskräckande historia.

Varbrukar du gå ut i Stockholm när du går ut?
- Jag går till Riche och till Stage Bar i Hornstull. På detvå ställena får jag göra vad jag vill. Nästan. En gång så fick jag en skarptillsägelse av barchefen på Stage för att jag visade brösten och hånglade meden punkare. På Riche har allt gått bra. Hittills.

”Gått bra”, hur?
- Nä, men jag har tagit vad jag vill ha. Så att säga.

Berättaom det skevaste eller spexigaste festminnet du har?
- Jag festar ju inte så mycket så att jag dansar och så. Jaghatar musik och struntar totalt i DJs (sååå banalt ”yrke”). Men en gång hadejag sex i DJ-båset.

På vilket ställe?
- På ett ställe jag inte nämner men där jag alltid hartagit vad jag vill ha. Så att säga. Det är dock många år sedan och preskriberat idag.

Men du, har inte duvarit DJ på typ alla ställen i stan?
- Jo, men det var länge sen och jag har lämnat den ”karriären”bakom mig. Men här är några highlights; när jag och Emelie Thorén var warmup-DJs för Lionel Richie. Jag hade jättekort kjol så man såg mina trosor. Såhemskt. Eller när jag spelade på en Tommy Hilfiger-fest och tog så bra betaltatt ni ens vill veta. Men jag hann bara spela en låt för sen kom Tommy Hilfigersbrorsa (?) och ville spela "Satisfaction" på elgitarr. Eller den gången jag spelade påNoppes och min lillesyrra försökte ragga på prins Carl-Philip och han vartotalt ointresserad. Och så var det bara vi tre där. Jag är inte längre medlempå Noppes. En gång jag fick jag också tusen spänn i dricks för att jag spelade "Blue Monday" med New Order på Kents officiella efterfest. En annan gång började jag gråta när jag blev utskälldav en mellanchef på ett stort tobaksbolag för att jag vägrade spela Carola. Det har hänt rätt mycket sedan min DJ-debut på enBomben-fest för typ tio år sedan. Jag la en CD på vinylspelaren och undradevarför det inte lät. Var redlös. Jag var också redlös när jag spelade på ettpopulärt Stureplansställe och flydde från min nota på typ hundra spänn medorden ”ring snuten eller vad ni brukar göra, ni hittar mig aldrig!”.

Vad är enbra fest för dig?
- Mina vänner Zeke, Jazzi, Margret, Sofie, Bianca och Samipå Riche. Bord elva.

Vad skadu göra i helgen och hur tror du att helgen kommer arta sig?
- Hela mitt liv känns som en enda lång helg. Men visst.Ikväll ska jag träffa Sofie på Riche och stå och ljuga i Lilla Baren. Somvanligt. Imorgon har jag en underbar svit på Rica Hotel, en sån där lyxig grejsom jag har fått av grymma Michaela Forni på devote.se. Så jag ska drickachampagne, måla naglarna, fixa håret och hänga med mina absolut vackraste,roligaste, sexigaste och farligaste vänner. På söndag så ska jag på någonslags litteraturbrunch som Nöjesguiden har med Karolina Ramqvist. Jag hoppasatt jag får ta med helgens date, hehe.

Vadtycker du att Stockholm saknar i klubb-, krog- eller festväg?
- Jag tycker att det är för mycket snygga tjejer i Stockholm.Jag tycker de kan flytta härifrån. Och värst var det nu under modeveckan. Detvara bara modeller överallt. Hemskt. Saknar egentligen inte så mycket. Bättredörrvakter kanske, det är för mycket maktmissbruk bakom repen just nu.