Stockholm

Träning

Träning är en typ av målmedveten fysisk aktivitet med planerade, strukturerade och upprepande rörelser som oftast har ett syfte att upprätthålla hälsa, förbättra utseende eller att bli bättre på en idrottsgren, sådan träning indelas i olika kategorier, funktions-, styrke- och motionsträning. Anledningen till att människor tränar kan bero på viktminskning, viktökning, sjukgymnastik, fritidsträning eller elitträning. 


Att träna är viktigt eftersom att våra kroppar är byggda för rörelse, när man tränar händer det mycket i kroppen som leder till att man känner sig starkare och piggare. Hjärtat blir starkare och pumpförmågan förbättras, blodcirkulationen ökar och cellerna kan ta upp mer syre. Kroppen tar lättare hand om förhöjda blodfetter och stresshormoner som till exempel kortisol och adrenalin. 


Hjärnan påverkas på många olika sätt av fysiks aktivitet, det frigörs olika signalsubstanser som dopamin vilket leder till att motverkar smärta, vid träning förbättras även minne, problemlösning, inlärning och koncentrationsförmåga.


Källa: Battremedaren.se


Gym
Gym, bildkälla: Noella Johansson
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.