Eagle-Eye Cherry fick en internationell karriär med "Save tonight".
Eagle-Eye Cherry fick en internationell karriär med "Save tonight". - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Claudio Bresciani/TT

Eagle-Eye Cherrys miljoner – så mycket tjänar han 26 år efter "Save tonight"

Eagle-Eye Cherry ligger bakom dunderhiten "Save tonight" som gav honom internationella framgångar. Och att karriären går som tåget märks även på 55-åringens ekonomi. Nyheter24 har kikat närmare på stjärnans ekonomi.


Det var 1997 som svenske Eagle-Eye Cherry gick och blev en internationell världsstjärna med låten "Save tonight" som nu streamats över 500 miljoner gånger på Spotify.

Eagle-Eye Cherry i Så mycket bättre 2023

Nu, när över 25 år passerat sedan monsterhiten såg dagens ljus, är Eagle-Eye Cherry en av artisterna i Så mycket bättre 2023. 

Han får då sällskap av bland andra Ellen KraussPeg ParnevikLasse HolmDogge Doggelito, Jonathan Johansson, Sanne Salomonsen, Pär Wiksten, Staffan Hellstrand och Mapei. Och det är just den senare som tolkat Eagle-Eyes största hit "Save tonight".

Så mycket bättre 2023: Här är alla artister som är med

Eagle-Eye Cherry: "Stod och grät i duschen"

Men framgångarna med "Save tonight" kom med en baksida. Bland annat kostade hitlåten Eagle-Eye Cherry hans dåvarande relation med Helena af Sandeberg och han har vid flera tillfällen berättat om hur uppmärksamheten till slut blev för mycket.

– Jag minns hur jag nästan stod och grät i duschen för jag orkade inte. Jag var så jävla arg. Och jag insåg att ingen, inte ens min manager som jag hade en bra relation till, utom jag själv ser till mitt bästa. Jag började känna mig övergiven, har han sagt till SvD tidigare.

Eagle-Eye Cherrys familj – är släkt med världsstjärnan

Eagle-Eye Cherrys lön – så mycket pengar tjänar han

Eagle-Eye Cherry valde att ta ett steg tillbaka och han lever numera ett betydligt lugnare liv, med turnéer på hans egna villkor.

– Det har varit perfekt. Jag har kunnat åka utomlands och leka rockstjärna och sen komma hem och boka tid i tvättstugan, har han sagt till SvD.

Och även om han inte stått i samma typ av rampljus som 1997 har karriären sannerligen tuffat på – något som också märks på 55-åringens ekonomi.

Under 2022 hade nämligen Eagle-Eye Cherry en fastställd förvärvsinkomst på 2 208 100 kronor, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. Samma år hade han ett överskott av kapital på 450 918 kronor. 

Så lever Eagle-Eye Cherry med flickvännen Sofia: "Check, check, check"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!