Staffan Hellstrand är sambo med Monica Förster.
Staffan Hellstrand är sambo med Monica Förster. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Christine Olsson/TT

Allt om Staffan Hellstrand: Barn, sambo och "Lilla fågel blå"

Staffan Hellstrand slog igenom med dunder och brak under 1990-talet. Men hur mycket vet du egentligen om artistens liv utanför scenen? Nyheter24 har nystat i några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hellstrand.


Staffan Hellstrand ålder – hur gammal är han?

Staffan Hellstrand föddes den 13 maj 1956, vilket innebär att han fyller 68 år under våren 2024.

Staffan Hellstrand familj – har han syskon?

Staffan Hellstrand växte, enligt P4 Sörmland, upp i Nyköping tillsammans med sina föräldrar – mamma Inger, som var lärare, och pappa Eric, som var kärnfysiker – samt två bröder, enligt DN.

Inom loppet av två år förlorade Hellstrand både sin bror och pappa.

– Brorsan dog 2008 av ett okänt hjärtfel. Han bara föll ihop. Död från ena sekunden till den andra. Pappa dog mer naturligt, 2010, har han tidigare berättat för Aftonbladet.

Vilket år släppte Staffan Hellstrand "Lilla fågel blå"?

Staffan Hellstrands kanske mest kända låt är "Lilla fågel blå", vilken släpptes 1993. I en intervju med Arbetarbladet har Hellstrand berättat att hiten handlar om hans bästa kompis under tonåren.

– Han drabbades av en psykisk sjukdom, schizofreni, så det handlar inte om någon som har dött som många tror. Jag var nitton år när det här hände och det var väldigt omskakande. Vi var på väg ut i Europa, han, jag och några andra. Men först skulle vi se Bob Dylan på Scandinavium i Göteborg. Det var någonting med Dylan-låtarna som triggade igång de här sakerna hos honom, och när vi skulle vidare ville han inte följa med vidare till Irland. Så han försvann där. Och när jag kom tillbaka så var han helt väck.

Var Staffan Hellstrand ung när han slog igenom?

Staffan Hellstrand slog igenom på bred front med just "Lilla fågel blå" år 1993. Han var då 37 år gammal.

– Jag förstod nog inte uppståndelsen riktigt. Jag var familjefar och musiker, ingen rockstjärna... Jag hade faktiskt gett upp hoppet om att slå igenom, upplevde mig som outsidern som inte riktigt passade in, har han berättat för DN om genombrottet.

Till Yle har han sagt att han var obekväm i kändisskapet. 

– Det började komma kvinnor som slet i mina byxben då jag stod på scenen och jag funderade vad det är som de håller på med. Det kändes väldigt främmande för mig att vara idol.

Staffan Hellstrand låtar – har han jobbat med Lars Winnerbäck?

Förutom "Lilla fågel blå" ligger Staffan Hellstrand bakom låtar såsom "Bilder av dig", "Fanfar" och "Spökskepp". Den senare är en duett med Lars Winnerbäck.

Har Staffan Hellstrand fru?

Staffan Hellstrand är ogift. Däremot har han, sedan flera år tillbaka, en sambo: Monica Förster

– Jag lever i ett vackert förhållande, säger artisten i TV4:s Så mycket bättre 2023.

Vem är Staffan Hellstrands sambo Monica Förster?

Låter namnet Monica Förster bekant? Det är inte så konstigt. Staffan Hellstrands sambo är nämligen välkänd designer, både innanför och utanför Sveriges gränser.

– Jag fick precis ett exemplar av tyska Home Magazine, där skriver de om designers och där är Monica med som enda svensk bland väldigt stora namn i branschen, konstaterade Hellstrand i en intervju med Aftonbladet år 2021.

Vad heter Staffan Hellstrands tidigare fru?

Under flera år var Staffan Hellstrand gift med Camille Ehn

Har Staffan Hellstrand barn?

Staffan Hellstrand har, enligt GP, fyra barn tillsammans med sin tidigare fru Camille: sönerna Johannes och Matteus samt döttrarna Josefin och Vanessa

Är Staffan Hellstrand med i Så mycket bättre 2023?

Ja, Staffan Hellstrand är en del av Så mycket bättre 2023. I TV4-programmet medverkar också Marit BergmanEllen KraussEagle-Eye CherryLasse HolmMapeiPeg ParnevikDogge DoggelitoJonathan JohanssonSanne Salomonsen, Pär Wiksten och Omar Rudberg.

Så mycket bättre 2023: Så långa är artisterna i årets säsong

Har Staffan Hellstrand Instagram?

På Instagram heter Staffan Hellstrand @staffan_hellstrand.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!