Amanda Lundgren
Influencern Amanda Lundgren svarar nu på om hon har gjort en BBL eller inte. - Foto: https://www.instagram.com/amandaaalundgren/

Amanda Lundgren svarar på ryktet om rumpoperationen: "Sen jag var 15..."

BBL, eller brazilian butt lift, har blivit ett allt vanligare skönhetsingrepp bland flera svenska kändisar som vill operera sina rumpor större. Nu bemöter influencern Amanda Lundgren ryktet om att hon skulle ha gjort en BBL.


Kim Kardashian, Khloé Kardashian, Kylie Jenner, Nicki Minaj, Blac Chyna och Amber Rose är bara några av de superstjärnor som har genomgått ett så kallat brazilian butt lift.

Ingreppet, som brukar förkortas BBL, är mycket komplicerat, och kan vara förenat med döden. Operationen innebär att fett från till exempel mage och lår tas från kroppen och flyttas till rumpan och höfterna. 

Kim Kardashian, Kylie Jenner och Khloe Kardashian har alla gjort BBL. Bildkälla: Charles Sykes/Invision/AP/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Enligt The Guardian dör en av 3 000 som gör BBL, och det har kallats för "världens dödligaste skönhetsingrepp". En av komplikationerna som kan uppstå är att patienten kan få en blodpropp i lungan om fettinjektionen träffar en ven.

Trots de oerhörda riskerna med det farliga ingreppet så har flera svenska kända profiler genomgått operationen. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur bland andra Paulina "Paow" Danielsson, Jasmine "Jasse" Gustafsson, Josie Capplonch, Anna-Lisa Herascu och Keela varit öppna med sina BBL:s.

Norska Sophie Elise om sin misslyckade operation – fick bröst i rumpan

Även den norska influencerprofilen Sophie Elise Isachsen har gjort en brazilian butt lift, och ingreppet gjorde hon i Turkiet eftersom "det var billigt".  

Ett stort misstag, skulle det visa sig. För när hon år 2019 – flera år efter att hon gjort den ursprungliga operationen – uppsökte en kirurg i Los Angeles så fick hon sig sitt livs chock. Hon hade fått silikonbröst i rumpan.

Sophie Elise fick silikonbröst i rumpan. Bilderna till höger visar Sophie Elises silikoninlägg år 2016. Bildkälla: Stella Pictures, Lise Åserud/NTB. Bilden är ett montage.

"Jag vet inte ens hur jag ska lägga fram det här men jag kommer bara säga det – det visar sig att jag har gått runt med bröstimplantat i min rumpa sedan min operation i Turkiet. Det är inte bara helt galet utan även extremt farligt. Jag kan knappt föreställa mig hur många unga tjejer som har samma sak utan att ens veta om det. Jag skäms men mest är jag arg att det är så här dom gör affärer...för att det är billigare?", skrev Sophie Elise då.

8 svenska kändisar som opererat brösten: "Dom var jävligt dyra"

Bianca Ingrosso och Zara Larsson förnekar rumpoperation 

Flera svenska kändisar så som Bianca Ingrosso och Zara Larsson har de senaste månaderna bemött rykten om att de också skulle ha gjort rumpförstoringar. 

I mars tidigare i år började Biancas följare spekulera kring om Bianca hade gjort en BBL – rykten hon tillbakavisade i en vlogg.

– Jag ska säga er. Att jag bygger muskler som en galning, främst armar, framsida lår och rumpan. Så nej jag har inte gjort min röv, jag har bara tränat, sa hon då.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

Även Zara Larsson har gått ut och dementerat att hon skulle ha gjort en brazilian butt lift.

– Jag har bara varit på gymmet, sa Zara Larsson i ett klipp på TikTok om ryktena att hon skulle ha gjort ingreppet.

Amanda Lundgren om BBL: "Sen jag var 15..."

Influencern Amanda Lundgren, 24, har nästan 150 000 följare på Instagram, och nyligen fick även hon frågan om hon skulle ha genomgått en brazilian butt lift. 

Under en serie bilder på Instagram så frågade en följare nyligen "BBL?".

"Neeej min rumpa har sett ut såhär sen jag var 15 år gammal", svarade Amanda följt av en skrattande emoji.

Amanda Lundgren svarar på ryktet om att hon skulle ha gjort en BBL. Bildkälla: Instagram
7 svenska kändisar som opererat sina rumpor: "Jag ångrar mig"
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!