Peter Wahlgren
Allt om Pernillas okända bror Peter Wahlgren. - Foto: Facebook, Instagram/christinaschollin

Peter Wahlgren – Allt om Pernillas bror: Fru, barn och jobb

Peter Wahlgren är den "hemliga" i familjen Wahlgren-Ingrosso. Här är allt du vill veta om Pernillas mystiska bror – jobb, barn, lyxhuset i Dalarna och ex-fruns kärlekslycka med nya mannen.


Familjen Wahlgren-Ingrosso är kanske Sveriges mest kända – efter kungafamiljen då. 

Christina Schollin och Hans Wahlgrens barn Pernilla, Niclas och Linus Wahlgren har varit riktiga linslusar sedan födseln. Pernillas barn har även dom valt ett liv i rampljuset, där sonen Benjamin Ingrosso är framgångsrik artist, dottern Bianca Ingrosso gör succé som influencer och entreprenör, samtidigt som Oliver Ingrosso är en välkänd krögare.

Minstingen Theo Wahlgren ser vi däremot inte lika mycket av – och det finns en anledning till det.

En annan person i familjen Wahlgren som hållit sig i skymundan är Pernilla Wahlgrens "okända" bror Peter Wahlgren. Just att han är så hemlighetsfull är något som kanske gjort oss svenskar extra nyfikna på Peter Wahlgren. 

Här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna som svenskar googlar om Peter Wahlgren.

Peter Wahlgren ålder – hur gammal är han?

Peter Gustaf Wahlgren föddes den 11 juli 1963. Det betyder att han sommaren 2024 fyller 61 år.

Är Christina Schollin och Hans Wahlgren Peter Wahlgrens föräldrar?

Ja, Christina Schollin och Hans Wahlgren är föräldrar till Peter Wahlgren. På Instagram skrev Christina nyligen en hyllning till sina barn, som hon är väldigt stolt över. "Min familj - min glädje - min stolthet" skrev hon till en bild på sig själv, maken Hans och barnen Pernilla, Linus, Niclas och Peter. 

När Peter i fjol fyllde 60 år så uppvaktade mamma Christina honom även då med ett inlägg på Instagram, där skrev hon bland annat om den dagen då Peter för första gången såg världens ljus.

"Alltsedan den dagen finns jag till för dig - var du än befinner dig. Och min kärlek till dig finner inga gränser. Jag brukar såga att när ett barn fyller år ska Mamman också hyllas. Jag älskar dig nu och för evig tid. Din Mamma", skrev hon.

Är Peter Wahlgren bror till Pernilla Wahlgren?

Ja, Peter Wahlgren, som är äldst i syskonskaran, är Pernillas storebror. I sin podd Wahlgren & Wistam har Pernilla berättat mer om varför hon inte har träffat sin bror Peter så mycket på sista tiden.

– När Peter flyttade hemifrån så har han jobbat mycket utomlands både i London och New York, och sen flyttade han till Dalarna och vi har ju en stark gemenskap i vår familj, men just Peter är väl den som…, sa Pernilla och blev avbruten av poddpartnern Sofia Wistam som skämtade om att Peter inte var känd.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

– Det är därför vi inte umgås, kan ju inte umgås med okända människor, skämtade Pernilla till svar. Sedan slog hon an en allvarligare ton:

– Nej men det har väl blivit i och med att han har bott i Dalarna och sådär, det är det framförallt som har gjort det, förklarade Pernilla.

Vad har Peter Wahlgren för jobb?

Peter Wahlgren har tidigare jobbat inom bank – en karriär han körde på med i 27 år. Men sedan sadlade han om och började jobba som brandman.

– Han har blivit brandman. I 27 år så jobbade han på bank och så träffade han en 20 år yngre flicka som var från Borlänge. Han hade fått nog av banklivet, han flyttade upp till Dalarna, köpte en stor herrgård och fick sitt första barn vid 51 års ålder, berättade Christina Schollin när hon år 2019 gästade Skavlan.

Pernilla Wahlgren har berättat att Peter inte längre är brandman.

Han slutade sin tjänst som brandman på Räddningstjänsten Dala Mitt i maj 2023. Vad Peter Wahlgren jobbar med idag är inte känt.

Peter Wahlgren har jobbat som brandman. Bildkälla: Facebook

Har Peter Wahlgren fru och barn?

År 2016 gifte sig Peter Wahlgren med Michaela Wahlgren, 40. Paret har två barn tillsammans. 

Peters ex-fru Michaela Wahlgren. Bildkälla: Facebook

Men 2020 bestämde sig Peter och Michaela för att skilja sig. I september 2020 gick skilsmässan igenom. Sedan 2020 har Michaela varit tillsammans med en annan man, och de är idag förlovade.

Om Peter har en ny flamma i livet eller inte har han inte gått ut med offentligt. Peter är skriven själv på en adress i Dalarna.

Bor Peter Wahlgren i Dalarna?

Ja, Peter Wahlgren bor i ett 148 kvadratmeter stort hus i Stora Skedvi, Dalarna. Affären blev klar i oktober 2022, och enligt Dala-Demokraten betalade Peter Wahlgren 5,9 miljoner kronor för huset.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!