Fem av Stockholms glasställen
Nyheter24 listar fem av Stockholms bästa glasställen. - Foto: Christine Olsson/TT

En smak av sommar: 5 av Stockholms bästa glassbarer att utforska

Utforska Stockholms glassvärld: ekologiska och veganska val, autentisk italiensk gelato, kafé med gelato och espresso, moderna smaker och traditionell charm.


Dyk in i Stockholms glassparadis och utforska stadens bästa glassbarer. Från ekologiska och veganska alternativ till italiensk gelato och innovativa smaker, denna guide tar dig med på en smakfull resa genom huvudstadens mest förtrollande och utsökta glassupplevelser.

Om du är sugen på att besöka en uteservering i Stockholm kan du trycka här.

StikkiNikki

StikkiNikki är en populär glasskedja i Stockholm med flera butiker runt om i staden. De är kända för att använda naturliga och ekologiska ingredienser i sina glassar och har ett brett utbud av smaker att välja mellan. De erbjuder även veganska alternativ och smaker baserade på säsongens råvaror. Atmosfären i deras butiker är avslappnad och inbjudande, vilket gör det till en perfekt plats att njuta av en glass.

Gelato Scarfò

Gelato Scarfò är en autentisk italiensk gelateria som drivs av en italiensk familj. De erbjuder traditionell italiensk gelato i många spännande smaker, från klassiker som choklad och vanilj till mer ovanliga kombinationer. Alla deras glassar är fria från konstgjorda färgämnen och tillsatser och görs med stor omsorg och passion. Gelato Scarfò är en utmärkt plats att besöka om du vill ha en smak av Italien i hjärtat av Stockholm.

Snö

Snö är en modern och innovativ glassbar som erbjuder ett brett utbud av smaker, inklusive några ovanliga och spännande kombinationer. De använder endast naturliga ingredienser och fokuserar på att erbjuda glass av hög kvalitet. Snö har en trevlig och avslappnad atmosfär, och deras glassar är både vackert presenterade och utsökta. Ett besök på Snö är en kulinarisk upplevelse värd att prova.

Stockholms glasshus

Med sin unika och moderna design erbjuder Stockholms glasshus en inbjudande och avslappnad atmosfär. Denna glassbar är känd för att erbjuda ett brett utbud av smaker, inklusive traditionella svenska glassorter samt mer exotiska och nyskapande smakkombinationer. De lägger stor vikt vid att använda naturliga och lokala ingredienser, vilket resulterar i en högkvalitativ och smakrik glass.

Kennys Gelato

Glasstället Kennys Gelato, bjuder på dagsfärsk gelato- och sorbetsmaker. Flera kändisar har gästat det populära stället och fått chansen att skapa en egen smak. Till exempel Pernilla Wahlgren har skapat smaken "Lemonpie".

Butiken bjuder på glass men den skiljer sig från den svenska traditionella gräddglassen på vissa sätt. Kennys gelato är nämligen mjölkbaserad och innehåller mindre fett, socker och luft.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00