Stockholm

Amanda Bynes

Amanda Bynes är en amerikansk skådespelare som föddes 3 april 1986 i Thousand Oaks i Kalifornien.


Hon är dotter till Rick och Lynn Bynes, som själva inte alls jobbade inom skådespelarindustrin, utan inom tandvård.


Amanda Bynes däremot åkte på ett stand-up och skådespelarläger som sjuåring 1993, där bland andra Arsenio Hall och Richard Pryor medverkade. Därefter påbörjade hon sin karriär som professionell skådespelare och landade en roll i en reklamfilm för Buncha Crunch candies.


Hennes storhetstid som skådespelare var under sent 1990-tal och tidigt 2000-tal, när hon fick ett kontrakt med Nickelodeon och medverkade i serien "All that" och "The Amanda Show". Mellan år 2002 till 2006 spelade hon huvudrollen i komediserien "What I like about you", som blev väldigt populär även här i Sverige.


Hon medverkade också i ett antal filmer och skrev 2007 på ett femårskontrakt för klädkollektionen "dear" för Steve & Barry's. 2012 meddelade Amanda Bynes att hon skulle lägga skådespelandet på hyllan för att helt satsa på sin nya roll som modedesigner.


Men samma år hamnade hon i trubbel med polisen och fick böter både för att ha kört medan hon pratade i mobiltelefon, men också för rattfylleri. Senare samma år åkte hon fast för två fall av smitningar efter bilolyckor.


I maj 2013 åkte hon dit igen, den här gången för innehav av narkotika. I juli blev hon tagen av polisen i samband med att hon startade en brand på uppfarten utanför en främlings hus. I samband med det blev hon också inlagd för en psykisk utvärdering. Hon blev utskriven i december 2013 och vårdades av sina föräldrar i hemmet.


Under 2014 åkte hon fast för rattfylleri ytterligare en gång och blev inlagd för psykiatrisk vård igen efter att hon skrev på Twitter om bland annat hur hon hade blivit utsatt för sexuella övergrepp av sin pappa under barndomen och att han hade opererat in ett microchip i hennes hjärna.


Med andra ord har det varit några tuffa år för den tidigare framgångsrika barnskådespelerskan. Men 2017 gick hon ut i en intervju och meddelade att hon tänker ge sig in i branschen igen, då främst inom TV.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.