Stockholm

Anna Bergendahl

Anna Henrietta Bergendahl föddes 11 december 1991 i Hägersten, Stockholm. Hon är en välkänd svensk sångerska som slog igenom i tv-programmet Idol 2008. Hon kom på en femteplats men vann svenska folkets hjärtan.


Två år senare, 2010, deltog hon i Melodifestivalen med låten This is my life, där hon slutade med en överlägsen första plats och blev Sveriges 50:e representant för Eurovision Song Contest. Där gick det inte hela vägen för Bergendahl. Hon kom på 11:e plats i semifinalen och fick inte delta i den stora finalen. 


2015 tog Bergendahl ett steg tillbaka från musiken. Hon bestämde sig för att lägga sitt fokus på läkarstudier i Örebro. Hon ägnade även en hel del tid på att arbeta som goodwill-ambassadör. Det var i ett projekt för FN som hette "Flicka". 


Men Anna Bergendahl är återigen aktuell med musiken. Hon är nämligen en av deltagarna i Melodifestivalen 2019. Låten heter Ashes To Ashes och är skriven av Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm och Anna Bergendahl själv. 

Med bidraget "Ashes to Ashes" tog sig Anna till Andra chansen. Där duellerade hon mot Andreas Johnson. Anna vann duellen och tog sig med sen vinsten vidare till final, där hon startar som bidrag nummer sex.


Anna Bergendahl
Bildkälla: FREDRIK SANDBERG / TT / Fredrik Sandberg/TT / FREDRIK SANDBERG / TT


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.