Camilla Läckberg kritiseras för icke-inkluderande samarbete

UPPDATERING:
Det kom ett mail:

Hej Camilla,
Jag heter MS och ville kommentera inlägget om Camilla Läckbergs satsning på en privat vårdcentral. Det finns ett stort faktafel i texten som troligen har med kunskapsbrist att göra och då ville jag hjälpa till. Jag har stor respekt för ditt arbete och du har givit mig en del ögonöppnare vad gäller att influencers på många sätt är som journalister som har stor makt och bör granskas.
Utifrån det tänker jag att det är viktigt att detta kommer fram: en privat vårdcentral avlastar inte vårdkön. Alla människor har fortfarande samma vårdkö. När du besöker en privat vårdcentral och till exempel får en remiss till röntgen på sjukhus köper du dig också förbi vårdkön. Det betyder att vårdkön blir längre då de få människor som kan betala dessa summor direkt får gå förbi vårdkön. Vanliga människor, med vanliga löner, har inte råd att lägga ca 1800 kr för ett läkarbesök än mindre ca 100 000 kr för en canceroperation och de kommer alltså få vänta ännu LÄNGRE då rikare människor får gå före dem i kön på grund av att de kunde betala för att snabbt få en remiss från privat vårdcentral. Det är fortfarande samma vårdkö för alla människor. Det är bara så att vanliga människor kommer få vänta ännu längre då rika människor med möjlighet att köpa sig en genväg kommer få slippa vänta. Det innebär också att vanliga människor med allvarliga sjukdomar löper högre risk att inte klara sig då de kommer få vänta ännu längre i vårdkön. Privata vårdcentraler hjälper inte på något sätt den offentliga vården. Den urholkar den.
Det är troligen många fler än du som inte har insikt i vårt sjukvårdssystem men så fungerar det. Som du nämnde i texten om Linnéa Claesson är ord makt och hur vi uttrycker oss bör vara korrekt, därför skriver jag till dig angående detta då du skrev att Läckbergs vårdcentral avlastar offentlig vård. Det gör den inte.
Allt gott.
Vänliga hälsningar,
MS, socionom vård och omsorg, XXX

Camilla Läckberg och Christina Saliba slog på den stora trumman när de avslöjade – bland annat på Läckbergs Instagramkonto – att de nu ger sig in i medicinbranschen och är med och startar upp en mottagning med fokus på kvinnor och barn. 
Det hon glömde nämna är att fokus på kvinnor och barn MED PENGAR!
Att gå till den här mottagningen för ett läkarbesök kostar nämligen en smula mer än att gå till vårdcentralen, oavsett om du har frikort eller inte. Kliniken tar 500 kronor betalt för förnyande av recept eller en telefonuppföljning. Ett läkarbesök kostar från en dryg tusenlapp upp till närmare 2 500 kronor vilket verkligen inte är småpengar.
Faktumet att mottagningen dessutom har uppkallats efter läkaren Hedda Andersson, som kämpade för sjukvård åt de fattigaste hjälper inte direkt till att stävja kritiken.

På Instagram försvarar nu Camilla Läckberg investeringen så här:

Jag har läst alla era kommentarer om Hedda Care. Vad ni tycker är (som alltid) viktigast av allt för mig. Jag har inte möjlighet att svara på er alla individuellt, men det här är en fråga som jag känner väldigt starkt för, och jag vill säga några saker: Vården är en enorm samhällsutmaning. Enorm. Det är inte min sak att göra politik av vården, det är politikernas ansvar. Precis som det är deras ansvar att se till att vi har en hållbar vård för alla. Mitt ansvar är att bidra med det jag kan.
1. Vår första mottagning här i Stockholm har inget avtal med landstinget. Hela kostnaden för vården betalas av människorna som kommer dit, inte av skattepengar. Jag är otroligt ödmjuk inför faktumet att alla inte har råd och möjlighet att komma till Hedda Care. Jag önskar att alla kvinnor skulle få gå till Hedda Care, eller till en mottagning som Hedda Care. Tills vidare får vi vara ett komplement. Tills vidare är varje människa som kommer till Hedda Care en människa mindre i vårdkön, utan att det kostar en enda skattekrona.
2. Vi får ser hur det blir på mottagningar i andra landsting. Det skiljer sig ju en hel del mellan landstingen – visste ni till exempel att för kvinnor i Stockholm FINNS inte ens klimakteriemottagning som vårdval (det finns däremot i andra landsting)? Jag är stolt över att vi erbjuder det, och en hel del annan vård för just kvinnor, barn och äldre, som är svårt eller omöjligt att få på något annat sätt.
3. Jag önskar att vi hade rättvis och tillgänglig vård för alla i hela Sverige. Sverige, av alla länder, borde kunna ha det. Vård ska inte vara en plånboksfråga, en klassfråga, eller en fråga om var i landet man bor. Mitt engagemang för kvinnors hälsa är genuint. Jag vill att kvinnor ska slippa slåss för sina barns vård, sina föräldrars vård, och sin egen vård. Hedda Andersson kämpade för just det. Hedda var en pionjär inom att fokusera på kvinnohälsa. Hon förändrade vården i Sverige. Jag beundrar henne oerhört för det. Jag hoppas kunna förändra så att alla kan komma till Hedda Care, men någonstans måste jag börja.
För medicinska frågor får ni gärna kontakta @heddacare

Jag förstår vad Camilla Läckberg menar här.
Genom att tillhandahålla ett annat alternativ till de som kan tänka sig/har möjlighet att betala för privat vård leder i slutändan till mindre tryck och kortare köer till den landstingsanslutna vården.
Det är ingen quick fix och framstår som ett alternativ för endast de rika, men genom att plocka bort ”de rika” som istället kan välja  att betala för sin vård hos exempelvis Hedda Care så gynnas även de som inte har råd med Hedda Care i nuläget.

Vad är det folk är mest upprörda över?
Namnet Hedda Care?
Privat vård?
Det kan väl knappast vara en nyhet eller komma som en överraskning att det finns?
Priset?
Återigen – det kan väl knappast vara en nyhet eller komma som en överraskning att det är så här mycket vård egentligen kostar?

PS. Idag försvinner like-funktionen som ett Instagrammigt test här inne. Vad tror ni? Överlever ni det? 🙂

276 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tror mest folk är upprörda över att hon höjer sig själv till skyarna och att hon gör det genom att använda Heddas namn. En kvinna som jobbade mycket mot det som Läckberg jobbar för. Finns ju inga normal inkomsttagare som kommer gå dit. Endast folk med pengar och det går rakt emot Heddas arbete. Men allt handlar om pengar.

   Det måste ju finansieras?

    De kunde sökt landstingsavtal så hade det varit för alla. Istället väljer de att rikta in sig på de med pengar, och varför det säger väl sig självt. Och sen använda sig av Hedda som stod för precis tvärtom för att marknadsföra sig. Och ta betalt för BVC som är gratis?

     Vem är Hedda?

      Hedda Andersson, Sveriges 2 kvinnliga läkare. En pionjär inom sjukvården. Kämpade för lika sjukvård för alla. En fascinerande kvinna som stod för allt annat än vad Hedda Care gör.

       Tack?

       Att döpa företaget efter henne är så tondövt att man storknar.

        Allt för att sälja. Det låter ju fint. Men sen att koncentrera sig på en lite grupp höginkomsttagande kvinnor för blodtryckstagning och blodstatus går rakt emot Hedda Anderssons arbete.

         Och så lite sköldkörtelprover på det…

     Är det inte ett problem med alla privata aktörer med landstingsavtal? Då hade ju Läckberg o Co blivit rik på skattemedel om de ska få pengar av det allmänna per patient

      Tänker likadant. Låt de som vill betala fullt pris så går mer resurser till oss ”fattiglappar” som går till vårdcentralen m.m.

       Funkar inte så.

       Det finns redan en stor mängd privatläkare som mot höga avgifter kan ta emot patienter redan samma dag om de vill det.

       Att det startas ännu en sådan mottagning kommer alltså inte att avlasta den offentliga vården, eftersom den tänkta patientgruppen redan har privatläkare. Det är riktigt illa att använda Heddas namn i marknadsföringen, starta den i hennes namn och påstå sig förbättra vården för ”lågprioriterade barn, kvinnor och äldre”.

       Det finns dessutom absolut ingen lägre prioritering av ovanstående grupper i vården. (Det kan dock självklart finnas enstaka korkade individer som inte följer gällande riktlinjer, precis som det finns korkade personer på alla positioner i samhället).

      Det finns väl en skillnad om jag har fattat rätt. Genom att inte vara anslutna till landstinget kan de kamma hem storkovan. Vilket jag har förstått inte är möjligt rent rättsligt om man är ansluten?

      Att de säger att de ”inte stänger den dörren” till att ansluta sig till landstinget och ev gör det i framtiden låter misstänkt. Om deras hävdande om bättre vård för alla kvinnor och barn. stämmer borde väl det vara den största prio och inte ”ev, kanske, lite… i framtiden.. kanske…”

      I dagsläget uppfattar jag det som att de bara kapitaliserar på kvinnor och barn. Även de mindre välbeställda då de indirekt ingår i den profil de har utåt.

       Exakt så. Det handlar inte om att de investerar i sjukvården för att vara snälla. De gör det för att de troligtvis kommer tjäna en massa pengar på det, vilket man gör inom privatsjukvården om man har en klinik som går bra.

     Gratis = alla hjälps åt att betala

     Bvc är inte gratis. Ingen vård i Sverige är gratis.

    Exakt så tänkte man med alla dyra nybyggda hyresbostäder; att höginkomsttagare skulle lämna sina billiga hyresrätter och därmed skulle låginkomsttagare kunna ta del av dessa.

    Det vet vi ju hur det blev med den saken.

    Risken är enligt mig stor för att det blir på samma sätt med detta vårdalternativ. Höginkomsttagare kommer använda både denna tjänst, men även vanlig. Precis som med Kry och andra vårdtjänster – det har inte bidragit till kortare vårdköer öht, enbart enorma kostnader för landstingen/regionerna.

    Det stora problemet är att vård erbjuds efter betalningsförmåga, inte efter behov.

     Det stora problemet är att alla system i Sverige är föråldrade och inte anpassade för så Sverige ser ut idag. Därför funkar ingenting. Det är helt jäkla orimligt att en hyresrätt i Sthlm city kan kosta 4000/mån , det är orimligt att vården är så öppen som den är för väldigt många nyttjar den helt i onödan. Det är helgalet att en förskolelärare eller idrottslärare kan tjäna 40.000 men en polis tjänar typ 25.000 och är i många områden utsatt för livsfara nästan varje dag. Det är också helt jäkla orimligt att vi har flera skattefinansierade verksamheter som kostar multum men knappt åstadkommer något, typ arbetsförmedlingen. Att folk kan sitta på statliga jobb å bara rulla tummarna.

      4000? Då har man jävlig tur isf

       Det är väl det som är grejen. Man ska inte kunna få det genom tur, och ärvande av kontrakt över generationer. Alla ska få samma chans, inte bara de som hade socialt kapital nog att ens föräldrar satte en i boatadskö så fort man fick.

      07.21 du är orimlig

      För det första, möjligen får du en 1:a för 4000/mån och det gäller i hela landet. Går det ens hitta så billiga hyreslägenheter idag, om det inte är kallhyra förstås?

      För det andra, det är väldigt olika vad lärare/förskollärare tjänar men de behövs och är värda sin lön!

      För det tredje, polislönerna är för låga!

      Bättre att slopa rotavdragen och ge den potten till polisen. Rot har gjort att snickare som inte ens är vidareutbildade får sjukt höga löner. Det ska ändå löna sig att studera vidare men det gäller inte för denna bransch. Rot har bara gjort att det blivit dyrare att anlita snickare då byggfirmorna istället höjt timpriset.

      Statens pengar går till byggfirmornas ägare samt snickarnas höga löner.

       Ju fler med hög lön, desto bättre väl?

        Nej, verkligen inte. Om alla får hög lön så betyder det bara att kronan blir värd mindre, eftersom priserna samtidigt lär höjas på allt.

         Precis. Höjs den generella lönen äter inflationen upp det för alla. Alltså prisnivån stiger och man har råd med mindre för sin lön. Det viktiga är lönen i förhållande till andra löner. Poliser borde tjäna mer än andra yrkesgrupper.

       Vänta nu.. Var hittar du statistik på att snickare tjänar mer efter rot? Byggnads förhandlar ju lönerna och det finns inte individuell lönesättning. Rot har gjort så att många fler jobb görs vitt istället för svart. Skatteintäkterna av de jobben finansierar en stor del av rot-avdraget. Det är även viktigt att de som utför jobben har en bra arbetsmiljö, rätt till pension och bra arbetsförhållanden. Det är många som dör varje år till följd av arbetsplatsolyckor.

       Nja, har haft en tvåa centralt i Göteborg för 4000. Nedgången och dåligt underhållen. Men ändå.

       Har du helt missat att rut/rot är självfinansierande? Varför tror du annars sittande regering har utökat rut? När de drog ner på rot så var det många små byggbolag (vissa enmansbolag) som konkade eller fick säga upp anställda pga att folk återigen började köpa svarta tjänster. Det staten förlorar på detta är i första hand arbetslösa med dessa kostnader, intäktsbortfall på arbetsgivaravgifter och skatt, minskat försäljning av byggnadsmaterial ger minskad momsintäkter, mindre personal behövs av försäljning av byggnadsmaterial, vilket ger intäktsbortfall i arbetsgivaravgifter och skatt samt fler arbetslösa, minskad efterfråga på byggmaterial ger minskat behov av att producera detta, vilket leder till ännu fler arbetslösa och intäktsbortfall på arbetsgivaravgifter och skatter och moms. Och så vidare. Så nej det är inte statens pengar som betalar snickarnas löner.

      4000 i hyra är väl ändå rimligt. Låter fö billigt.

       Kommentaren menar ju att det är för billigt med 4000 i månaden, men att det finns såna hyreslägenheter. Det finns folk som bor i hyresrätter i centrala Stockholm för förmånliga summor då de har haft lägenheterna i 20-30 år inom familjen. Det är främst nybyggda hyresrätter som har väldigt höga hyror. Antar att kommentaren menar att det systemet är dåligt, och det håller kaj med om.

        Det torde ju vara hyresrätter hos privatvärdar då, möjligen. Alltså inte kopplade till bostadsbolag. I övrigt har jag svårt att tro att du kommer undan så billigt i stockholmsområdet, ens om du har en 1:a.

      07:21 Din summering är verkligen spot on!
      Apropå arbetsförmedlingen, nu när (C) försöker driva igenom reformeringen så är vissa partier emot.
      Flera partier inom det borgerliga blocket har förespråkat att arbetsförmedlingen inte fungerat i åratal och även (S) har yttrat samma sak. Har en släkting som ”jobbar” på arbetsförmedlingen och berättat att de finns bara till för att tillfredsställa regeringen med trixande av statistik. Och att vissa grupper kommer aldrig att få ett jobb, de bara valsas runt i den statliga åtgärdskarusellen.
      Det stämmer som du skriver, de bara rullar tummarna. Min släkting har berättat att deras arbetsdagar kan vara hur slappa som helst, massa meningslösa möten där de flesta sitter och halvsover under tiden ledningen informerar en massa dynga. Fika på löpande band och långa lunchraster. Huvudsaken är att de fixar till arbetslöshetssiffror varje månad, då det ska redovisas till regeringen och sedan är det frid och fröjd.
      På eftermiddagarna satt de oftast och kallpratade lite om allt och ingenting över kaffe och kakor, och sedan hemfärd. Min släktings månadslön 37.000 kr, inte illa, bättre än polisen, och de får verkligen jobba för sin lön till skillnad från statliga tjänstemän. Nu jamsar även media med sina snyftreportage om reformeringen att det inte skulle vara bra. Att flera miljarder kronor av skattebetalarnas pengar runnit ut i sjön i åratal är de inte intresserade av att rapportera.

    Osmakligt att använda en hyllad frånliden läkares namn och sko sig på det i en verksamhet som går tvärt emot sagda läkares livsverk.

    Pengar är inte allt.

    Ja och de gör de med råge. 14900 för en enkel minnesutredning . De lär tjäna gott om pengar.

     Frivilligt att gå dit.antagligen lär de få färre kunder pga priset.

    Det finns redan gott om privata alternativ för de som har råd och VILL lägga pengar på det. Läckbergs reklam är direkt motbjudande.

    De som går till hennes mottagning är de som redan har privatläkare, och därför minskar inte hennes mottagning belastningen på den offentliga vården överhuvudtaget. Reklamen borde anmälas som vilseledande.

   Hur många av dessa upprörda personer visste ens vem var innan igår??

    Spelar det någon roll? Hon gör fel som använder namnet. Som att skapa något som jobbar emot barns rättigheter och döpa det till Astrid.

   Skönt med lite kvinnlig kannibalism! Att äta sig mätt på äran av andras arbete och sedan utropa sig själv till den som verkligen hjälper kvinnor.
   -Tja den nya draculafeminismen suger verkligen.

   De med pengar har privata vårdförsäkringar och går före vårdköerna redan idag. Varför skulle de gå till denna vårdinrättning?

   Hade hon verkligen viljat hjälpa underpriviligerade kvinnor, så hade hon öppnat en gratisklinik i någon socialt utsatt förort. Så löjligt att låtsas bry sig, när de vänder sig till välbeställda överklasspersoner.

    Gratis? Ingenting är gratis, någonsin. Finns alltid någon som i slutändan måste finansiera det och just sjukvård är ingen liten summa, skulle Läckberg själv punga ut det då menar du?

    Vi har redan gratis sjukvård i Sverige

     Ingenting är gratis, finns alltid någon som betalar. Sjukvården är skattesubventionerad.

     Ingenting är gratis Anja. Menar du att läkare, kirurger, sjuksköterskor och ambulanspersonal jobbar utan lön? Att hyror, el, vatten och utrustning för sjukhus och vårdcentraler inte behöver betalas? Snälla tänk lite. Till och med att besöka en sjuksköterska betalar du på plats varje gång i receptionen tills du nått gränsen för högkostnadsskyddet. Alla kostnader utöver den summa du betalar på plats betalas av skattepengar, vilket majoriteten av alla människor i Sverige bidrar till varje månad. DE flesta av oss betalar mycket pengar för att vi alla ska ha möjlighet att nyttja sjukvården för inte alltför stora summor.

     Hej Anja,
     Sverige är ett land som har enormt höga skatter, ingenting är gratis för de som bidrar och jobbar.
     Skatten är din och min största utgift, men vet du hur mycket pengar det rör sig om och vart de tar vägen?
     Svensk hälso- och sjukvård finansieras till största delen via region- och kommunalskatten.

    Herregud, vilken infantil livsåskådning. Finns det verkligen folk som tror så här? Inget är gratis. Ingen svensk är priviligierad, alla betalar hög skatt i Sverige. Hårt arbete och stor procentsats ligger bakom.

   Problemet är att hon låtsas göra det här av sitt hjärtas godhet pga att hon har sån empati för alla stackars kvinnor och barn som inte får hjälp, men det handlar bara om en enda sak: PENGAR! Det finns väldigt mycket pengar i privat sjukvård och den kon vill hon vara med och mjölka. Deras klinik är dessutom inte ett alternativ till vårdcentralen för de som inte får den vård de behöver, det är ett alternativ till alla privatägda kliniker som redan finns tillgängliga för de som kan lägga 2500 kr på ett läkarbesök. De som har råd får redan privat vård, de är inte alls i behov av hjälp.

   Väl formulerat, exakt så ”Anonym 05:42”, hade gillat din kommentar om jag kunnat!

   Gillar verkligen inte alls argumentet att det är bra med privata alternativ för att det ”avlastar sjukvården.” Tycker argumentet är helt fel även om jag är för privatklinik er, alltså jag tycker det är bra att de existerar. Men poängen med skattefinansierad sjukvård måste ju vara att den är till för alla, här måste vi ju sätta press på politiker. Privat sjukvård kan visst få vara ett Komplement men inte fan ska vård hänga på hur mycket pengar man har och man ska ju inte behöva låna pengar för att kunna träffa en läkare inom rimlig tid.

    Tyvärr är det åt det hållet det barkar med vården idag.

    Jag tycker att det är vansinnigt att landstingspolitiker utan någon form av sjukvårdsutbildning är de som beslutar om hur pengar ska användas inom en verksamhet, sjukvården, som de inte kan. Slarvet och felanvändningen av pengar på skattebetalarnas bekostnad är enormt.

  Det märks verkligen vilka du gillar och inte. Alternativt så beter du dig nyrik som den du ständigt hånar för ALLT (Bella) och nej jag tycker inte om Bella alls.

  Namnet Hedda är det värsta såklart mtp på vad hon stod för?

  Ibland blir det så fel för dig Camilla.

   Det blir alldeles för tydligt. Tänk om Bella stått bakom detta istället för Läckberg? Du är oärlig Camilla.

  Är så sjuuuukt trött på alla upprörda människor.

  Jag har dragit ner min tid på sociala medier rejält å det är fasen det bästa som har hänt mig. Jag slipper kommentarer från lättkränkt och upprörda Människor. Å det är så skönt att leta efter perfekta instagram bilder å bra uppdateringar. Känner befriad!!!

  Här går

   Känns som du behöver det…?

    Ja verkligen! Testa vettja!

     Har inget problem med att scrolla bort sånt som är oviktigt för mig. Däremot blir jag irriterad när någon som har mycket försöker tjäna mer genom att använda någons namn som stod för precis tvärtom.

  Det som är upprörande är hur de salufördd Hedda Care. Det var alla som inte prioriteras, det var kvinnor som hamnar ”utanför”. Det var att de döper mottagningen efter Hedda Andersson. Det är floskler utan förankring i verkligheten. Hellre att hon och de varit raka med vilken slags mottagning det är; en mottagning på Stureplan för de med cash som kan köpa sig en plats före andra i vården.
  Att öppna en privat gynekologmottagning, barnmottagning och äldrevård är egentligen varken konstigt eller en fantastisk bedrift. Finns en hel del privata mottagningar. Det är också intressant att diskutera; vad som händer med vården i stort och hur privilegierade har möjligheten till VIP-biljett till vård. Samtidigt fyller ju privata mottagningar ett reellt behov och utan dem hade vården gått ännu mer på knäna. Då framförallt om man talar om privata mottagningar som har landstingsavtal. Men frågan är om detta är utvecklingen vi vill se i stort i Sverige. Sen är det fruktansvärt att det finns så ont om gynekologer. Kvinnor som har blödningar, smärtor, klåda och andra problem får slussas runt mellan olika vårdenheter och jaga sin rätt till vård.

  Men var ska läkarna, sköterskor och annan utbildad personal som ska jobba på kliniken komma ifrån?
  Är ju inte direkt så att det är det finns mängder utav personal på sjukhusen och andra vårdinrättningar som är sysslolösa. Tvärtom.
  Så när då dessa personer istället arbetar på kliniken så blir det ju inte alls kortaste köer på de andra vårdinrättningarna, det blir troligen länge köer. Den kritiken har inte Läckberg bemött alls. Antingen förstår hon inte problemet eller så struntar hon egentligen i långa köer för alla och tycker att rika människor har rätt att få snabbare vård än fattiga.

   Fast just i Stockholm kommer det ju finnas en hel del övertalighet när varslen på sjukhusen går igenom…

    Ja, det kommer att bli hundratals läkare som behöver nytt jobb med anledning av neddragningarna på akutsjukhusen i Region Stockholm.
    Primärvården (vårdcentraler och närakuter) är inte prio ett för dessa läkare som inte längre har jobb på de stora sjukhusen. I synnerhet primärvården i ”utsatta områden” står längst ned på läkarnas önskelista. Hellre då Storuman eller Tromsö om det kniper med jobb. Eller bemanningsstafetten.
    Privatkliniker blir säkert intressanta som arbetsplatser kommande åren. Kontorstider, bra betalt, fruktkorgar, fina lokaler och ”enkla” patienter.

     Ja det är väl fantastiskt om vårdköerna minskar pga att det finns drivna kvinnor som vill satsa och starta privat vårdbolag?

     Det ska verkligen klagas på allt och jag förstår det inte?

      Läs svaren i tråden så förstår du förhoppningsvis problemet

    Det är INGEN brist på sjuksköterskor! Vi säger upp oss i allt högre grad från arbetsgivare som regionerna, som erbjuder en ofta outhärdligt dålig arbetsmiljö. Det har gått så långt med besparingar i vården att vi på min senaste avdelning fick tillsägelse att vi bara fick ta högst två koppar kaffe per dag (från den billigaste på marknaden som gör riktigt äckligt kaffe). På den nivån är det numera.

   Du har inte läst vad bristen på sjuksköterskor beror på? Det beror iaf inte på att det inte finns sköterskor. Utan på att dessa helt enkelt inte har lust att jobba inom tex akut- och förlossningsvård.

   Sjuksköterskor finns i drivor för den som erbjuder vettiga villkor.

   Specialistläkare däremot är det inte säkert att tillgången är så hög på.

  Man kan sitta och beskylla Läckberg eller så kan man vara förbannad på de som ser till att profiterare kan sätta samman verksamheter som dessa pga den usla kvinnovård som råder. Det lönar sig inte att gaffla om hur usel CL är. Det leder ingen vart. Jag tror inte att någon sund person tänker att ”ja precis som Hedda!”…Och CL hävdar att man ska se det som att det är bra att de lättar på vårdköer(skrattretande) men nej, kvinnovården är fortfarande under all kritik oavsett köer…

   Ja, det är den. Och du har helt rätt att detta i allra högsta grad bör diskuteras på ett större plan – sjukvården i helhet och inte minst kvinnosjukvården i synnerhet. Men jag tycker absolut man samtidigt kan gaffla om hur de använder Heddas namn och hur CL med company initialt målade ut sin klinik, och i viss mån fortfarande gör.

    Det kan man men det tar bort fokus från de riktiga problemen när man blir sekundärkränkt och mer mån om att skydda ett namn än att se till att vara delaktig i att driva vården framåt i min mening. Diskussionen går ju nu här inne och på andra platser om hur fruktansvärt det är att Hedda brukas ist för att se den större bilden. Man kan såklart göra båda delarna men jag ser hellre att det är fullt fokus på att bli medveten om varför det ens finns en profitering på kvinnovården.

     1) Som du säger kan man göra två saker samtidigt och ha åsikter i flera ämnen
     2) Detta är en blogg om sociala medier. Därav blir det naturligt att det diskuteras utifrån CL:s inblandning. Det finns grupper på t.ex. Fb där man kan diskutera vården och debatter på diverse tidningar som tar upp frågan emellanåt. Finns till och med landstingspartier med inriktning vård.
     3) Ofta får offentliga personer stor uppmärksamhet. Detta väcker dels frågan om att använda sig av en avliden persons namn för att marknadsföra sitt företag, men väcker även frågan om sjukvården i stort.

      Jag säger inte att du har fel men jag ddroppar det med andra ögon bara.

   Håller med. Om folk är upprörda över namnet så förstår jag, men om folk är upprörda över priset så har de aldrig gått till en privat klinik. Det kostar – framför allt i Stockholm. jag får själv inte ut speciellt mycket mer i lön, men jag har gått till privat kvinnoklinik för att jag inte blivit tagen på allvar i vanliga vården. Det var värt alla mina pengar med sköterskor som fokuserar på mig som kvinna och vilka sjukdomar som kan drabba mig pga mitt kön. Ett besök för mig där hjälpte mig mer än 6 års sökande hos den skattefinansierade vården. Även om jag varit hos sk ”specialister”. Så de där 100-150 kronorna per besök blev ändå rätt mycket efter sex år….

    Det här☝️ Fråga er istället varför det ens behövs privat vård? Jo, för att folk inte får hjälp i den vanliga. Det är den simpla förklaringen. Ingen betalar massor av extra pengar om den ordinarie tjänsten fungerar till 100%, men nu gör den ju inte det. Så därför betalar människor tusentals kronor för ett specialistbesök. Det är ett underbetyg till den vanliga vården, inte ett ”lyxbeteende” för folk som råkar ta sig råd till detta.

  Jag uppfattar det som att det är brist på vårdpersonal, förvisso kan det gå i vågor beroende av antal platser på utbildningar samt intresse för yrket.

  Och jag har inget belägg för bristen mer än känslan.

  Det kanske är mer brist på pengar inom ”branschen” så det anställs inte personal vilket i sin tur genererar till få utbildningsplatser (läroverken brukar försöka följa marknaden så kallat)

   En del av bristen beror på de dåliga villkoren i branschen och att utbildad vårdpersonal inte arbetar inom vården eller arbetar utomlands tex Norge.

    Den uppfattningen har jag också, men jag har inte mer belägg för att det ska vara sant än att jag har den uppfattningen…

    Hur många är det egentligen som jobbar i Norge, utbildad vårdpersonal alltså?
    Ska se vad Mr gåggel kan hjälpa mig med.

     Har heller inga siffror på det men i mina hemtrakter är det vanligt då det inte är jättelångt till Norge. Min mamma har tex flera olika specialistutbildningar och får inte den lön hon kräver i Sverige. Därför har hon valt att jobba i Norge i många år. En halvtidstjänst ger lika mycket som en heltidstjänst här, enligt henne.

      Så märkligt att ingen gör något åt det? Svenska pengar går till dyra specialistutbildningar, men när specialisterna är klara är det ingen som är intresserad av att betala deras löner. Så då tar de sina dyra specialkompetenser och jobbar i ett annat land som helt gratis fylls på av duktiga människor. Det är ju skandal att ingenting händer.

   Killgissar nu, men jag tror inte att det är brist på utbildad personal. Jag tror att det är brist på utbildad personal som vill ha jobb med usla arbetsvillkor.

   Skulle arbetsvillkoren vara bättre, inkl lön för arbete och utbildning, skulle fler folk stanna kvar i vården. Troligen skulle fler utbilda sig också.

  Jag överlever utan Like-knappen men SNÄLLA kan ni inte flytta Svara-knappen till höger? Jag träffar den ungefär sjuttielva gånger när jag läser kommentarerna. (Och jag fattar inte ens hur jag kan träffa den för jag anstränger mig verkligen att hålla tummen lååångt bort från den).

   Menar förstår vänster, har inte vaknat riktigt än. ?

   Ja, det är konstigt faktiskt. Ibland kommer man åt den hela tiden fast man inte ”är på den” och andra gånger funkar det finfint

   Håller med dig, såååå störigt

   Spelar nog ingen roll, jag scrollar i mitten av skärmen och kommer ändå ”åt den”. Tror det är något fel i koden.

   Och när vi ändå talar om förbättringar, kan inte de nyaste kommentarerna hamna längst upp, och med tråd som går i ordning ist för att hoppa mellan andra kommentarer som det gör nu? Blir ibland frustrerande att läsa inlägg med många kommentarer för att man tillslut inte vet vem som svarar på vad.

    Men nej!

    Nej det vore sämre om nyast kom först tycker jag. Däremot kunna visa/dölja svar på en kommentar vore bra.

   Samma problem, så irriterande när det hönder 10 gånger haha!

   Har skrivit det 50 gånger. Camilla ignorerar det. Det är många som har bett om det.

   MEN – gillaknappen, HUR kan den tas bort? Återigen, kommentarsfältet är vad som gör den här bloggen. Gillaknappen är jättebra när man håller med en annan person, men inte aktivt orkar skriva ”håller med dig”. Varför ta bort den funktionen? Förstår verkligen inte.

    Ser ut som att det går att gilla kommentarer men inte hela inlägg just nu. Älskar att det går att gilla kommentarer!

    Inte säkert att Camilla kan göra så mycket åt det, om det tex är en färdig mall. Om nyheter24 köper in färdiga webblösningar är det inte säkert att de har någon på plats som kan designa om det.

    I vilket fall tycker jag personligen att gilla-knappen ska vara kvar. Uppskattar feedbacken man får och går ibland in när jag kommenterat för att kolla om jag fått några likes. 🙂

     Jo, för det har korrigerats en gång tidigare.

    Nu killgissar jag, men om inte gillaknappen finns så kanske det resulterar i fler kommentarer ? kanske är kanon i bloggvärlden ? men som sagt bara en tanke?

     Känns inte som att det är akut kommentarsbrist på den här bloggen. Jättetråkigt att gillaknappen försvann 🙁

      Det här är bara ett test, likt Instagrams för att se om klimatet påverkas av att man inte kan gilla eller inte gilla kommentarer.

   Jag är vänsterhänt så för mig får den gärna ligga kvar ?

    Yes, samma här! Högehänta, sluta klaga, samhället är diskriminerande mot vänsterhänta i övrigt, så låt oss få det här ?

     ???? kan låta den vara kvar för er?

   Har samma problem . Lyckas träffa den för ofta när ja kikar igenom kommenterar så kollar sällan igenom längre pga de.. tkr de är kul att läsa men när de kommer upp ofta att ja vill svara blir de tröttsamt

  Problemet är väl att folk röstar på politiker som tycker att det måste ”sparas” hela tiden, samtidigt som anställningsbehovet är stort! Oavsett politisk färg så borde det gå att förstå att det inte fungerar?

  Jag är knappt inne här längre, ledsnade på alla negativa påhopp. Det klarar jag mig utan.

  Fast om du nu CamCam inte vet varför det blivit en sådan hysteri betyder att du (som vanligt) inte har läst eller försökt förstå dig på kritiken. De som är ”rika” har ju oftast redan en privat vårdmottagning, de finns ju liksom inte i kön överhuvudtaget.

   Exakt. Så fruktansvärt naivt att tro att en ny privatklinik kortar kön till den allmänna sjukvården. Målgruppen som denna klinik på Östermalm riktar sig till gå redan till en annan privat klinik, på sin höjd så kortar Läckberg kön till olika privatkliniker i Stockholm. Denna målgrupp sitter inte och väntar på akuten ett dygn med sitt sjuka barn eller väntar sex månader på en behandling.

   Vidare så minskas solidariteten i samhället för att betala skatt till den gemensamma sjukvården när det finns människor som har möjlighet att betala för sin egen sjukvård. Varför ska de motiveras att betala landstingsskatt då de tycker att de redan betalar dyrt för den vården de utnyttjar. Det är så här välfärden urgröpas och vi kommer hamna som i USA. Lösningen på krisen i sjukvården är inte att öppna privatkliniker på Östermalm där ett läkarbesök kostar 1650 kr. Att som Camilla inte ens kunna problematisera detta det minsta är märkligt. Dock inte första gången hon är grund i sitt sätt att se saker.

   Läckberg presenterade detta som behjärtansvärt projekt där hon äntligen ska hjälpa utsatta människor inom vården, de som prioriteras sämst – kvinnor, barn och äldre. Hon döper kliniken efter Hedda Andersson som kämpade för att ge de allra fattigaste en bra sjukvård. Dagen efter så kommer prislistan och adressen på Östermalm, kliniken riktar sig endast till de med pengar. Marknadsföringen var helt vilseledande och folk reagerade. Det hade varit snyggt ifall hon hade berättat om det egentliga upplägget från början. Nu framstår hon endast som girig och som hon tappat kontakten med den den där tjejen med arbetarbakgrund som hon annars är noga med att framstå som.

   Själv har jag alltid varit höger. När det gäller skola, vård och omsorg har jag dock tänkt om helt, det ska aldrig bli en klassfråga.

    Väl talat!

    Precis! En så grund och naiv analys av Camilla.

    07:36 ?

    Fast dessa bolag betalar mycket skatt till staten så det finns inget negativt i detta. Det är win win för alla parter.

    Den privata vården avlastar den allmänna det kan inte annat än vara positivt. Det finns många som inte är ”rika” som går till den privata vården. Oftast är det inte dyrare alls men i detta fallet får kliniken inte statlig bidrag därav den höjda kostnaden.

    I vilket fall så är det inte av ondo alls när statens finanser skenar så får vi snarare vara tacksamma för alla drivna kvinnor och män som vill göra skillnad.

     Om pengarna öronmärktes till landstinget så skulle jag hålla med om att det är en positiv aspekt, ungefär den enda. Dock så går går pengarna rakt in i det stora allmänna slukhålet där våra skattepengar missköts. Det är definitivt inte win-win för alla parter att öppna privatkliniker utan avtal med landstinget. Argumenten som Läckberg har håller inte, det enda argumentet är väl då skatterna som betalas in men det gäller ju vilken business som helst. Marknadsföringen är osnygg helt enkelt.

    Tack för detta 07:36. När folk kan betala för sin egen vård skola och omsorg minskar dessas incitament att vilja betala skatt. Det är grundproblemet i detta.

   Precis! En så grund och naiv analys av Camilla.

  Det är förmodligen hyckleriet kring namnvalet Hedda Care som upprör mest.
  Jag ser inte många demonstranter med plakat utanför Sophiahemmet om dagarna. Där strömmar försäkringspatienter och privatbetalande patienter in och ut hela dagarna. Borde inte detta uppröra också?
  (Det finns vårdgivare på Sophiahemmet som har avtal med landstinget. De tar då emot en blandning av patienter från alla tre systemen – landsting, försäkring, privat. Privatbetalande patienter är oftast svenskar boende i utlandet som inte längre betalar skatt i Sverige och inte heller är inskrivna i svensk försäkringskassa. Planerad sjukvård ingår inte per automatik i EU/EES-samarbetet).

  Jag tänker såhär – jag jobbar inom den skattefinansierade värden men nyttjar själv enbart privatvård som ej har avtal med försäkringskassan…så då bidrar jag med vård till en del och skapar inga köer!?

   Man ska inte behöva betala sådana skatter som vi gör i Sverige och även betala för vård

    Då ska du rösta på M som vill sänka skatterna.

    Varför skattetrycket är så högt beror delvis på statens och kommunernas skenade kostnader.

     Som samtidigt slaktar och säljer ut välfärden. Nej tack.

      Hellre det än att den skänks bort till främlingar.

       Du är en främling för mig.

    Men det är ju frivilligt – jag betalar gärna för min vård, för att jag kan och för att jag vill att det ska gå snabbare än skattefinansierad vård gör! Jag vill också själv kunna boka tid hos hos en specialist utan att behöva gå via en VC!

  Min uppfattning efter att ha läst en del kommentarer, är väl att många finner det problematiskt med vinklingen och att det är hyckleri. Det målas upp en bild av att vilja hjälpa de svagaste i samhället med retoriska knep och val av namn, men egentligen vill man mest tjäna pengar.

  Det landar lite fel när man säger sig vilja vilja hjälpa kvinnor, men istället använder just kvinnors situationer som medel för att ta saftiga priser. Hade nog tagits emot bättre om man bara var öppen med att pengar är gött!

  En annan sak som jag tror upprör är deras argumentation (Eller brist på den) att säga att vårdköerna blir kortare, samtidigt som överklassen faktiskt, mer eller mindre kan köpa sig före kön genom remiss. Varför man inte försöker skaffa avtal med landstinget ignoreras och att personal med största sannolikhet kommer lämna vården dit vi vanligt dödliga hänvisas till efter våra plånböcker och då indirekt drabba just kvinnorna.

  Går den på privat sjukvårdsförsäkring?

  Det är bland det bästa jag skaffat, trots att jag är ensamstående med barn. Tack vare den försäkringen slipper jag långa vårdköer. Skulle t ex få vänta på att få hjälp på sahlgrenska i ca ett år men tack vare försäkringen fick jag hjälp, operation och en läkare direkt.

  Jag är långt ifrån rik men lägger den summan pga att ”vanlig” vård inte hjälper alls.

   Jag är också helt vanlig. När vi fick problem med att få barn sökte vi oss till slut till en privat klinik. Inte för att vi är rika utan för att den vanliga vården inte erbjöd oss hjälp. Det var svindyrt men det fick det vara värt. Idag är jag supergravid och i början av nästa år blir det barn! De som går dit vi gick är desperata par som vill ha barn! De är inte rikare än andra utan helt vanliga precis som oss.

   I Sverige har vi fantastisk vård för det mesta men det är väldigt svårt att få den. Har man cancer kan man få vänta 6mån-år med att börja sin behandling. Tror ALLA nog håller med om att det känns piss när man är i den situationen. Och därför söker sig många privat – inte rika utan alla de som helt enkelt inte vill dö

    Grattis till bebis ❤ och som du skriver, det är inte rika som går dit utan vanliga. På kliniken jag går finns det alla slags kvinnor, alla med gemensamma nämnaren kvinnosjukdomar. Betalar gladligen för det.

    Sen.. jag skadade foten i somras. Ringde försäkringsbolaget och fick tid dagen efter. Högklassig vård, anpassade sulor och rehab.. allt inom självrisken på 750.-

   Vad betalar du och via vem?

    Har genom mitt fackförbund en privat sjukvårdsförsäkring hos Trygg hansa.

  Efter att ha följt bloggbevakning ett tag är det rätt intressant hur det pratas om inkludeeering när det gäller att exempelvis hitta kläder i xxl (Obs! Inget fel med det i sig) men inte när stora delar av befolkningen exkluderas från en vårdmottagning.

   Identiterspolitik:)) palla bry sig om vita fattiga cis-män och deras SD-släkt i småstäder och landsbygd

    Så… Camillas egna familj då? Minus SD biten.

    Fy fan vad nedlåtande!
    Vita, fattiga cis-män är majoriteten av befolkningen. Troligen stora delar av din släkt.
    Det är pappor som gör sitt bästa för sin familjer.
    Det var min pappa.
    Dra åt helvete!

     Tror du missförstår. Jag ville tydliggöra det negativa med identiterspolitik. Herregud lugna dig….

  Kan du inte ta och sätta dig in i situationer innan du bajsar ur dig inlägg? Tog mig 5 minuter inne på Läckbergs insta att förstå varför folk var upprörda.

   Kaaaaan det vara Camillas sätt att skapa en liten diskussion här i kommentarsfältet.
   Vad tror du? 🙂

    Kan det vara så att hon inte vill stöta sig med Läckberg?

  Alla insatser inom vård är väl bara positivt! Förstår inte varför det skall kritiseras.
  Ponera att hon startar en klinik för kvinnor som tjänar under 200 om året. Det skulle bli hysteri! Vad man än gör, så gör man aldrig det rätt.
  Hyckleri eller inte…varför är det så fel att ev tjäna pengar på det?

   Att tjäna pengar på skola, vård och omsorg låter alltid vackert på papperet.

   I slutändan är det pengar som skall dras in till aktieägare och då är det kvalitet på utbildningen, vården och omsorgen som blir lidande.

   Vinstdrivande verksamhet skall ALDRIG involvera människors basala behov och rättigheter.

   Men så tycker jag, socialdemokrat ut i fingerspetsarna, frågar du en moderat ser de BARA fördelar med privatisering.

    Så du menar att de privata vårdcentralerna, är lidande för aktieutdelning?

     Förstår inte din fråga.

    Jag är också socialdemokrat och är i det stora hela emot privatisering (som exempelvis apoteken, hur tänkte man där?), men jobbar på en privatägd resursskola. Min upplevelse är att jag inte skulle ha fått lika fria tyglar i att undervisa de elever jag har om det hade varit kommunen jag jobbar inom, mer manualstyrt om du förstår vad jag menar. Plus att överallt i Sverige stänger man ner kommunala resursskolor idag, vilket är helt sinnessjukt dåligt för de elever som är i behov. Så där har jag svårt att se att det skulle vara ett problem med privatisering (förstår såklart att det finns många skräckexempel med, världen är inte perfekt).

    Är moderat och ser inte bara fördelar. MEN många privata aktörer är bättre på att driva verksamheter eftersom de som du säger, tänker på pengar. De sitter inte å rullar tummarna. Om du bara visste hur många skattefinansierade arbetsplatser som sköts så jävla dåligt just för att de betalas av skatt och det inte finns en chef som tänker på vinst och utgifter.

     Fast då går en del av skattepengarna till ägare istället för skattesystemet. Kolla vinstuttagen för de största välfärdsbolagen så ser ni var våra skattepengar är.

   För att ju mer privata vårdanrättningar, ju mindre kommer de med privat försäkring att ha lust att betala skatt för alla de som inte har det. Så urholkas systemet bit för bit.

   Kan man vara höger och hålla med helt i den här frågan? Håller inte med er Socialdemokrater i nästan något men just privatisering av sjukvård är problematiskt.

    Bra. Det tyder bara på att du kan tänka självständigt. Jag är vänster men anser att invandringen bör typ stanna av helt de närmaste åren, t.ex. Avskyr identitetspolitik. Man behöver inte köpa allt.

    Privatisering av alla välfärdstjänster är problematisk – skola, sjukvård, omsorg, AF.

    Jag är väldigt höger och anser att statlig sjukvård (slopa landstingen nu, tack) och statlig skola är två grundpelare i samhället som bara måste fungera. Det är funktioner som gynnar landets befolkning och i förlängningen Sveriges ställning i världen.

     Åh va fint. En kram till dig från en rätt långt till vänster ✨

  Jag tänker att denna mottagnings bidrag till förkortade vårdköer i statlig sjukvård kommer vara minimal (med tanke på hur vårdköerna ser ut). Drivkraften är såklart att casha in pengar och inte att hjälpa stackars kvinnor. Målgruppen rika, oavsett kvinnor eller män, brukar vara de som det går minst nöd på i olika sammanhang.

  Bloggerskan som i somras blev tagen med kokain på summerburst verkar bli åtalad för ännu ett narkotikabrott som skedde i våras. Tragiskt liv

   Ungefär lika tragiskt som att skvallra om det.

    Ungefär lika tragiskt som att hänga på en skvallerblogg och inte förvänta sig att det kommer att nämnas.

     Detta är inte en skvallerblogg och har inte vederbörande själv skrivit om det kommer inte Camilla heller skriva om det

      Det har hon. Iaf om första gången

   Är det paow??

    Nej.

  Snart så får damerna Viktor Frisk att göra reklam och hylla deras tilltag.

   Fast han är ju man. Och frisk.

   HAHAHAHAHA

    Kommer älska dig livet ut om du erkänner att du är både vicky och M. Egen lyckas smed osv

  Tycker det är en läskig utveckling, att vården långsamt men säkert privatiseras.

  Problemet med privat sjukvård är att då rika söker privat sjukvård så minskar deras incitament att deras skattepengar ska vara med och finansiera offentlig sjukvård. Det ger fäljdeffekter i form av att politiker (långsiktig) anslår mindre pengar till sjukvården så den blir sämre. Då börjar medelklassen ha privat sjukvårdsförsäkring vilket gör att ännu färre vill vara med och finansiera den offentliga sjukvården. Till sist så fås då ett sjukvårdssystem av amerikansk typ.

   Vi är nog på väg dit. Inte konstigt med de galna skatter vi betalar och allt skit man läser i tidningarna om hur dysfunktionell vården är.

   Ja precis exakt så. Bävar för framtiden.

   Det är dock varken medelklassen eller de privata vårdgivarna som ska klandras för den utvecklingen utan de politiker som utarmat vården.

    Det är medborgarna som väljer politiken.

     Finns ingen medborgare som röstar på försämrad vård. Politikerna sviker och ljuger.

      Ja, det är det. Alliansen har slaktat och sålt ut välfärden i ett decennium. Nu ser vi resultatet.

       Jag kan inte se att sossarna har bråttom att avskaffa vinster i välfärden och den vansinniga friskolereformen?

   Stämmer, det är en självklar utveckling om det startas fler vårdbolag likt detta. Detta är början till nedmonteringen, snart blir det detsamma även med skolan, äldrevård osv. Folk kanske inte erkänner det till en början, men tillslut kommer ingen att tycka att det är logiskt att betala skatt för en vård de aldrig använder. I vår globala värld, med massor av människor som kommer hit och vill ta del av vårt välfärdssystem kommer det inte vara hållbart att ha det som nu, skattefinansierat. Allt kommer att bli privat och dyrare inom en snar framtid. Välfärdssamhället fungerade bara när vi var ett litet, avskilt, isolerat, homogent land. I dagens värld/samhälle fungerar det inte.

  Vårdens motsvarighet till Hermine Hold.

   Men snälla ??‍♀️

   På vilket sätt då?

    De räknar med att följarna ska betala dyrt för nåt som finns billigare på andra ställen.

  OM det vore för ett gott syfte skulle de kunna öppna en klinik som har avtal med den skattefinansierade vården, där de ändå kunde tjäna lite, men inte lika mycket. Här gör det ett MEDVETET val att endast tjäna pengar.

   ?⭐️

  Men varför kunde de inte sluta avtal med landstinget? Är det bara för pengarnas skull? Skulle de ändå inte tjäna lika mycket då de antagligen skulle fått in fler patienter om de var det?

  ”Jag önskar att alla kvinnor skulle få gå till Hedda Care”, säger Läckberg. Tja, det är väl bara att gå in och sponsra. Har hon inte tillräckligt med miljoner?

   Hennes önskningar rimmar ju tyvärr rätt illa med den saftiga prislistan… 🙂

   Hyckleri. Det önskar hon inte alls, då hade prislistan sett annorlunda ut. Hon önskar tjäna ännu mer pengar. Handlingar säger mer än ord.

   Om hon verkligen önskar ALLA kvinnor en god vård kan hon väl ta av sitt kapital och sponsra en mobil klinik för utsatta områden?

   Jasså minsann, då var det plötsligt inte lika intressant?

  Perspektiv: jag driver en privat klinik. Folk klagar ofta på kostnaden. När de betalar en tusenlapp tror de att jag genast köper en champagneflaska för pengarna.
  Sanningen är att jag betalar löner, arbetsgivaravgifter, hyra, telefoner, el, städning, förbrukningsmaterial, inredning, möbler, medicinsk apparatur, kontorsmaterial och skatt på över 50%.
  Jag får några tior av den tusenlappen.
  Privat vård är inte det folk i gemen tror att det är.

   Privat vård är ett diskussionsämne i sig dvs vill ha det som i USA på sikt.

   Detta handlar om namnvalet, hur man motiverar valet och osanningen att detta skulle avlasta vården.

   Vi som har några år på nacken förstår det. Alla SJW i sina studentrum tror de har lösningen på allt, men har sällan någon som helst koll.

    Koll på vad? Säger vinster i välfärden dig något?

     Om det inte finns ett incitament jobbar inte människor.
     Jobbar läkare och sjuksköterskor gratis? Nej, de ”skor” sig på att folk är sjuka.
     Jobbar du gratis?
     Jag arbetade för ett stort, statligt vårdbolag (som jag inte ska nämna namnet på).
     Efter att vi fick bonusar (en viss procent) av indragna intäkter ökade produktiviteten enormt.
     Bolaget tjänade på att ge oss anställda en liten skvätt av intäkterna.
     Vi tjänade på att jobba mer effektivt.
     Fler patienter blev behandlade.
     Win win win!
     Det är allmänt känt bland vårdpersonal att när man inte har några krav på sig och pappa-staten betalar så tar man det lungt.
     Välkommen till verkligheten!

      Har inte sett någon som jobbar icke privat – skola, sjukvård eller omsorg ta det lugnt! Snarare larmas det om utbrändhet och brist på resurser konstant.
      Så naivt och okunnigt uttalande ??‍♀️

       Ok, ska berätta det för min vän som är överläkare på KS.

        Do so. En persons ord som representerar hela välfärden. Vad mäktigt, och överläkare dessutom, rent häpnadsväckande ??‍♀️

        ”Överläkare på KS” de är de som jobbar mest. Förutom vikarierande underläkarna då som slavar i väntan på ST

      Helt rätt. I Sovjet tjänade en läkare lika mycket som en spårvagnskonduktör. Det ekonomiska systemet gick under, precis som Venezuela nu håller på att göra.

       Är det någon i detta kommentarsfält som uttryckt önskan att läkare ska tjäna mindre?

  TOPPEN!! ? ? ?

  Då går alla som har råd dit och så blir det mindre tryck på landstingen och vi ”vanlisar” kan få tid snabbare!

   Grejen är att har man pengar så kan man välja vilket som passar. Det här intiatiet kortar inte på något sätt vårdköerna för oss ” vanlisar”. Folk köper till det de vill ha men nyttjar även den vanliga vården. Sen att marknadsföra det med Hedda är bara så sjukt. Kolla in deras hemsida med prislista och hyllning till Hedda?.

    Exakt. Den effekten kommer inte att uppstå.

   Nej, det fungerar inte så. Ju fler som betalar ur egen ficka till privat vård, desto färre tycker att det är logiskt att betala skatt till en vård de aldrig använder. Incitamentet att betala skatt minskar, minskade skatteintäkter och därmed sämre vård samt allmän vård på färre ställen (dvs man kan behöva åka långt för att få skattefinansierad vård). Så, att starta upp dyra privata kliniker leder till att vi får ett system som i tex amerika, där var och en betalar (dyrt!) för sin vård. Man kan tycka olika om det, men det är hyckleri att säga att det gynnar de fattiga, för det är helt fel.

  Ni som tycker att 2000 kr för ett besök är dyrt. Det kostar lika mycket på Landstinget men där betalas notan av skatten. Camilla får inte skattemedel. Inget är gratis mina vänner.

   Gå in och kolla prislista på hemsida. 14900 för en vanlig minnesutredning.
   De kan öppna klinik hur mycket de vill och tjäna pengar på det ,men f.. inte marknadsföra det med en pionjär som Hedda som stod för raka motsatsen. Så rävigt av dem.

   Inte priset i sig som är problematiskt, folk får betala vad de vill. Handlar om att utnyttja ett namn och naivt motivera det med att detta avlastar ordinarie vård.

   Nä men blir ju att många betalar ÄNNU mer för sin vård när dom betalar hög skatt OCH privat vård. Och som någon skrev längre upp att då kan det blir svårt att motivera dessa människor att va med och betala skatt.

    Hur ska de undvika att betala denna landstingsskatt även om de motsätter sig den?

     Skatteplanering.

     Rösta på politiker som vill sänka den.

      Du har rätt. Hur ska vi undvika att folk röstar fel. Diktatur!

       Nej men frågan var ju hur detta påverkar folks vilja och förmåga att sänka skatten, och förmågan är ju att rösta. Jag la ingen vidare värdering i hur folk röstar.

   förstår inte poängen? Man betalar skatt & då ”ingår” den del du säger sig är gratis fast det är den väl inte?

  Tycker inte priset är farligt. Det är marknadsmässigt och är vad vård faktiskt kostar. Att offentliga vården är så starkt subventionerad är otroligt att folk inte förstår. Med ett tak på 1200kr är ju LÖJLIGT lite.

   Fast det är så vi ska ha det. Många har väldigt ont om pengar och för dom är det kanske nästan omöjligt att få ihop dom 1200 kronorna ens.
   Tex pensionärer som jobbat hela sitt liv men ändå bara får 7000 kr i pension. Då kan ni räkna själv när det knappt finns en lgh under samma belopp.

    Har man jobbat hela sitt liv och inte har sparat något så har man gjort någonting fel.

     Ok högerspöket med noll empati

      många såna typer kommenterar här inne märker jag. antingen så har de äcklig kvinnosyn eller så skryter de hela tiden om sina pengar och arbeten. rena rama elit kommentarsfält här.
      Dessutom en självklarhet att de ser ner på folk som inte har det gott ställt.

     Alla har inte möjlighet att spara obehagliga människa. Jo det är faktiskt så. Och om det då så vore, ska man inte få vård när man blir sjuk?

     Jag har gott och väl råd, men vill fortfarande inte betala hutlösa summor för vård när skattetrycket ser ut som det gör. Särskilt inte när jag redan har rätt till vård.

     Och även om jag röstar höger så tycker jag om att vi har en solidariskt finansierad vård som jag tycker ska vara tillgänglig för alla medborgare som är med och betalar skatt i det här landet.

     Ditt snack om pensionärer kommer att gälla alla arbetsföra människor framöver, men dagens pensionärer trodde att vi hade ett stabilt och hållbart pensionssystem som skulle ta hand om dem på ålders höst. Att de skulle få kraftigt försämrade pensioner var ingenting de kunde förutspå.

     Men du känns inte så påläst och jag antar att det förklarar en del.

     Mvh
     Ett annat högerspöke (med empati)

      Jag är påläst, och just därför litar jag inte på statens välvilja utan har sett till att skaffa mig handlingsfrihet.

       Och ändå fattar du inte hur lurade dagens pensionärer blev? Att de inte hade några möjligheter att hinna med att skaffa sig handlingsfrihet.

       Påläst, knappast va?

     hur mår du?

     Mest osympatiska kommentaren i denna tråd. Alla har inte samma förutsättningar att spara pengar, vilket en normalt funtad vettig människa borde förstå.
     Du borde vidga dina vyer och inse att vi alla är olika och kommer från olika miljöer. Det finns de som inte har en enda liten krona att spara på grund av orsaker som de själva inte kan rå över eller påverka.

    Men kan inte de som faktiskt har råd och behov/önskan av denna typ av vård faktiskt få använda sig av den? Ska man ta bort det som alternativ för alla, bara för att vissa inte har intresse eller finansiell möjlighet? I så fall finns det väldigt mycket annat i samhället man kan stryka direkt när man resonerar så.

   Säg det till de som är multisjuka och har ont om pengar.

  Kunde ansträngt dig lite mer för analysen C. Men sannolikt vill du inte stöta dig med Läckberg. Hade det varit BB som startat detta hade inlägget sett helt annorlunda ut.

  Man behöver inte ens vara bevandrad i hälso- och sjukvårdssystemet för att förstå att detta inte alls kommer att avlasta ordinarie vård. De som söker dit går sannolikt redan privat och uppkomsten av nya aktörer har snarare drivit vårdkonsumtion. Allt skapar till slut en A och B sjukvård a la USA, dit borde vi inte vilja driva utvecklingen.

  Marknadsföringen ska vi inte ens prata om, Läckberg har verkligen visat sitt rätta jag.

   Ja hon sjunker i ens ögon mer och mer.

   Läckberg har alltid hållits om ryggen av Camilla, ungefär som Cissi gjorde innan. Även LD. Det märks så tydligt när Camilla inte vill stöta sig med någon. Tänk som sagt ifall det var BB som presenterat detta? Affärsidén hade hånats, raljerats kring och sågats ned totalt.

   Och nu kom ett BB inlägg med sågmaskinen i högsta hugg. Lite objektivitet skulle inte skada. Bara rubriceringen på detta inlägg med Läckberg är så lamt, naivt och korkat. Som att exkluderingen är problemet ??‍♀️

    Vilka Cam håller om ryggen är väldigt tydligt. Hade denna så kallade affärsidé kommit från BB så hade kritiken inte varit nådig.

  jag vill ha kvar like-knappen för att kunna visa att jag håller med någon även om jag inte orkar kommentera. Tror också de som kommenterar tycker det är kul när många gillar deras inlägg.

  Varför ska man först betala massor i skatt och sen ändå betala för privat sjukvård som inte är ansluten till Försäkringskassan?
  Då blir det man betalar för sjukvård på skattsedeln en skatt vilken som helst som går till andra. Den egna sjukvården får man betala själv med beskattade pengar. Kanske man ska ordna ett eget försvar också och anlägga en egen motorväg att köra på?

   hybris….

  Pengar söker pengar svårare än så är det inte men namnet Hedda Care …” Hedda A öppnade praktik för barn- och kvinnosjukdomar i Malmö, engagerade sig i Föreningen för sjukvård i fattiga hem.
  CL tolkning; öppna i Östermalm och mjölka så många kor du kan, men för att inte sticka ut kan du döpa vårdcentralen till Hedda Care. Problemet löst…eller inte….
  Undrar hur många av deras vänner kommer gå där….
  Ännu värre att 2 av 3 grundare inte ens jobbar inom sjukvården.
  Jepp money talks baby money talks….Undrar hur deras PR har tänkt där…eller inte tänkt verkar det som, sorgligt.

   Deras kändisvänner som i vanliga fall är Södermalmsvänster hyllade Läckbergs inlägg. Sen kom kritiken och ingen av dem ha kommenterat hennes försvarsinlägg. Det går ju inte för sig att stötta henne nu när de ser vilket överklassprojekt hon startat, och de vågar inte heller kritisera henne då de själva kan få stå ute i kylan. Läckberg är verkligen far down the Ankdammen och inser inte själv att hon blivit en privilegierad brat. Snart se vi väl se henne med ett utbrott á la Elton John som igår slängde sin 40 000 kr märkesväska nedför trappan på sin privatjet då han var sur på något när han skulle stiga av.

  Att använda Heddas namn är i mitt tycke skandal! Jag kommer se till att dom byter namn kommer starta protester mot Hedda care när dom öppnar! Det räcker nu!! Det finns redan för stora klyftor i samhället idag. Och snåljåpen Camilla Läckberg som troligtvis inte själva hade tagit sina barn dit där det kostar öppnar något sånt här och är stolt!! Usch hon borde skämmas och lyssna på folket och iallafall ta bort namnet. Tips på namn( only for you rich care)

  På riktigt?!? Hur många av alla som gnäller på företagsnamnet visste ens innan vem Hedda var…?
  Ett fåtal skulle jag gissa på. Jisses…..
  Sen glömmer alla att ett läkarbesökt för gemene man, skulle ligga på samma priser på en ”vanlig” vårdcentral,
  om det inte vore för att skattepengarna finansierar allt över det man själv betalar på plats.

   Vad spelar det för roll om när man fick kännedom om henne? Man kan väl tycka det är fel oavsett om man nyss hört talas om henne 🙂

   Läs den högst befogade kritiken så kanske du förstår.

  Jag tycker alla borde avfölja Camilla på Instagram och bojkotta alla hennes böcker! Detta är vad hon står för och alla som följer Camilla vet vilken snåljåp hon själv är!! Jag kommer starta en protest mot Hedda Care tills dom tar bort namnet! Står på Hedda cares hemsida att detta är en hyllning till Hedda ! Det är ju ett skämt!!

   Och om du skulle lyckas med det, vad har du åstadkommit då? Ingenting!

    Att folk slutar göra klyftorna större! ALLA ska ha rätt till samma vård! Det Hedda care gör är ju att göra våra vårdköer längre, dom går före i vårdkön det är INTE okej

     Du studerar inte logik, va?

      Varför går du på personangrepp? Kommer inte diskutera med dig!

       Först är du upprörd över namnet. Sedan är du upprörd över att de går före i kön, som då av någon outgrundlig anledning blir längre. Du får nog samla dig innan du uttalar dig, eller så har du bara otur när du tänker.

        jag har verkligen inte otur när jag tänker utan vårdköerna blir längre varför kan du söka upp själv! Och ja Hedda namnet är inte passande för deras företag punkt.

         Håller med dig helt

         ”Try. Fail. Try again. Fail better.”

         – Samuel Beckett

   Avföljde henne för några månader sedan. Tyckte något hänt som gjort henne annorlunda ( kanske lite osympatisk om man ska vara bitchig).

  Det man glömmer med privat vård är också att det på dessa inrättningar knappast bedrivs någon som helst forskning kring sjukdomar och framtidens behandlingsformer. Det bedrivs i princip bara på de offentliga sjukhusen och utbildningsinstituten (utöver läkemedelsbolagen men det är ju en sak för sig) och ju mindre pengar dessa får, desto mindre forskning kan bedrivas.

  De privata aktörerna plockar bara russinen ur de redan skattebetalade framforskade metoderna.

   Dessutom saknas resurser för utbildning av både läkarstudenter, AT-läkare och ST-läkare. Som blir ett uppdrag för de redan hårt belastade i tillägg till forskningsuppdraget. Hur ska vi framtidens läkare få utbildning när allt är utlokaliserat?

  I sak är jag inte anti privata alternativ, däremot är jag jävligt anti privata alternativ där ”värdegrunden” inte stämmer överens med verkligheten. Som här. Det som milt sagt skaver här är ju att Läckberg i och med denna klinik säger sig vilja hjälpa kvinnor och barn – överlag – men verkligheten ser ut så att hon enbart kommer hjälpa rika kvinnor och barn till rika föräldrar. Starta företag bäst du vill, but at least be honest…

  Många rika använder sig inte av privat vård. Vet att Rutger han dog i våras använde sig av vanlig hemtjänst.
  Otrevlig gubbe de där.
  Vem va Rutger?
  Barnekow, seb bankdirektör på sina glansdagar. Han hade nog råd att betala sin vård själv men valde skattefinansierat. Snålt. Bodde på strandvägen i Stockholm.
  Så dom rika, utnyttjar allt där de kan tjäna en krona. Har man så mycket pengar kan man betala lite extra med tanke på att det är långa köer mm.
  Lärde känna han och flera andra pampar på Östermalm och fick inte nått vidare intryck.
  Jag behöver inte oroa mig för tystnadsplikt för hemtjänstföretaget missa de kontraktet haha. Idioter (företaget alltså).

   Och du kanske skulle använda sjukvården lite mer. Du verkar ju inte må så bra, eller vara särskilt empatisk. Rutger får använda vilken sjukvård han vill.

    Du missade poängen med vad Anonym 10:40 , läs igen så kanske du förstår.

     Mena du att anonym 10.40 missa poängen?
     Du formulerar dig dåligt så svårt att förstå.
     Men om du mena 10.40 så kan ju du läsa igen, försöka tyda min poäng.
     Tips, tänk utanför lådan. Brukar ge större perspektiv.

     Och Anonym 10:4 verkar ha missat större delen av sin skolgång.
     Länge sedan jag såg så dålig svenska…

    Tror du verkligen SEB gamla direktör har rent mjöl i påsen?
    Han kunde gott och väl betala vården själv efter allt han stulit.
    Så kunde pengarna läggas på nån fattig stackare.
    Men du är väl av samma skrot och korn som han som tycker såna typer ska ha rättigheter.

    Anonym 10.45
    Jo, jag är fattig.. fick vänta 5h innan jag fick röntgas när jag hade brutala kroppssmärtor. Fyll en petflaska med blod, häll ut allt på golvet. Allt det där va blod som låg i min buk. Bra sjukvård!
    Synd att ja inte har råd att betala fakturorna och hamna hos kronofogden.
    Tur att den fungera för Rutger.
    Jag har iaf mer empati än va Rutger hade.
    Du verkar inte heller ha mkt empati som måste skriva nedsättande till nån okänd.

   ”Jag behöver inte oroa mig för tystnadsplikt för hemtjänstföretaget missa de kontraktet haha. Idioter”

   Jösses. Dina föräldrar kan vara stolta över dig.

   Hoppas verkligen att jag slipper möta sådana som dig den dagen jag blir i behov av hemtjänst.

  På ett sätt är det ju bra att det finns alternativ att man int måste ställa sig i kö, utan istället gå och köpa den tjänst man behöver, på den öppna marknaden liksom.

  Men att hävda att det avlastar och hjälper alla i stort, njae. Dessa kliniker kan ju verkligen plocka russinen ur kakan, så att säga. De tar ju endast emot de patienter de har tid för, i jämförelse med den allmänna sjukvården som måste ta emot alla och finns ej tid måste de prioritera och tyvärr väldigt hårt. Privata kliniker hjälper de med lättare problem, inte den som kommer in sönderkrossad i en bilolycka med frakturer, inre blödningar och skallskada, där måste vi lita till den allmänna sjukvården, de måste liksom finnas där som backup. Likaså multisjuka äldre som behöver långdragen vård och utredning på sjukhus, regelbunden uppföljning och liknande. De kan också alltid välja att hänvisa patienten till allmänna sjukvården om de inte kan hjälpa tillräckligt, om patienten är för ”svår”. Kvinnorna som går till denna klinik för MVC och BVC lär ju t.ex, knappast vara de som behöver tät kontakt med socialen etc.

  När privata kliniker tar hand om de lättare patienterna lämnas de tyngre åt det allmänna som behöver mer resurser. Jobbar själv på sjukhus i ett land där privat sjukvård är vanligare än i Sverige. Självständiga patienter (uppegående, kan äta och dricka själva etc) skickas ibland till privat klinik och en del har betalat för vården själva. Dock tar privata sjukhuset i närheten endast emot dem som kan sköta sig själva normalt. Det leder ju till att de som är mer vårdkrävande hamnar på allmänna sjukhuset, där då kanske 90% behöver hjälp att gå på toa, vändas, matas etc. Det kräver ju helt andra resurser i form av personal jämfört om det varit t.ex. 30% med sådana behov. Finansieringen per patient blir ju dock densamma, så det privata sjukhuset kan ha färre personal och istället göra vinst.

  Visst avlastar det i korta loppet, men det man borde eftersträva är ju att ha mer resurser och vårdplatser för alla, vilket i längden blir bättre för alla. För den dagen det verkligen gälle måste vi kunna litas på den allmänna sjukvården. Föder du en prematur baby eller får kraftiga blödningar kan inte Hedda Care hjälpa, då finns bara de allmänna sjukhusen och hur ska de kunna hjälpa om vården fullständigt går på knäna?

  Och som nämnts tidigare, vad med forskning och utveckling? Privatisering är verkligen en kortsiktig lösning.

   Fast du säger ju själv att de svårt sjuka alltid ändå behöver komma till den offentliga vården. Det blir ju inte färre svårt sjuka för att den offentliga vården ÄVEN måste ta hand om de lättare sjuka? Det blir ju bara mer platsbrist.

    Alltså, säg att 50% av alla börjar söka privat för mindre problem. Det kommer ju inte innebära att den allmänna sjukvården får behålla samma budget och därmed få dubbelt så mycket resurser per patient. Det är nog här tankefelet sker. Resurserna kommer ju minskas (vore naivt att tro annat), så mindre budget för allt sjukare population. Det är ju inte som att hälften av sjukhussängarna kommer stå tomma och vänta eller halverad kö till vc.

  Hellre privatvård som finansieras av patienterna själva, än privata vårdgivare som finansierar sin verksamhet med våra skattemedel, varvid topparna tjänar stora summor..

  Min hjärtefråga: nej till privatisering med hjälp av skattemedel.
  All annan privatisering är ok, då det minskar trycket på den offentliga vården.

   Minskar inte trycket på den offentliga vården (mer än väldigt kortsiktigt), dels pga att de som söker sig till nya privata vårdkliniker ofta gått privat även tidigare, dels ökar vårdkonsumtionen och dels minskar incitament till att betala skatt till en vård man aldrig använder. Steg för steg går vi mot att var och en betalar sin egen vård, likt många andra länder. Detta nya vårdföretag är ett steg i den riktningen. Kan man tycka vad man vill om.

  Såg att en minnesutredning kostar 14.000 kr. Jag arbetar inom hemtjänst och ser ofta personer som får remiss till minnesmottagningar där de max behöver betala ett par hundra kronor (sedan kommer de i upp i högkostnadsskyddet). På dessa mottagningar arbetar man i team och har en helhetssyn på patienten där man följer upp, även om diagnosen är utredd. Man gör ofta också flera hembesök.

  Jag bara hoppas att inga anhöriga tömmer sina sparkonton för att hjälpa till med detta, utan att det i så fall bara är personer som verkligen har råd + har råd att betala för alla återbesök som det bör vara.

  Jag tänker att problemet är inte att hon startat detta utan hur hon la upp det i det första inlägget. Som om att här kommer vården vi alla kvinnor väntat på, vi som stångat oss blodiga på hälsocentraler, kvinnokliniker odyl. Här kommer hjälpen, till ALLA kvinnor och barn.

  PS. Om du har 2500 pix.

  Vad ”passande” att gilla-knappen försvann just i detta inlägg ??‍♀️

   ”gillar”

    Plus ett

  Herregud det är väl bra att någon ändå försöker göra nåt för kvinnohälsan. Så man har alternativ om vanliga vården brister, vilket vi vet att den gör, då de inte får tillräckliga resurser. Orka hetsa uppp sig över allt. Ni behöver inte gå dit.

  Vad gör ni själva för att kvinnor ska få bättre vård? Så enkelt att bara klaga på ALLT. Verkligen experter på att söka fel.

  PS. Ta tillbaka like-knappen, den förgyller!!!!!!!!!!!!!!!!! ?

   Att hyckla och starta upp ett företag som bidrar till att minska incitamenten att betala skatt är kontraproduktivt om man vill ha kvar en skattefinansierad, jämlik sjukvård. Det är inte alltid bättre att göra ”något” än att göra ”inget”. Det beror helt på vad man gör. Ibland förstör man mer genom att agera, speciellt om man samtidigt hycklar.

   ”någon ändå försöker göra nåt för kvinnohälsan”

   Haha, vilket skämt! Läs det här https://www.aftonbladet.se/ledare/a/opylpB/lackbergs-vardprojekt-gor-samhallet-sjukare och återkom sedan.

  Jag vill ha gillaknappen. Det hjälper mig att förstå människor. För den delen vill jag också ha en knapp för att markera ogillande. Jag vill verkligen veta när jag har sagt något som uppskattas eller inte uppskattas av andra.

  Jag vill ju veta om jag sagt något som folk tycker är dumt också. Om det sedan beror på att jag uttryckt mig klumpigt eller att jag har en åsikt som är lite motvalls kanske jag inte alltid får veta, men då får jag iallafall tänka ett varv till. Ibland är det bra att få möjlighet att fundera över vad man egentligen har sagt och hur det har tagits emot.

  Kanske det till och med skulle få Stollis att tänka till…

  Detta är så bra av Camilla! Det behövs fler alternativ på marknaden för att få ner vårdköerna. Blir så otroligt jäkla trött på alla kommentarer om att alla ska ha lika sjukvård och ska passa allas plånböcker. Vi alla får samma sjukvård oavsett Hedda Care eller inte. Men om vissa människor väljer att prioritera att lägga en störta summa för privat läkarvård så är det väl fantastiskt för dessa människor. Denna missunnsamhets i exakt allt. Ska jag vänta, ska minsann du vänta lika länge. Förstår inte ni att genom att erbjuda fler alternativ så får fler människor hjälp i tid. Läkarna har ju gått samma utbildning oavsett om de arbetar på Hedda eller sant Görans sjukhus. Bra Gjort av Camilla! Och en skam för alla missunnsamma människor som inte tycker någonting som de själva inte gör/har tillgång till är skam!

   Det kortar inte ner. Och välfärd ska vara samma för alla.

    Om det försvinner en massa rikingar så bli kön naturligtvis kortare för fattiglapparna. Elementary, my dear Watson.

     Well not. Nya vårdformer driver konsumtion och de som går till denna klinik går sannolikt redan privat.

   Dom som har råd att betala en privat läkare har aldrig stått i nån landstingskö till att börja med. Hedda Care kommer inte att minska på några vårdköer.

  Öh…. tondövheten i marknadsföringen som en hjälp till de mest utsatta måste väl ändå slå något sorts rekord!?!? Det torde vara uppenbart för alla att de som besöker/kommer att besöka Hedda cares mottagning inte är samhällets mest utsatta med tanke på de priser som gäller där. Bara det faktum att de öppnar sin första mottagning på Östermalm…samhällets mest utsatta..?

  Ärligare (och mindre klandervärt) hade såklart varit att bara öppna en mottagning utan en marknadsföring där personerna bakom påstår sig vara drivna av att hjälpa de mest utsatta. Dessutom borde de såklart inte använda sig av Hedda överhuvudtaget. Att inte på förhand förstå att folk kommer att ta illa upp över dessa drag är ju ganska obegripligt.

  Samtidigt kan man häpna över att det skall till en sådan här sak för att få folk att förstå hur sjukt det är att vi alls har privat sjukvård. Känns inte så väldigt fräscht att samhället gör skillnad på t ex min och bättre bemedlade personers hälsa. Men vi får ju det samhälle vi förtjänar eftersom vi själva har röstat fram de politiker som drivit igenom privatiseringen av sjukvården.

  Att bemöta det försvar Läckberg mfl tar till (att de hjälper till att korta köerna för som inte har råd med deras vård) känns ju ganska överflödigt…självklart kommer de inte att göra det. Snarare tvärtom men det är en annan diskussion.

   För en djupare analys kan det vara värt att läsa den här artikeln som sammanfattar det hela på ett lättbegripligt sätt 🙂 https://www.expressen.se/halsoliv/kronikorer/anna-basen/skrattretande-att-hedda-care-marknadsfors-som-feministiskt-/

  Privat vård kommer alltid ta resurser från det offentliga så länge de förblir vinstdrivande. Att privata alternativ och privata sjukförsäkringar blir mer rumsrena kommer till slut leda till att större delen av sjukvården är privat pga efterfrågan och eftersättning av den offentliga vården, med ett fåtal ”gratiskliniker” med mycket sämre kvalitet. Istället för att betala för vården genom skatten under hela livet, kommer man få punga ut med en klumpsumma på hundratusentals kronor så fort man blir plötsligt sjuk, ska föda barn etc. Försäkringarna kommer inte täcka allt. Se på USA, så ser ni framtiden.

  Jag tycker att det är riktigt bra att de vill driva kliniken utan avtal med landsting och så vidare. Mer skattepengar till oss vanlisar då ju. Låt de som vill betala för vård göra det tycker jag

  Håller med Ulf Lundell om denna Läckberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.