Jag vet inte vilken fot jag ska stå på längre – Ellos/Löwengrip

Reklamombudsmannen har fällt Isabella Löwengrip för vilseledande marknadsföring – så långt är vi nog alla överens.
Isabella valde att inte bemöta ROs skrivelse, vilket är lite märkligt med tanke på att hon sedan skyllde på Ellos och påstod att de försett henne med felaktig information, någonting hon senare tog bort.
Ellos i sin tur slår i från sig och menar på att de inte bara försett Isabella med all nödvändig information, utan att den även funnits tillgänglig på hemsidan. Och det har den. Men inte hela tiden.
Den dök inte upp förrän kunderna på Instagram påpekade detta. Innan dess fanns den inte.
Och om Ellos varit bristfälliga i att publicera korrekt information på hemsidan så finns det ju en möjlighet att det även drabbat Isabella.

Under bilden här ovan i inlägget från Instagram så återfinns nämligen alla dessa kommentarer som TYDLIGT visar att Ellos inte alls hade all produktinformation på sidan från lanseringens start.


Anledningen till att Isabella inte bemötte det hela tror jag är av den enkla anledningen att det inte var Isabella som varken emottog informationen eller skrev inlägget och därför inte har en aning om vad som föranlett det hela. 
När det här samarbetet lanserades hade Isabella ett helt koppel av anställda som även misstänktes skriva många av hennes inlägg, någonting hon förnekat och heller inte är så sugen på att erkänna i efterhand och har därför heller inte bemötte ROs skrivelse.
Det är den enda anledningen jag kan komma på till varför hon annars skulle låta Ellos stå oemotsagda när de uppenbarligen inte heller talar sanning, eller ens har koll på vilka kläder som ingår i kollektionen de gjorde tillsammans med Isabella.
Ellos har i skrivande stund inte svarat på min sista fråga.

Jag var jäkligt snabb med att lägga allt ansvar på Isabella, särskilt när hon bara raderade mycket av det hon skrivit om Ellos, men kanske orkar hon helt enkelt bara inte bry sig? (och det menar jag inte nonchalant skrivet)
It’s over and done with, och tillhör den ”gamla tiden” med assistenter och misstänkta spökskrivare och kanske är det bara enklare för henne att ta den, radera försvaret och gå vidare? Som jag ofta säger – man måste välja sin konflikter? Kanske är det vad Isabella gör här?
För ingenting är särkilt tydligt här längre – ingen verkar ha någon riktig koll, varken Ellos eller Isabella.

Jag ska försöka att inte vara så himla tvärsäker nästa gång, även när det gäller Isabella för den här gången hade jag fel. Det var inte så glasklart som det först framstod och vad som egentligen stämmer här har jag ingen aning om.

Tack för tips!

161 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så här, hur stor är sannolikheten att Bellsan talar sanning, ever?

  Svara

   Ja inse sanningen, Bella bryr sig inte ett smack om hon lurar nån, vare sig det är av slarv eller uppsåt. Hon har gjort bägge åtskilliga ggr.
   Hennes totalt oseriösa ”bolagsbyggande” fick henne också på fall..

   Svara

    Och ändå så kämpar du hela tiden med att få henne på fall… behöver du ju inte fortsätta med då om hon redan är på fall.

    Svara

   ”Jag ska inte prata med media på ett år”
   – sägee isabella typ 2 gånger om året

   Jo men tjena! SVD har blivit en skvallertidning som sjunker så lågt att intervjua henne (igen).

   Hur många gånger har hon sagt att hon ska ta avstpnd från media egentligen? Känns också nu som att hon fallit tillbaka till fixade fotograferingar, och en fasad på Instagram. Suck… Hon lever verkligen på och för uppmärksamhet.

   Svara

    Hon får väl fixa sig inför fotograferingar så mycket hon vill, vad rör det dig, är det så jobbigt för dig? Hon har väl inte gjort några intervjuer på typ ett år eller nästan ett år. Man förstår att hon ledsnade och det är klokt av henne att nu ställa upp på intervjuer och svara på medias frågor för om hon inte gör det så skriver de påhitt och sk*t istället så smart av henne. Sedan får hon kanske bra betalt för det också. Var inte SvD bra innan när de skrev illa om IL? Men nu är den dålig, samma var det med expressen. Ni/du är roliga, eller obehagliga snarare.

    Svara

     Och du vet hur mycket hon får betalt? Efter a l l t hon gjort under dessa år är det fascinerande att man försvarar henne så hårt.

     Svara

      Men sälla Ebba hon har inte gjort mig ett dugg.
      Det är en människa som jag inte känner.

      Svara

     Förlåt, men jag tror du missuppfattade inlägget. Det jag TROR anonym menar är; hur ska man kunna lita på någon som konstant säger att de ska undvika media och säger att de ska börja leva ett annat typ av liv? – men i slutändan inte följer det.

     Känns inte obehagligt, utan mer som en naturlig reaktion på konstanta osanningar/lögner.

     Svara

      👏🏻👏🏻👏🏻

      Svara

     Hennes senaste intervju var väl bara 6 månader sedan?

     Svara

  Bluff & Båg går alltså hand i hand.
  Passar ju bra

  Svara

  Hur länge ska detta ältas? Hon är fälld. Fine.

  Svara

   Och nej, jag tar henne inte i försvar osv.

   Svara

    Jodå, du går på hennes lögner. Förblindas av dimridåerna, betalar överpris för spelet för gallerierna, du blir lurad och du går på det som en envis getabock

    Svara

     Vad har jag betalat överpris för? Jag har inte köpt en pryl av det hon sålt. Läst hennes blogg en handfull gånger i mitt liv.

     Hon ljuger, det är vi överens om.

     Svara

      Och du går på hennes falska fasad!

      Svara

       Vill du bråka lite eller är du seriös?

       Svara

       @Anonym 18.29
       Men förstår inte, anonym 18.13 säger ju klart och tydligt att hon är inte IL anhängare samt att hen tycker att IL ljuger, varför hoppar du på hen?

       Svara

   Ältas? C gör en pudel.

   Svara

    Ja, det ältas.
    Pudel.. eller bara ännu ett inlägg om samma sak…

    Svara

     Tycker att det ändå finns ett värde att erkänna att man har fel även om det bara är en halvpudel. Vill man få Camilla att sluta mjölka det som har med Isabella att göra tror jag att det är kontraproduktivt att klicka sig in och kommentera.

     Svara

  Ellos uppdaterade ju dock på hemsidan direkt då för 34v sen när det påpekades. Bella lät bli trots att folk rasade. Hon hade ju lätt kunnat ändra på en gång om felet på riktigt var en nyhet för henne och värna att hon förmedlar rätt info på sina kanaler.

  Svara

   Exakt, hon reagerade bara när det blev en notis, inte när alla hennes läsare påpekade felet.

   Svara

    Är det så konstigt? Hur mycket tokiga påpekande får hon inte varje dag som inte stämmer? Samt jag tror på att hon mådde dåligt. Då kunde hon nog inte ens börja att ta det till sig än mindre göra något åt det.

    Svara

     På riktigt?? Ja klart blir kanske inte måendet det bästa när man måste ljuga så mycket, självförvållat dock.

     Tidigare har jag kommenterat hennes blogg när hon skippade reklammärka, som hon visste mycket väl skulle till redan då. Hon raderade mina kommentarer för att sen ändra inläggen när hon blev påkommen (ist för att tacka för påminnelsen om hon varit det minsta seriös).

     Svara

      Exakt! Bara när hon blir anmäld, ja då ändrar hon det! Så mycket värda är alla hennes läsare.

      Svara

   Varför hörde Ellos inte av sig till Bella om de var missnöjda med hennes inlägg och sade till henne att ändra på infon? Eller tror du på riktigt att de inte har följt upp det och läst direkt vad hon skrev? Att Bella inte har länkat dem om rapporterat för att kunna få ut sin betalning.

   Alla kommentera och från CamCams länk finns på min blogg sedan en vecka tillbaka. Det har varit ganska lätt att kolla upp att Ellos är lika mycket skyldig som Bella, eventuellt, är. För jag tror faktiskt på henne att hon inte viste bättre och att hon fått muntlig info. Åtminstone så har allt sagts med Ellso goda minne och det var mycket fult när de skyllde allt på henne och de gjorde det först och inte förrän de hade gjort det valde Bella att bemöta något samtidigt som hon tog fullt ansvar för att det är hennes blogg och att hon borde ha dubbelkollat. Hon gjorde ett betydligt snyggare uttalande om hela saken än det Ellos gjorde som bara skulle ifrån sig om precis allt. Ellso borde bara ha pudlat och tagit på sig sin delar ansvaret. Så skedde inte.

   Svara

    än det Ellos gjorde som bara skyllde* ifrån sig om precis allt…

    Svara

    Vimmelmamman har gjort precis som Isabella. Hon rekommenderade ett par skinnbyxor och en skinnkjol – båda i 100% polyester.

    Hon lyfte även en ullkappa/ullrock vars absolut minsta beståndsdel var ull.

    Man hittar detta genom att gå in på bloggen och söka på ”Ellos”.

    Kanske något du, i rättvisans namn, också skulle ta upp, Camcam.

    Svara

    Fast här känner jag att influensers som är delaktiga i ett samarbete har ett eget ansvar att dubbelkolla att informationen är 100% korrekt innan de publicerar ett reklaminlägg samt att de ifrågasätter om de känner att något känns konstigt (förhoppningsvis har de sett produkten och kan göra en egen bedömning).

    Om influensers ska räknas som ett yrke tycker jag att det är viktigt att de verkligen lever upp till att någon form av ”yrkeskompetens” och är förmögna att bedöma de produkter de får betalt att marknadsföra. Precis på samma sätt som jag som sjuksköterska måste reagera och ifrågasätta när en läkare ordinerar 50 tabletter tramadol istället för 50mg (av misstag givetvis)… yrkeskompetens är viktigt, samt sunt förnuft.

    Svara

     Ja, och det håller Bella med dig om. Att det var hennes eget ansvar i slutändan.

     Svara

      Yeaaaah riiight…..

      Svara

       Du har rätt. Det vet vi inte. Men det är vad hon kommunicerade utåt iaf vilket var mer än vad Ellos gjorde.

       Svara

     Hear, hear

     Svara

    Vad är det med vissa av er som ständigt ska tycka synd om att influencers blir påkomna med att ljuga?

    Svara

     Var tycker jag synd om henne?

     Svara

     Fast Bella ljög ju inte, hon ljög inte om kläderna i sitt blogginlägg som vissa av er så envist vill få det att låta som här.

     Svara

      jooooooooooooo

      Svara

       Nej!!! Ge er någon gång! Hon ljög INTE tröjan innehöll ull och kashmir precis som hon skrev men någon tyckte tydligen att hon borde ha skrivit ut innehållet i procent men så brukar det inte göras i blogginlägg. Ro fällde för vilseledande reklam däremot.

       Svara

      Det gjorde hon och fälldes för det av RO.

      Svara

       NEEEEJJJ!!! Ge er någon gång! NEJ hon ljög INTE, det var ull och kashmir i tröjan precis som hon skrev men någon som anmälde tycket tydligen att hon borde ha skrivit ut innehållet i procent. RO fällde inte henne för att ljuga nej utan för vilseledande reklam. Det brukar dock inte skrivas ut i blogginlägg vad kläder innehåller för material i exakta procentsatser så där agerade ändå RO lite märkligt.

       Svara

  vad säger stylein i denna fråga? undrar eftersom dom också är en del av hela samarbetet/kollektionen.

  Svara

   Varför kommenterar du endast under inlägg som berör Bella?
   Nyfiken, läser du andra inlägg?

   Svara

    kul att du håller koll vart jag kommenterar, då borde du kunna svara på din egen fråga 🙂

    Svara

     Jag läser andra inlägg ja.
     Kan du ge mig ett svar nu?

     Svara

      nope 🙂

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        offentlighetsprincipen är en himla bra grej! knowledge is power osv.

        Svara

         Du kan inte ens svara för ditt beteende. Fegis!

         Svara

          ser inget fel med mitt beteende? 🤷🏼‍♀️

          Svara

           Sånna som du tenderar att inte göra det…

           Strunta i dem. Jag har inget emot dig!

           Rebecka: bry dig inte om dessa larviga frågor.

          Men gud.. Vad har du med det att göra? Läser fler kommentarsfält i tystnad, och vissa är jag mer aktiv i när ämnet berör. Inte så jäkla konstigt!

          Det verkar bara vara jobbigt för er eftersom 🐞 till största del har rätt i sak.

          Svara

           ❤️
           trampade visst på nåns tå!

           Det var en fråga, fan vad kränkt du blev.
           Lugna ner dig

           Kränkt 18:55? 😂 Tycker bara det är väldigt märkligt av dig, nothing less.

         Det gör det inte mindre creepy.

         Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

           Du är besatt och obehaglig.

           Och kanske vända, vrida, h-ckla och smutskasta?

           😂😂😂😂😂😂😂

         Undra varför folk börjar gagga mot dig dom senaste dagarna. Kanske för att dom vill ha en ”ny trh”?

         Jag gillar dig, och ser att du kommenterar andra inlägg. Skit i surmusarna😊

         Svara

          😍❤️

          Svara

           😘❤️

           Gillar dig med, Rebecka 💖

           (Jag är en annan anonym)

          Vilka snöflingor, får man inte ens ifrågasätta utan att ni blir triggade??

          Svara

           Jo absolut. Jag vill väljer dock att stötta för att inte alla ska tro att ingen är på Rs sida

           18.41

           Skilj på sak och person.

           Men vad har du med hennes kommenterande att göra? 😂 Snälla

           Snöflinga kan man verkligen inte kalla mig haha.

           Jag gillar R och valde att säga det nu. Varför blir du provocerad av det?

           [Borttagen kommentar]

           18:47
           Du är en typisk snöflinga. Visa lika mycket sympati för andra så kan vi snacka sen.
           Falska typ!

           Oj du blir riktigt arg. Wow.

           Arg av att jag tycker du inte har nåt med hennes kommenterande att göra? Det om nåt är riktigt obehagligt!
           Att ha så stor koll på andra som kommenterar här inne.. 😂

           Hejhej
           Är du klar nu?

    Anonym 18:17

    Varför kommenterar du under ”Anonym”? Välj ett nick som du står för på samtliga ställen där du själv kommenterar på den här bloggen. Blir ju lite skevt att du kritiserar vad någon annan kommenterar när det är omöjligt att följa ditt egna beteende 🤷🏻‍♀️

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Du mår fan inte bra du 😂

    Svara

    om kommentaren är riktad till mig borde du väl, som håller koll på mina kommentarer, veta att jag avskyr safespaces och allt som har med vänstern att göra😂 men tack!

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      omg hur visste du det?!?!😮😂

      Svara

       För hen stalkar dig 🙈

       Svara

     💃💃💃💃💃

     Svara

   Åh vilket moget gäng här alltså..

   ”Men duuu dåååå?!!??”

   Svara

   Min teori här är att det är stylein som ger sig på rebecka för att fortsatt hålla fokus från deras inblandning… låt oss avgöra vem som har störst skuld mellan återförsäljare och reklampelaren och ignorera de som producerat varan

   Svara

  Likadant idag att vi inte får ifrågasätta dig haha alltså du är otrolig.

  Svara

   Och du hahahah, är så otrolig!!

   Svara

  Hur orkar du? ”någonting hon förnekat och heller inte är så sugen på att erkänna i efterhand”? Var och när har I L förnekat det? Hon har väl aldrig förnekat att vissa samarbetsinlägg skrivits av anställda däremot så har hon svarat på frågor vem som skrivit inlägget att det är hon och då har det säkert varit hon själv som skrivit också. Sedan så lijög ju inte Issbella i inlägget om kläderna som sagt, tröjan innehöll ull och kasshmir precis som hon skrev. Att hon tog bort inlägget var väl bra om det ansågs fel eller som en uthägngning men det verkar du vända till något dåligt också. Ge dig!

  Svara

   💃💃💃💃💃

   Svara

    Är detta ett sätt att kalla på Camilla kanske?

    Svara

     som jag skrev tidigare dansar jag till tonerna av denna Anonyms bullsh*t😂 väldigt roligt.

     Svara

      Du är väldigt omogen alltså.

      Svara

       Och minst lika obehaglig som st”llis…

       Svara

        Ingen är obehagligare än S.

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          älskar att du vet allt jag gör om dagarna😂

          Svara

           [Borttagen kommentar]

          Hon är lika mycket intresserad av Bella som alla andra här inne ju? Bara att 99% av resten är anonyma, så du har ingen aning hur aktiva alla andra är. Känner bara det är riktigt töntigt att hoppa på någon som kommenterar.. Plus att S är väldigt roande! Inte konstigt att man inte tar hen på allvar.

          Svara

           ”Hoppa på”
           Please 😂😂
           Hahahahahah dagens alltså!

      +1!

      Svara

      Jag stavar lika dant för att slippa modd när jag ifrågasätter Camilla.

      //ej stollis

      Svara

    Prova ignorera hens kommentarer i stället.

    Svara

     Exakt, samma gäller sto—is

     Svara

   Alltså, din språkbehandling!!!

   Svara

    personen skriver så för att undvika modd. på det viset ser man det är samma som kommenterar..

    Svara

     Jag lider och vill ta fram min röda penna.

     Svara

   Stollis, the gift that keeps on giving även om ingen vill ha.

   Svara

    Tror att du har fel där, väldigt många vill ha hen här därför att det är så givande att riktigt bråka och tjafsa med någon. IL väcker så starka känslor i kommentarsfältet, vilket är ett under, en föredetting som borde falla i glömska.

    Svara

     När inte Bella själv genererar hundratals kommentarer så är det rätt så bra att ha stollis här som kan få igång kommentarerna under inläggen om Bella.

     Helt ärligt så är ju kommentarsfälten under Bella inte om Bella längre. Det är svar till stollis och bråk om vem som är på vilken ”sida”.

     Svara

      Hm. Det där var intressant. Rädd för att du har rätt!

      Svara

  Otroligt vad du behöver Bela för att få läsare och kommentarer, för att tjäna pengar… Galet hur besatt du är av henne och av att svartmaåla henne och alla företag hon samarbetat med. Förstår du inte hur galen det får dig att se ut, att folk skrattar åt dig och samtidigt kräks på dig. Du är pinsam, löjlig, urtöntig. Ditt beteende är äckligt, skrämmande. Skärp dig.

  Svara

   Belalalaa

   Svara

   Galet hur besatt du är av att vitmåla Bellsan.

   Svara

   …och förstår inte DU att det är stalker-nivå på dig? Du är helt BESATT av Isabella Löwengrip. 🥴

   Svara

   Du är ju inte klok på en endaste fläck.

   Svara

    Du e änte klååk madDICKen!! 🤣

    Svara

  Visst är det du c som är c-pcakesthree (-u), sååå uppenbart.

  Svara

   Jag fattar inte. Förklara.

   Svara

   Tror att det är dags för Stollis att släppa taget om bib:en nu. Det är en dag i morgon också.

   Svara

    Om denna stollis får vi skriva vad vi vill.

    Svara

   Jag/CC3 har hittills anklagats för att vara Camcam, gripl**v, Lovette Jallow, Calle Schulman och h*jen. Ganska ojämna anklagelser men de är alla fel.

   Hade jag för övrigt varit Cam hade jag INTE röstat på kristdemokraterna 😅

   /CC3

   Svara

  För er som missat att Isabella Löwengrip nu satsar på en musikkarriär:

  https://www.instagram.com/p/B_vHrDvlRGv/

  Way to go, IL!

  Svara

   Och att ge ut sin bok på Stordalens bokförlag, väl? Vad är det för deal? Kvalitetslitteratur utan tvekan!

   Svara

    Va?! Nei! Hon nobbade ju Stordalen. Drygt ett år senare gör hon slut med hans businesspartner, Erik Selin. Strong independent woman, that’s Isabella Löwengrip.

    Svara

     😂🔥

     Svara

  Och där blockas man 😴

  Svara

   hahahah😂😂😂😂

   Svara

    😂😂😂😂

    Svara

    Camilla har väl hitintills aldrig svarat anonymt. Varför skulle hon börja göra det nu?? Pucko!!

    Svara

     Har hon aldrig gjort det….?🤔

     Svara

   Eller någon annan.

   Svara

   Ja, ditt beteende vill jag inte ha här!

   Svara

  Vilken oerhört låg nivå ikväll.

  Svara

  Jag undrar om Isabella får en grop i magen varje gång hon ser ett nytt drev mot henne på bloggbevakning. Kan inte vara så roligt.

  Svara

   Undrar om hon får grop i magen varje gång en till av hennes lögner avslöjas. Kan inte vara så roligt att ljuga hela tiden.

   Svara

  Vad har hänt med norska bloggerskan Anette Haga, nette nestea?

  Svara

  Och den finska bloggerskan Siri Blogginen, vad har hänt med henne?!

  Svara

  Camilla du måste ta ansvar för ditt kommentarsfält. Varför uppmanar du endast till god ton i vissa inlägg? I detta kommentarsfält är det verkligen inte god ton. Dags att införa granskning av kommentarer? För ditt kommentarsfält är inte ok.

  Svara

   Men tanke på att det här inlägget handlar om att JAG haft fel och pudlar så kunde jag inte tänka mig att det skulle behövas. Men jag är inne och moddar och raderar hela tiden.

   Svara

    Det är meningen att du ska vara någon sorts expert på influensers Camilla. Du skriver till och med en bok i ämnet. Ska vi tro på att du inte kan gissa hur kommentarsfältet på din egen blogg reagerar på ett inlägg om Blondinbella. Antingen är du en inte särskilt duktig expert. Eller så är du lika manipulerande som övriga i den här sfären.

    Svara

   Hon blockar och tar bort saker.

   Svara

    Blockar å plockar å lägger lite här och vartannat.

    Svara

  Hej! Jag försökte hitta podd avsnitten du är med i Gott snack, jag hittar bara ett du skulle ju vara med varann vecka. https://bloggbevakning.se/2020/04/09/bloggbevakning-aterkommande-gast-i-gott-snack/

  Svara

   Ingen överraskning att det kan visa fel men hur kan Löfgren resonera så här:

   >I informationsbladet från Hedda Care står att hon är immun och kan gå tillbaka till arbetet omedelbart – på vilken grund kunde ni ge henne den informationen?

   ”Den som är symtomfri kan gå till jobbet, det är Folkhälsomyndighetens rekommendation. När man bokar provtagning hos oss på Hedda måste man dessutom intyga att man varit symtomfri i minst 48 timmar”.

   Svara

    Hamnade fel, var svar på kommentaren om Hedda Care.

    Svara

   Det var ett avsnitt där det inte sades någonting intressant alls, så du har inte missat något

   Svara

   Jag har varit med i två (73 och 83) och spelar i morgon igen.
   Varannan onsdag.

   Svara

  Camilla, vad heter vuxenblöjan du rekommenderade för tre år sedan?

  Svara

  Skönt att alla influensers myser och kramas på ett event. Sprid det bara! Love and covid-19.

  Svara

  Skulle behöva lite tips och råd, och svar på om jag överreagerar.

  Har sen en tid umgåtts en del med ett gäng på 3 tjejer och jag pga gemensamma intressen. Vi skapade en chatt tillsammans för att kunna planera hur vi ses osv. Nu har inte jag kunnat ses på två ggr pga att jag ska flytta och har haft massor med det.
  Nu ser jag på sociala medier att dom har träffats utan mig…
  Och såklart är det deras rätt. Men då förstår jag ju att dom skapat en ny chatt där jag inte är inkluderad och också bokat träff utan att fråga mig. Jag hade också kunnat ses.
  Överdriver jag? Borde jag själv ha tagit mer initiativ? Till saken tillhör också att dom alla bor i samma område. Jag bor 10 min bort.
  Vet inte hur jag ska tänka riktigt.
  Nu känner jag ju inte riktigt heller för att fråga om alla vill ses. Tycker hela grejen känns lite olustig. Men jag överreagerar förmodligen… Fick bara vibbar från högstadietiden igen.

  Svara

   Det är öppet spår imorgon.

   Svara

    Men gud är det sant?!

    Svara

   Det kanske inte var planerat om de bor nära varandra? Typ om två av dem skulle ses och de råkade träffa den tredje.

   Flyttar du inom samma ort?

   Lärde ni känna varandra ungefär samtidigt eller var de redan vänner?

   Går det att prata med dem om hur du känner?

   Svara

    VI alla lärde känna varandra samtidigt. Kommer flytta till annan ort. Men det är om 2 månader.
    Vet inte om det går. När sånt händer blir jag ännu mer reserverad och funderar på att bara inte höra av mig mer.

    Svara

     De kanske trodde att du redan hade ”checkat ut” inför flytten. Hade du tänkt hålla kontakten efter? Hur länge har ni känt varandra? Jag får intrycket att ni kanske inte var så nära och att det kanske är lika bra att släppa. Å andra sidan skulle det vara bra att ge dem ”the benefit of the doubt” och reda ut för det kan som sagt vara så att de bara råkade träffas och inte avsiktligt stängde ute dig.

     Svara

  Men logiken ser ju rimligen ut så här:

  Ellos köper IL för att hon ska göra reklam för deras kläder. Det är alltså inte Ellos som direkt gör reklam, det gör IL och därmed är det också hon som primärt är ansvarig för att produktinformationen är korrekt, för det är på hennes sida kunden möter varorna och det är kunden som skyddas enligt marknadsföringslagen. Samtidigt kan naturligtvis i det här fallet IL inte veta vad de varor hon ska göra reklam för innehåller, hon har ingen insikt i produktionen utan måste få rätt uppgifter från Ellos. Men det faktum att Ellos inte haft de uppgifterna på sin hemsida visar ju inte att de inte skickat dem till IL och ska IL inte anses ha ansvaret för den uppenbart felaktiga information som funnits hos henne, på henne sida, måste hon i så fall visa att den kommer från Ellos. Det är som så ofta inom juridiken flera steg som blir intressanta.

  Om jag hade varit IL så hade jag helt enkelt i nuläget publicerat det dokument som kan visa att Ellos försett henne med felaktig produktinformation. Varför ska hon ta skit för att någon annan gjort fel, det finns ju ingen anledning. Att hon inte publicerat ett sånt dokument kan jag bara tolka som att hon antingen inte fått någon produktinformation alls – och då har hon ju gjort fel när hon gjorde reklamen, för då skulle hon inte ha skrivit något om innehållet i plaggen utan bara hänvisat vidare till Ellos. Eller så har hon fått korrekt information – och då har hon också gjort fel.

  Svara

   Nu var det produkter från Bellas eget samarbete med Stylein och Ellos som hon marknadsförde. Hon var dessutom ägare hos Stylein. Influencers får ta lite ansvar för vad de publicerar på sina egna kanaler. Hon får helt enkelt visa dokumenten som du nämnde.

   Svara

    Det beror ju på hur samarbetet sett ut rent juridiskt, om IL till exempel varit delaktig i materialval och så vidare. Men som sagt, än en gång, att hon inte bara visar upp dokumentet som skulle bevisa att hon själv varit ärlig är ju märkligt.

    Svara

     Ja, det fanns ett samarbete men Bella hade också ansvar som ägare för Stylein. Det hade räckt att hon visade dokumenten för sina läsare eller RO men hon har inte gjort det vilket pekar på att hon ljuger.

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.