I morgon hjärtopereras Gabriella Joss dotter Jolie

Jag äääälskar Göteborg. Verkligen allt, allt, allt! Hade jag fått göra om så hade jag nog bott kvar istället för att flytta tillbaka till Umeå igen. Men mitt i all glädje och allt pirr så slog det mig varför vi faktiskt är här och då gjorde det bara så himla ont.
Vill skriva jättemycket och dela med mig av alla tankar men måste packa upp och komma i ordning lite + att jag som sagt är helt sjukt trött då jag inte har sovit alls.
[…]

Imorgon klockan 09 har vi inskrivning på sjukhuset. // Gabriella Joss

Gabriella, Fjodor, Jason och Jolie Joss är på plats i Göteborg eftersom Jolie ska opereras för det hjärtfel som upptäcktes när hon föddes och som innebar att det var fel på en av hennes hjärtklaffar. 
I det här inlägget kan du läsa mer om det. 
Gabriella skriver på sin blogg att hon lovar att uppdatera en massa eftersom hon kommer behöva skriva av sig.
Jag hoppas att det är den enda anledningen i så fall till att hon skriver på bloggen – att hon VILL!
Alla måsten och liknande som har med sociala medier tycker jag får vänta annars, för ingenting är lika viktigt som familjens hälsa och att lägga energi på rätt sak.

Jag kommer hålla alla tummar jag har för att operationen går som planerat i morgon och att Jolie inte behöver få en mekanisk klaff inopererad då det kräver att hon äter blodförtunnande medicin.

But why?

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fullt möjligt att skriva av dig utan att publicera.

  Svara

  Massa kärlek ♥️🙏♥️🙏♥️🙏♥️

  Svara

  *Fjodor

  Svara

  Fast hon ska väl inte opereras förrän nästa vecka?

  Svara

   Precis, på måndag. Det vet ju vi som hänger med i svängarna och läser innan vi publicerar saker 😎😎

   Svara

    Hon kanske skrivs in i morgon och att allt ska vara klart till måndag.

    Svara

  Kan någon förklara skillnaden mellan att skriva om och visa upp sjuka barn i sociala medier och Arnold..? Janemarina har ju också fått positivt inlägg här inne.

  Svara

   Kanske hjälper andra föräldrar i liknande situation.

   Svara

    So what? Barnen ska få sina liv uthängda för att det eventuellt hjälper någon annan vuxen…?

    Svara

     Hur många av alla tusentals som följer alla dessa dödssjuka barn har själv barn med samma sjukdom och hur många gör det av någon konstig typ av fascination för det mörka?

     Svara

   Vad hände med stödgrupper?

   Svara

    Det ger en inga stålar ser du. Eller en ny karriär som Janemarina fått t ex.

    Svara

   Tycker nästan det är värre med sjuka barn. De är så väldigt utsatta och behöver trygghet, inte att läggas ut för likes.

   Svara

   Hur många vuxna här skulle uppskatta att era mammor skaffade ett konto där allt om er sjukdom lades ut, bilder från er behandling, detaljer osv?

   Om ni inte skulle uppskatta det, varför då utgå från att ett litet barn skulle göra det..

   Svara

    Ja, precis. Intregitetskränkning verkar ju anses vara helt ok bara för att en person är ett barn….

    Svara

     För Camilla verkar det åtminstone vara okej så länge barnet är sjukt. Kan inte komma på någon annan anledning till att dessa konton hyllas medans Margaux tex ifrågasätts.

     Svara

      Tror inte Camilla tycker det är okej egentligen utan tror snarare det finns en rädsla för att lägga sten på bördan till någon som redan lider.

      Tycker absolut det borde tas upp, men kanske generellt, man behöver inte peka ut specifika personer för att göra en poäng.

      Svara

   Finns ju en mamma, isabellskampmotcancern eller vad hon heter på insta. Visst samlas det in pengar osv men har ända sedan start haft en olustig smak i munnen över att det måste vara så öppet för alla att läsa.

   Svara

  Oj. Som om du skulle bry dig egentligen? Du skriver ju för att skapa content. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

  Svara

   Och du är dum i huvet.

   Svara

  ♥️🙏♥️🙏♥️🙏♥️

  Svara

  All lycka! Håller verkligen tummarna och ber om att allt ska gå bra! ❤ ❤ ❤

  Svara

  ”Fjordor” 😂

  Svara

  Kärlek till Jolie!!!! ❤️❤️❤️

  Svara

  Tycker att det är lika sjukt att slå mynt av sina barn oavsett om det rör sjukdom eller produktreklam. Nästan värre med sjukdom för det är än mer tydligt att barns integritet inte respekteras. Varför ska hela världen veta att dottern har ett hjärtfel och alla detaljer och turer kring det? Hade kanske räckt att skriva att ena barnet (inte ens vilket) är sjukt och ska opereras, om det behöver tas upp alls.

  Stor skillnad på att redogöra för egna hälsoproblem och andras. Men så lätt att se barn som sin egendom…

  Svara

   Hon gör det säkert för egoistiska skäl också, hon vill att folk ska kommentera hur stark och bra hon är. Bara kolla vilka kommentarer hon godkänner/ belyser extra. Hon vet mycket väl att den här typ av inlägg ger mycket trafik.

   Svara

    *typen

    Svara

   Ja, jag har ett barn som har opererats ett flertal gånger och har fortfarande svårigheter som kräver fler operationer. Ingenstans på nätet kan man hitta info om detta och enbart nära vänner och familj vet om det för att vi har berättat det. Sist när vi låg inne med massa slangar och sladdar, barnet hög på morfin och var ledsen, så tittade jag på henne och undrade hur någon skulle kunna ta foto på sitt barn i den situationen och posta det. Bara tanken kändes hemsk och jag ville bara skydda henne ännu mer. När hon växer upp ska hon själv få bestämma vem hon ev delar det med.

   Svara

  På temat: ✊ eller 🤞 vilken använder ni när ni säger typ ”lycka till”? Alltså fingers crossed eller håller tummarna?

  Svara

   Fingers crossed-emojin, den andra tolkar jag snarare som en ”upp till kamp”-emoji typ.

   Svara

   Men korsade fingrar betyder väl att man ljuger? Här omkring alltså inte over there..

   Svara

    Ja precis, haha ”lycka till!” *korsade fingrar*

    Svara

   Det där är ju en knuten näve, den håller inte ens tummen som jag ser det.

   Svara

    Jag har aldrig vetat att ”hålla tummarna” betydde det, trodde att man skulle hålla tummarna uppe 🤭 Bodde ändå i Sverige i 15 år…

    Svara

     Hahah jag minns då jag fattade detta! I Finland betyder ”hålla tummarna” att man håller upp dem i luften 👍! Bodde också i Stockholm då en kompis sa hon håller tummarna åt mig, och visade på samma gång med sina tummar 🤯🤯🤯

     Svara

  Om en så viktig operation väntar, ska man inte hålla sig isolerad då i dessa coronatider ? Inte gå i affärer, träffa vänner

  Svara

   Sköt dig själv istället.

   Svara

   Jo, vi isolerade oss i två veckor innan mitt barns op. Det kan bli ganska jobbiga komplikationer om ett barn blir förkylt precis efter op.

   Svara

  Alla dessa influensers promotar IPL/laser-hemma-apparater för hårborttagning. Men dessa maskiner finns på eBay för minst 4ggr mindre pris, exakt samma maskin. Det enda företagen gjort är att sätta sin logga på dessa. Stör mig dom fan på det, varför ska folk slösa sina pengar, när de kan få billigare?

  Svara

   ”De e ba business, att pissa på konstapeln o finta vår lagstiftning🎶” – ODZ
   💵💳💰

   Svara

   Såklart är allt billigare på Ebay!

   Svara

  hmm för det första ska hon ju inte opereras imorgon utan bara ha inskrivning så rubriken blir lite vilseledande.. håller faktiskt också med om att det blir fel att kritisera de som exponerar sina barn men inte om barnen är sjuka.. it makes no sense. bra o viktig synpunkt tycker jag. även om man såklart vill barnets bästa med operationen kanske man ska ifrågasätta uppvisandet av det hela som man gör mot andra influenserföräldrar.

  Svara

  Finns inget värre än sjuka barn. Lilla hjärtat! ❤️ Håller mina tummar för att operationen går bra!!

  Svara

  Detta handlar inte om Gabjoss (har inte så bra koll på vad hon brukar skriva om) men jag är så tacksam att sociala medier inte fanns när jag var liten. Var allvarligt sjuk och inlagd på sjukhus i omgångar. Jag vet att min mamma hade lagt upp ALLT på sociala medier. Inte för att hon är ond utan för att hon är… sån.

  Är så glad att dessa bilder och berättelser inte finns för okända att ta del av.

  Svara

   Det är svårt att veta var gränsen går för vad som är okej att dela med sig av på sociala medier.

   Men jag tror ändå Gabriella vill sina barn det bästa och kanske kan det familjen går igenom stärka andra familjer som går igenom liknande.

   Svara

  Både jag och min äldsta dotter har ett syndrom – vilket jag skriver öppet om i min blogg, däremot så skriver jag inte så mycket om hur det påverkar HENNE. Däremot helt öppet om hur jag har upplevt det i min uppväxt osv. Och skulle jag skriva om hennes del / syndromet och henne, så är det mer hur det upptäcktes.. Och vilka risker/chanser som finns, osv. Inte direkt hur hon mår, vad hon tänker och går igenom så sett. Tänker det är en viss skillnad så sett. Och nu då hon är 8 år så frågar jag henne dessutom vad som är okej för henne och inte. 🙂

  Svara

   Är osäker på om man kan fråga en åttaåring om samtycke när hen inte förstår konsekvenserna utav det? Tror också att alla föräldrar hittar rättfärdigande för hur de väljer att öppna upp kring sina barn, hela ens försvarsmekanism handlar ju om att få en självbild bekräftad. Inför sig själv är det ju då så mycket lättare att tänka på allt man inte gör som man anser är värre och görs av andra, än att se vad man faktiskt gör som är rätt illa.

   Lite som att så länge jag inte är värst är det okej, och ingen anser sig vara värst såklart.

   Svara

  Hur fan kan det inte vara VÄRT att äta blodförtunnande medicin? Det är absolut inget konstigt att göra det, det hjälper ju och räddar det lilla barnets liv. Är väldigt väldigt många som står på blodförtunnande. Fattar inte resonemanget.

  Svara

   Hon är ju en antivaxxer.. så antagligen därför.

   Svara

    Dock har hon väl ändrat sig i den frågan? I samband med att dottern föddes, med hjärtfel…

    Svara

     De stämmer ju inte. Hon har bara sagt att hon inte pratat om vaccin på bloggen mer, skrivit att dom tagit ett beslut och att några säkert blir besvikna på de och andra inte. Länka gärna där hon skriver att dom vaccinera barnen. BVC däremot börja dom gå på med Jason efter att Jolie föddes. Dom insåg väl då att dom själva inte märker om nått är fel som dom skev att dom gjorde med Jason när han var liten.

     Svara

      Ja Jason verkade ju vara extremt sen i talet också vilket BVC skulle ha kunnat hjälpt till med tidigare. Det känns ju uppenbart att dom valt att vaccinera barnen iom Jolies hjärtfel, antivaxxers är ju sånna, de bryr sig inte om att andras barn är i riskgrupp tills det drabbar dom själva..

      Svara

   Hon är rädd att flickan blöder för mycket om hon ramlar och slår sig. Så det är bara omtanke om sin lilla tjej.

   Svara

   Barn ramlar och slår sig ofta. Med blodförtunnande mediciner finns det risk för farliga inre blödningar. Med andra ord en konstant oro när barnet cyklar, springer, busar eller klättrar i lekparken. Känns ganska självklart att man inte önskar att blodförtunnande ska bli nödvändigt för ens barn.

   Svara

  Fjordor…????

  Svara

  Att du ens skriver ett inlägg om detta är oetiskt mot barnet. Det räcker att morsan gjort det.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.