Jämförelse CAIA Cosmetics mascaror

Jag recenserar en hel del influenciska produkter och lyfter gärna fram om jag hittar nya favoriter.
Från dag ett har jag hyllat CAIA Cosmetics mascara ”Vanz Va Va Volume” och det är fortfarande den jag helst använder privat.
När CAIA Cosmetics släppte sin ”Alla Hjärtans Dag-kollektion” så ingick där en ny mascara – ”Next Level” som framstod som en ny och större version av just ”Vanz Va Va Volume”.
Jag beställde den och har nu testat den ett tag.
Här under ser ni en jämförelse mellan ”Vanz Va Va Volume” och den nya ”Next Level” där jag sminkat höger och vänster öga med varsin mascara.

  

Helt ärligt så föredrar jag ”Vanz Va Va Volume” och kommer fortsätta köpa den. 
Jag tycker den är enklare att applicera, fransarna blir både längre och tätare än med ”Next Level” och jag föredrar den mindre borsten.
”Next Level” har dock en sak som ”Vanz Va Va Volume” saknar och det är ett ”klicklås”.
När man stänger den så vrider man inte bara åt den, utan den klickar till när den är stängd.
Båda mascarorna kostar 225 kr men ”Next Level” innehåller 8 ml produkt mot ”Vanz Va Va Volume” 7 ml.
”Vanz Va Va Volume” är inte vattenfast enligt beskrivningen men jag upplever att den håller en hel dag, precis som”Next Level” som enligt CAIA en ”long lasting formula” och är extra bra om man har oljiga ögonlock.
Det har inte jag, så den punkten kan jag varken säga bu eller bä på, men summa summarum är att jag föredrar den här mascaran och kommer inte byta ut den mot ”Next Level”.

Enligt hemsidan är CAIA Cosmetics starka motståndare till djurförsök och deras produkter säljs inte på några marknader som kräver att produkterna testas på djur.

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Undrar vilken mascara Strandhäll använder.

      Jag förstår inte referensen, kan du förklara? 😀

        Se bild tre.

    Next level ger ju iaf inte krulligt resultat som den mascaran du föredrar. Ser du inte själv hur konstigt det ser ut med alla fibrer som kladdar ihop sig i konstiga former? Ser gräsligt ut medan next level ser normalt ut.

      Nä, jag gillar den men alla tycker olika så klart.
      Det är anledningen till att jag jämför dem med bilder istället för att bara recensera i text så får man välja själv vad man föredrar.

      Vilken snäll kommentar. ?

        Är väl ngn stackare som vägrar inse att Caia har bra produkter 😉

      Nej det ser inte konstigt ut, ser bättre ut än Next level som knappt syns ju. Man vill väl ha längre fransar och gärna uppåtböjda och det ska en bra mascara ge, särskilt för ett sånt dyrt pris som Caias mascaror kostar.

      Herregud vilken syrlig kommentar. Please be nicer.

      ”Krulligt resultat”?
      Ursäkta mig hehe, men hur du beskriver den som ”krulligt” så vet jag inte vad din uppfattning av ”krulligt” är, för det där är inte krulligt har aldrig sett någon med ”krulliga” ögonfransar med eller utan mascara. (Har krulligt/vågigt hår själv men bara på skallen så jag fick mig ett gott skratt åt det ska ju förlänga livet sägs det haha?☺️?).

    Jag tycker mascaran till vänster (va va volume) såg lite mer klumpig ut än den andra? Kanske är för att man får mer produkt per målning, men tycker nog den högra va enough och inte klumpig alls ?? nice

      Hm, jag tyckte faktiskt samma sak.

      Påtal om mascaror – prova märket ”Babor – Absolute Volume & Lenght Mascara”. Jag har nog testat över 30 mascaror i min livstid och denna klår verkligen alla med hästlängder enligt mig, även Telescopic som jag tidigare var stort fan av.

      Den högra syns ju knappt.

    Någon här som har setts om någon av dom artister som sångerskan Nana Hedin jobbat för, har uppmärksammat hennes insamling ? Tänker Gardell, E-Type mfl. Hon är så nära sitt mål att få sin operation och iaf Gardell når ju ut till väldigt många. Måste vara tufft att i hennes situation dessutom behöva tigga ihop pengar.

      Det är det. Jag fick ha en insamling till operation utomlands, kan säga att det är både pinsamt och jobbigt. Och så galet tacksamt för de kronor som kom in, men fick ta ett stort lån ändå. Men värt varenda krona!

        Åh, ja jag kan bara föreställa mig att det måste vara tufft! Så måste man för att göra operationen möjlig. Gick det bra för dig sen? ? Ja har man möjlighet med ett lån måste det verkligen vara värt det. Som jag förstått har Nana varit sjukskriven länge så lån lär inte vara en möjlighet. Hoppas verkligen hon får hjälp snart.

          Ja förmodligen räddade den mitt liv ?? Har endometrios, kvinnovården i Sverige är så fruktansvärt dålig, så hade typ inget val. Sååå tacksam att jag kunde ta lånet (fick tillbaka pengarna sen efter 6 månaders bråkande då jag hade rätt till det). Man orkar liksom inte ta fighten när man är sjuk.

          Operationen räddade min tarm och förmodligen mitt liv ?? Han (läkaren) sa också att med tanke på hur svår endometrios jag har så är risken tyvärr stor att det kommer tillbaka problem igen. Och det har det. Nu har jag nya problem och känns som jag är tillbaka – i Sverige ser man ”inget” men jag är 99% säker på vad felet är och det enda de kan göra är att trycka i en morfin. Och hormoner, men det kan jag inte ta för det gör mig ännu sämre. Så jag står typ och tittar på medans mitt liv passerar. Det är helt sjukt ? Tror inte folk förstår hur hemsk sjukdom det är.

          Ett jävla helvete helt enkelt ? Det är synd att det inte skrivs mer om det. Mars är endometriosmånaden, det behöver lyftas mer och det behövs avsättas mer pengar för forskning och utveckling.

          Ah sorry. Behövde kräka av mig lite kände jag ? Har gråtit och mått mög i flera dagar, nu fick du min skit haha! Sorry ?

            Har förstått att många lider av endometrios och att vården i Sverige är otroligt bristfärdig eller ja, snarare obefintlig gällande just endometrios. Men vad tufft att problemen är tillbaka efter operationen. Det måste slita oerhört på ens psyke att må så dåligt och inte veta vart en ska vända sig eller inte ens få hjälp ?

            Bra att du skriver av dig! Släpp ut det bara. Jag lyssnar gärna! Ska se till att stötta forskningen också, ska kolla upp det genast!

              Ja, var tionde kvinna har endometrios. Ändå är det så otroligt dålig information om det ?

              Ja mitt psyke just nu är kaos. Jag är annars en positiv och glad person men haft ett skov till o från i 2 år nu, och därmed sjukskrivning i olika grader. Provat behandlingar (varav en är samma som de med prostatacancer har) och inget gör mig bättre, tvärtom. Biverkningarna är inte att leka med.

              Och ja alltså när till och med överläkaren på gyn står som ett frågetecken, då känner man bara HJÄLP MIG ? Och frågar ”vad känner du?” jaaa jag vill bara slippa ha så jävla ont.

              Som att föda barn utan att det kommer nåt positivt. Det kommer liksom inget alls, bara smärtor. Och inget som hjälper, det är heeelt sjukt. År 2022 och vi har inte kommit längre. Hittade en läkarbok hos mamma från 1920. Det står exakt samma sak i den som det står på 1177 idag. Så på 102 år har inget förändrats, heeeelt sjukt!

              Tack du fina människa ??❤️

            Lider verkligen med dig. Jag har också endometrios, men jag har aldrig fått vård eller ens fått en korrekt diagnos ”på pappret”.

            Min moster, kusin och mormor har bekräftat endometrios (bosatta i ett grannland) med precis samma symptom som jag – min kusin har till och med mildare symptom, men just i Sverige vägrar de ge mig någon diagnos eller behandling. Det enda de föreslog ”jaha, då har du väl troligtvis också endo eftersom alla symptom stämmer in på dig. Vi kan skriva ut p-piller så att du kan behandlas med dem”. Mitt största problem är dock att jag inte tål hormoner, så jag kan ju inte ens ”vårdas” med p-piller: Nehej, då ville dem sätta in kopparspiral istället. Eh…. Jag blöder redan HELT extrema mängder under sju dagar och vrider mig i smärta vid varje mens (och ägglossning och ofta också under månadens gång) – Hur tänker man då när man föreslår kopparspiral som förvärrar smärtan? Svensk vård i ett nötskal, helt enkelt.

              Kopparspiral låter ju helt inkompetent! Sjukt.. Jag är känd patient här, jag bytte läkare typ 5ggr på 3 månader tills jag fick min förra. Hon opererade mig och fick då diagnos. Jag va 27 då (33 nu) ? Sååå många år man gått ovetandes är helt sjukt. Men ja, svensk kvinnovård är under all kritik tyvärr. Och då har jag ändå tur att få bra läkare iaf.

              Men kunskapen och vidareutvecklingen är brutalt dålig. Hoppas du får bättre hjälp ??

    vilka vackra ögon du har!

    Tänk att vi tjejer bryr oss så om små fransar, är de 6 mm eller 7…..

    Tycker mascarorna är dyra!! Kostar det verkligen så mycket?? kanske har dålig koll på smink, men jag har köpt betydligt billigare mascaror från olika märken som är välkända.

      Ja gud ja du har rätt! Hade inte ens kollat priset förrän du sa det. Kan köpa bättre mascaror för betydligt mindre!

      Jag kör med isadora big and bold. Älskar den. ?

        Tack för tipset! Hittade den på Ellos på rea för endast 85 kr!

      Just caia är dyra för att vara ett ”okänt” märke , mac cosmetics som finns i hela världen i flera år har ex från 195 kr,nyx mascara från 95 kr, estee lauder mascara finns från 250 kr osv.

    Bra recension! Tycker precis som du och skulle fortsätta med den du hade innan. Vackra ögon har du också, som någon annan just påpekade….

    Har de blandad ut den nya mascaran med vatten? Next level haha den verkar ju kass så ingen next level direkt. Den gamla mascaran ser man ju tydligt är mycket bättre. Dyra mascaror hur som. Maybelline har väldigt bra mascaror och även Loreal och till bättre priser så det rekommenderar jag istället. Vissa av Caias produkter tillverkas ju i Asien by the way, med tanke på det sista.

    Skulle aldrig lägga dessa pengar på en mascara, finns dom för mindre än en hunka och minst lika bra.

    Du har väldigt fina blå ögon, Camilla! Oavsett mascara. Det är så få som har den riktigt blå färgen.

    Fina bilder Camilla!☺️ Jag använder också Va va Volume, älskar!

    Är de med på Djurens rätta lista då? Att bara säga att man är emot djurförsök är lätt..

      Det här har jag också tänkt på många gånger. Det är så lätt att sälja in en produkt som ”icke djurtestad”. Det låter ju kanonfint och gör en glad. Folk verkar mer och mer välja bort detta och det är en bra handling. Men att själva produkten man köper inte är djurtestad säger ingenting om råvarorna i den. Jag kan tycka det blir så jävla hyckligt när företag stoltserar med sin ”icke djurtestade mascara” (eller vad det nu är för produkt) och inte kan garantera att råvarorna i produkten var för sig inte är djurtestade.

    Oj, jag känner till flera mascaror som är sjukt mkt bättre än de där.

    Prova mascaran BAD GAL från Benefit! Bästa någonsin!!!

    Kopparspiral låter helt galet!
    Jag är opererad för endometros och helt symptomfri efter att min läkare förklarade att mina cystor bildades i samband med ägglossning – så enda sättet att motverka är att stoppa ägglossningen.
    Så p-piller eller hormonspiral (eller bli gravid) var mina alternativ också. Jag klara inte heller hormonerna i p-piller precis som Anja skriver. Så vi bestämde oss för hormonspiral som verkar mestadels lokalt. Nu har jag noll symptom.

    Jag har dock ingen ärrbildning eller likande som ställer till det, utan blev av med allt i samband med operation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.