Therese Lindgren utmanar Margauxs ”Partitempen”

Therese Lindgren har förvaltat sin roll som makthavare – bland annat genom att intervjua Statsminister Magdalena Andersson och genom att bjuda in Försvarsmakten till samtal om situationen i Ukraina – på ett ypperligt vis.
Underlagen till videoklippen är frågor som hennes följare skickat in.

Med det i åtanke så tror jag att Therese satsning inflr valet kommer sopa banan med Margaux Dietz och hennes partitempen.
Det verkar mest handla om att partiledarna vill flörta med Margauxs förstagångsväljare, och Margaux verkar mest tycka det är kul att få vara med och ”ha” makt.

Team Therese eller Team Margaux? 

67 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför måste två unga kvinnor med föredömligt politiskt engagemang ställas mot varandra?

   Helt rätt. Bra kommentar.

  Therese alla gånger

  Team Therese! Hon är seriös när hon bjuder in. Jättebra initiativ.

  Team båda. Gillade partitempen sist och tycker att Thereses initiativ verkar skitbra. Hade roligt åt att hon skrev att hon bett partiledarna förbereda konkreta åtgärder. HON ställer kraven för att de ska få bli intervjuade av henne. Då är det skönt att hon förvaltar den makten på ett bra sätt ???

   Dessa frågor har politikerna redan färdiga svar på, det är på inget sätt överraskande eller nydanande frågor. Det som skulle vara värdefullt vore en person med djupgående kunskaper i dessa ämnen, som kunde ställa följdfrågor och ifrågasätta politikernas svar med utgångspunkt i sin bakgrundskunskap i ämnena. Detta kommer såklart inte att ske när det är Lindgren och Dietz som framför frågorna.

    Det finns ju många sådana intervjuare, så det kommer du nog att få också din beskärda del av under valåret. Vidare så är ju Therese väldigt insatt i exempelvis djurrätts- och miljöfrågor, så tror att hon kommer att kunna ställa den typen av frågor du efterfrågar.

    Även om jag håller med dig till 110%, så vill jag ändå vara optimist och säga vänta och se. Det kan ju bli att Therese faktiskt går in tufft och inte nöjer sig med de färdiga svaren utan ställer partiledarna mot väggen ordentligt.

    Ditt förslag funkar för väljare som redan är insatta. men syftet med lättsamma intervjuer är väl att väcka intresse och få så många som möjligt till valurnorna. För varje person som annars legat på sofflocket och som nu röstar så är det en vinst oavsett vilket team som gör det bäst.

  Margaux är svår att ta på allvar, hon är så flamsig. Och så är hon bästis med Ebba Busch vilket redan där diskvalificerar hennes trovärdighet.

  Är det bara jag som tycker att Therese är så genomskinlig? Har noll förtroende för henne, hon gör allt för att framstå så himla bra men det känns inte äkta

   Håller med. Känns som hon spelar teater. Inte ovanligt bland stora influencers eller kändisar men med henne känns det genomskinligt som du säger. Jag slutade följa henne när jag märkte hur sjukt osäker hon är, hur hon sa en sak men gjorde en annan, hur hon pratade med sin kille som ett barn och hur medberoende han verkade. Eller, det va en massa andra saker också. Känns fake och väldigt manipulativ

   Lyssnade på hennes senaste medverkan i Värvet som fick massa skit. Jag tyckte Triumf satte fingret på precis det som skaver. Att hon är omgiven av ja-sägare, att hon curlar sig själv osv Väldigt intressant intervju där någon faktiskt ifrågasätter henne.

    ”Jag tycker att det är jobbigt att bli pressad såhär. För jag blir, alltså ifrågasatt och pushad, för jag blir aldrig det i mitt vanliga liv. Utan jag är ju omringad utav yes sayers faktiskt som håller med…”

    Jojo; jag fick samma känsla när jag lyssnade på hennes medverkan i Söndagsintervjun. Hon sa emot sig själv några gånger och jag blev förvånad över att Martin lät henne komma undan med det.

    Men hon sa ju själv att det var bra att han gjorde det?

   Jag tycker precis tvärtom, att Therese känns just precis genuin.

   Jag håller inte med dig.

   Håller inte med. Klart alla människor har mindre bra sidor och att vara osäker som person kan nog vara väldigt svårt att ändra på bara sådär. Tycker Therse till skillnad från andra i branschen gjort väldigt mycket gott och bryr sig genuint om andra.

   Jag känner Therese och Anders privat (sen innan youtube) och kan gå i god för att Anders, men framförallt Therese är precis lika fin och härlig i verkligheten som hon är i sina kanaler.

  camcam kanske du vill kolla upp. Lifesum? Influencer gör ju reklam för det. Något som är bra eller ? Jag undrar vad andra tycker?

   Vad skall Camilla kolla?
   Lifesum är ju inget unikt eller nytt, det är en app där du kan lägga in matvaror som du konsumerar under dagen och den summerar sen ditt totala kaloriintag. Inget du på något vis inte kan göra med en miniräknare och bit papper.
   Men den gör det enklare.
   (betalar du pengar får du tillgång till recept som du kan skaffa gratis på annat vis)

   Ja, typ så, kort sammanfattat.

   (JAG tycker den är bra, har gratisvarianten, använder ibland när jag behöver ha lite kolla, har en tendens att skena iväg totalt)

    Hör nu när jag läser högt att mitt svar lät lite ”apigt”, det var INTE min avsikt alls.
    Hoppas du inte tog illa vid!

     Du lät inte apig! Faktum är ju att Lifesum funnits sedan 2009 och bytte namn till just Lifesum 2013. Så det är ju ingen direkt nyhet… (Hette Shapeup innan)

     Nej då bra du skrev vad du tycker. Ha en bra vår. ?

   Jag håller på att gå ner i vikt och använder appen dagligen för att hålla koll så att jag inte överäter eller äter för lite. Tycker den är jättebra men jag kan förstå problematiken med att göra reklam för den för unga tjejer. Den är ett jättebra hjälpmedel för mig som vill gå ner i vikt, men för en ung tjej med ätstörningsproblematik är den nog inte så bra.

  Känns alltid lite så där ”pinigt” när politiker skall poppa till sig och nå ut till ungdomen. Vad var nu Gudruns slogan, ”det är häftigt att betala skatt”…. eller något.

  Kan intervjuaren göra det seriöst utan flams och trams kring sin egna persona så tycker jag det är ett bra sätt, men blir det för mycket ”coola snubben-försök” så tar jag fram skämskudden.

  Jag är nog inte målgrupp i och för sig så kanske har jag inte heller tolkningsföreträde gällande pinigheten.

   Sexigt! Det är sexigt att betala skatt. Sen vet jag inte om hon riktade sig specifikt mot ungdomar, tror mer hon ville hitta ett ord som inte var så väntat.

    ja just det, sexigt var det!!
    Föll det inte på eget grepp – var inte hon på tapeten med lite miss kring sin egen skatt?

    Nå väl, ingen har väl lyckats som hon, kissa inne i en biograf och ändå gå rakryggad vidare i livet och politiken.
    (vet inte om det är att vara stark eller smått galen…. 🙂 )

     Nej, Sahlin sa ”häftigt”, inte sexigt. Hursomhelst hade hon själv skatteskulder så det var tydligen inte så häftigt egentligen.

    Det var Mona Sahlin som sa det.

   Politiker har väl också en personlighet, eller? Tycker det är roligt när den skiner igenom i intervjuer som dessa, det är ju lite annat från en debatt där man bara ser deras formella sida (eller försöket till den)

    Som svar på din fråga så ja, en politiker har en personlighet. Precis som alla andra människor.

    Tycker fortfarande det blir ”pinigt” när personer som är äldre (till exempel politiker) skall poppa till sig för att nå ut till en yngre målgrupp.

    Det betyder inte att jag tycker det är fel att politiker har en personlighet.

   Åh, Gudrun. Som jag saknar henne. Den enda spännande och äkta politikern vi har haft. I övrigt så har det mest bara varit en grå sörja av ointressanta och falska personer.

    Håller helt med! Gudrun kom tillbaka, allt är förlåtet!

    Glöm inte Jonas Sjöstedt!

     Jaaa Jonas för Gudrun alla dar i vecka!

   Det var Mona Sahlin som sa att det är sexigt att betla skatt.

    Häftigt. Inte sexigt

   Var Mona Sahlin som sa att det ska vara sexigt att betala skatt.

  Då hoppas jag inte att hon låter fjompig och snorkig mot de frågor som inte passar henne / partier hon inte ”gillar”, röstar förmodligen högre men ljuger och säger vänster i media

  TEAM BÅDA, vi behöver inte jämföra dom

   Håller med om team båda! Skulle gärna se ännu fler som intervjuar politiker för att överhuvudtaget få förstagångsväljare att rösta. Sedan tror jag det är jätte nyttigt för politikerna att lyssna till vad som är viktigt för de unga väljarna och förhoppningsvis inse att de har andra prioriteringar än Stefan och Ann-Sofie 40+, etablerade med bostadsrätt, bra jobb och pengar på banken.

  Tycker det är löjligt att dela upp sig i team, för att Irritera sig på någon. Varken av dessa är jag team för..

  Om man inte gillar Margax borde man inte gilla Therese heller, Therese har flera gånger haft en dubbelmoral eller inte kunnat stå för en åsikt

  Otaliga gånger säljer hon sin själ för att göra reklam efter reklam för krrimskrams för att tjäna ännu mer pengar fastän hon redan är rik som ett troll..

  Nej tack

  Bra och smart av Therese att prata om ungdomars viktigaste frågor i stället för att prata om respektive partis hjärtefrågor!

   Men är detta verkligen ungdomars viktigaste frågor ? Jag blir chockad att inget om barnens rättigheter / döma pedofiler/ rasism-frågor är något som dagens ungdomar bryr sig om?

    Om vi inte börjar prioritera klimatet och göra saker som leder till att vi minskar CO2 utsläppen kommer det inte att finnas någon anledning att diskutera hur man skyddar barn från pedofiler. Dessutom är jämställdhet ett mycket bättre fokusområde än rasism eftersom jämställdhet handlar om att förebygga hierarkier som leder till utanförskap och fördomar.
    Själv blir jag glad och hoppfull över att ungdomar sätter klimatet högst på listan.

    Tror att barnrättsfrågor och pedofiler är mer medelålders föräldrars viktiga frågor faktiskt.

    Det kan ju vara så att ungdomar med fokus på klimat och rasism inte precis återfinns bland Therese Lindgrens följare…

   Det känns lite som när Britney Spears svarade på ”frågor” folk undrade, ingen ville veta svaren på de frågorna ?

  Camilla, varför göra det till en tävling?
  Här har vi två kvinnor som gör något bra med sina stora konton, för vi vill väl att folk, unga som gamla ska rösta eller?
  Trist att du ska ställa dem mot varandra, att den ena måste vara bättre/sämre.
  Men det är kanske en strategi från din sida för att få igång ett livligt kommentarsfält?

  Team ”skribenter” som inte särskriver förstagångsväljare…

  Therése alla dar i veckan!

  Jag förstår att politikerna är desperata och vill nå ut, men för mig tappar de ännu mer förtroende när de väljer den här typen av kanaler för att nå ut.
  Den redan låga nivån blir ännu lägre. Outbildade influencers med kunskap om absolut ingenting ställer banala frågor som de inte kan följa upp svaren på, eftersom de inte har någon bakgrundskunskap överhuvudtaget.

   Den här kommentaren säger mer om dig än om influencers och politiker…

    Nej, det gör den faktiskt inte. Flytta inte fokus från politikernas ansvar till att försöka förlöjliga seriösa kommentarer med billig härskarteknik.

    Du tycker Lindgren och Dietz är bra exempel på välutbildade personer med bred allmänbildning? Effektiva intervjuare som kan ställa följdfrågor och ifrågasätta politikernas svar?

  ”Lindgren växte upp i Nynäshamn och gick samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet. Hon gick därefter en utbildning i upplevelsekunskap i Nyköping. Under ungdomen hade hon en del ströjobb som receptionist, garderobiär och servitris.[2] När hon arbetade som mediesäljare blev hon sjukskriven för psykisk ohälsa i två omgångar. Under den andra perioden orkade Lindgren bara läsa bloggar om skönhetsvård och smink, varefter hon till slut skapade en egen blogg.[3][4]”

  Gediget.

   Hon läste väl systemvetenskap också?

    Jo tror hon plockade ihop distanskurser?

  Gratis PR för politikerna. Influencers som nyttiga idioter som ställer sina plattformar till förfogande och inte förstår att det är enbart gratis PR för politikerna. Varje politikers våta dröm att få använda sådana kanaler och riskera absolut noll och ingenting.

   Håller med. Istället för att få kritiska frågor från en journalist ställer de upp och intervjuas av en influencer som inte ställer en enda obekväm fråga.

  Nej, det gör den faktiskt inte. Flytta inte fokus från politikernas ansvar till att försöka förlöjliga seriösa kommentarer med billig härskarteknik.

  Margauxs partitempen verkar vara mer för barn… partiledarna ska svara bu eller bä med skyltar och hon verkar fokusera mer på partiledaren som personen än politiken. Tycker bara det är tramsigt

   Ja usch. Man måste vara över 18 för att få rösta…

  Det finns en anledning till att Therese anses vara en ”Makthavare”.

   Ja, vi ska luras att tro att unga tjejer med många följare har makt.
   Makten sitter någon helt annanstans och behöver inga följare på instagram.

  Therese har en vänlig aura vilket gör att hon är behaglig att lyssna på. Men…hon ställer så lätta frågor. Jag såg den med Magdalena Andersson tex och det var inget ifrågasättande utan mest ”okej vad skönt att ni har koll” typ. Hade önskat att hon ställt mer frågor varför Sverige skickade vapen som trots inga säkerhetsgarantier. Lite mer komplexa frågor helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.