Therese Lindgren anklagar Philip Svitzer för att ha piskat sin häst

@svitzerphilip

Har påpekat tiotal gånger i både tidningar & egna medier att jag vill hålla denna debatt om hästens bästa. Att jag haft respekt för allt du gjort innan & kommer göra, allt från psykisk ohälsa till andra debatter i djurnäringen är otroligt viktigt att hylla & ta efter. Men denna gång har du gått över en gräns. #philipsvitzer #thereselindgren #foryou #horses #hästar #hästarärbäst #welovehorses #svenskmästare #bettlöst #bett

♬ Last Hope (Slowed + Reverb) – Steve Ralph

Turerna har varit många, fram och tillbaka mellan Therese Lingren och ryttaren Philip Svitzer, där diskussionen startade med att handla om hästens välmående, om att rida med bett, spö och sporrar, men som nu mynnat ut i någonting helt annat.
Therese har tydligen suttit i en live och påstått att hon sett en video där Philip upprepade gånger piskar sin häst, samtidigt som hon inte bryr sig om att varken visa upp eller källhänvisa till videon i fråga.
Philip har nu postat en video på Tiktok, med Therese påstående om att han skulle ha piskat sin häst, som han å det grövsta dementerar.
Han säger att man kan söka på nätet hur mycket man vill, men att man aldrig kommer hitta någon sådan video, och han förfasas över att en influencer med miljoner följare kan sitta och påstå någonting sådant här utan att visa upp minsta bevis på att det hon påstår är sant.

Philip säger att debatten som startade med hästars välfärd nu gått över till att Therese vägrar erkänna att hon haft fel, och istället förtalar en 21-årig djurvän.
Han tycker att det är förkastligt att vi som samhälle inte kräver mer källkritik från dessa jättar på sociala medier och att det är ett betydligt större problem än att lilla Hanna, 12 år inte ska få rida med bett.

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan hon inte visa fram denna videon så är ju påståendet inte vatten värt.

  Therese borde verkligen lugna ner sig i sina uttalanden.

  Jag tycker hela situationen är så lustig. Han Philip har gjort mängder av videor om Therese efter hennes uttalanden om bett, majoriteten där han försöker underminera hennes påståenden och försöker förlöjliga henne. Det märks att han gillar att piska upp stämningen samtidigt som han blir påhejad av massa tolvåriga hästtjejer. Han gör också livestreams konstant som han döper till saker som ”Therese förstår ingenting” och liknande. Hans beteende bekräftar mina fördomar om hästmänniskor, de tål inte att bli ifrågasatta. Jag blev dock väldigt förvånad när jag såg att Therese sa sig ha sett massor av videor där han piskat sina hästar, när dessa videor inte tycks finnas någonstans. Däremot finns det en annan stjärnryttare, Jack Whitaker, som det talas mycket om på TikTok, med flera videor där han piskar sin häst. Kan Therese ha blandat ihop dessa killar? Det är ju en ganska grov anklagelse att slänga ur sig, speciellt från Therese som alltid snackar om att ha stöd och fakta för det man påstår.

   PS beteende handlar snarare om hur han är som person och inte att han är hästmänniska. Killen har ju varit avstängd pga sexuella trakasserier bl.a. Han verkar mest vara ganska rutten och för sig på ett ganska obehagligt sätt, ex både denna situation och efter tidigare nämnda anklagelser

    Tyra? Vilken situation menar du? Du menar att han är rutten? Ok det är en personlig åsikt som du har. Det är verkligen att sprida förtal, finns väl inga filmer som visar djurplågeri??

   Det är ju stor skillnad på att bli ifrågasatt och att bli anklagad för att misshandla sina djur. Jag kan ju inte påstå att Therese piskar sina hundar och när hon protesterar slå ifrån mig och säga att hon bara inte gillar att bli ifrågasatt.

    Fast vadå misshandlar? Är det förtal att påstå att någon piskar hästar? Piskande av hästar är väl ändå en del av ridsporten? Har man hållit på med ridsport och speciellt hoppning på ponnynivå så har man garanterat någon gång piskat en häst. Det är en del av ridsporten, de absolut största stjärnorna gör det och Philip både följer och har tydligen jobbat hos en av de värsta.
    Att han gjort den här videon och lägger på någon sorglig musik säger allting, precis som han har gjort mängder med videos och lives där han tar upp Therese namn. Han njuter av uppmärksamheten och att göra sig själv till ett offer.

     Nej det är inte en ”del av ridsporten” herregud. Vad får du det ifrån.

      Kanske för att hon vet?!

       Uppenbarligen inte.

      Inte en del av ridsporten men sker från den simplaste ponnytävlingen till den högsta eliten. Okej.

     Det är verkligen inte en del av ridsporten att piska sin häst, då vet man inte vad man håller på med.
     Man har spöt som en förstärkning av hjälperna, alltså man duttar, nuddar, hästen med det för att INTE behöva ta i med benen och hälarna.

     Självklart finns det dem som slår hästarna med spön, men de är rötägg som alla äkta hästmänniskor vill ha bort ur sporten.

      Jag insåg inte att det fanns en annan A. Så jag är A som skrev 18.09.

      Om någonting sker hela tiden så är det en del av ridsporten, speciellt hoppningen. Jag har sett tillräckligt många hopptävlingar för att veta att man använder spöet betydligt hårdare än att nudda hästen. Det är bara att slå på valfri stor hopptävlingen så kommer man se flera som slår med piskan på hals/bog utan att det kritiseras.

   Vi har pratat jag och Therese. Hon ber om ursäkt för hon förväxlat, jag har satt båda videorna privata trots tillåtelse av att ha kvar dem på TikTok av Therese. Syftet med dem var att få fram sanningen, då nu det görs på mildare sätt känns det inte längre nödvändigt o ha dem videorna uppe.

  Har hon fått en psykos? Han borde anmäla henne för förtal.

   Ja fytusan vad illa att påstå att någon piskar hästar, det gör man aldrig inom ridsporten!!

    Fast hon hävdar ju att hon sett en specifik ideo, vilket helt enkelt verkar handla om att hon blandar ihop personer. Det är oproffsigt och fel.

    Vill hon kritisera piskande inom ridsporten generellt kan hon ju göra det istället. Vill hon peka ut specifika personer så kan man förvänta sig att hon kollar upp att hon fått fatt på rätt namn.

     Hon säger i förbifarten i en live att hon fått upp en video där hon ser han piska en häst när hon sökt hans namn, man gör det till en himla mycket större grej än vad det faktiskt var, men Philip älskar att spela offer. Sen får man det att låta som att det skulle vara så hemskt att en hoppryttare piskar en häst. Tror du själv att Philip aldrig piskar en häst? varför väljer han att jobba hos en som anklagats för använda piska på ett väldigt våldsamt och överdrivet sätt om han är så emot det?

      Vem jobbar han för?

      Jag jobbar inte för någon? Jag bedriver egen verksamhet och företag?

  Finns annat att ta upp om PS och om hans hästhantering vet jag inget. Det finns dock andra det blåser storm runt just nu så rikta fokus dit och varför de riktigt stora svenska namnen inte markerar mot det.

   Äntligen säger jag bara! Sadisten och djurplågaren Helgstrand hoppas jag aldrig mer se i närheten av en häst. Tystnaden är talande från dressyreliten annat än meningslösa avståndstaganden. Man biter inte den hand som föder en.

   Glömmer aldrig Eponas skräckfilmer från Falsterbo, två av ryttarna som förekommer har ”belönats” med landslagsfrack. Den ena anser att det finns två sidor av varje historia. Det var ju också ett intressant uttalande.

    Väntar på att de stars namnen inte bara rent allmänt fördömer utan tar avstånd från personen och hans verksamheter. Även om han redan är miljardär.

     Problemet är att så många är insyltade i verksamheten på ett eller annat sätt. Många har fått pengavittring så det heter duga. Patrik Kittel hoppade på tåget och vill väl ha avkastning som de stora grabbarna.

     Läste att huvudägaren i Helgstrand Dressage vill ha tillbaka sin investering. Därav paniksälj av andrahandssorteringen samt hingsten Revolution till Portugal och Belantis till en viss Spotify-hustru i Sverige.

      Har hört samma, 1,5bil skuld i företaget. Ska dock sägas att detta är ett rykte som går i kretsarna, så sanningshalten vet jag inget om

       ”Michael Stone confirmed that Waterland wants its investment money back and is selling Global Equestrian Group (GEG – Helgstrand). GEG owns the (majority share of the) horse show. Just five months ago GEG was the sole interested party in buying the expanded land to build and improved the show; now GEG is out.” Källa: https://www.eurodressage.com/2023/11/19/bellissimo-scores-win-battle-rezone-wellington-land-golf-community

       Miljardärerna bråkar om marken i Wellington. Ryktas väl också om att Helgstrands gård i Tyskland ska avvecklas. Bra timing för all inblandade! Nu förstår man bättre varför han är så knusslig med pengar och försöker blåsa folk till höger och vänster samtidigt som Kittel putsar upp tävlingsresultaten på saluhästarna åt Andreas

    Det är PS och hans likasinnade som borde sluta rättfärdiga djurmisshandel. Therese sa att hon inte visste vem han var men att hon hade googlat hans namn och när hon skrev namnet kom det upp som förslag PS äckel och PS exposed. Hon klickade på sökresultaten och kom då till en video där ryttaren spöar sin häst. 90% av hopp/FT ryttare spöar ofta upp sina hästar om de tex vägrar på hinder. Det har jag sett med egna ögon hur många gånger som helst. Kolla på ponnyhoppning så ska du se hur de stackars djuren piskas och rycks i munnen, det är fruktansvärt. Så kan du kolla på VM i FT och se samma sak där. Inte för att dressyren är bättre, men de är mer benägna att hacka sporrarna i hästen och dra ihop den med kandar och graman. Kittel är en känd häst-misshandlare som fastnat på film och bilder otaliga gånger men inget händer. Nu låtsas han som att det Helgstrand håller på med är sååå hemskt, men han (och många andra elitryttare) är ju lika illa själv. Hela sporten är genomrutten och hästarnas lidande är enormt.

     Vi har pratat jag och Therese. Hon ber om ursäkt för hon förväxlat, jag har satt båda videorna privata trots tillåtelse av att ha kvar dem på TikTok av Therese. Syftet med dem var att få fram sanningen, då nu det görs på mildare sätt känns det inte längre nödvändigt o ha dem videorna uppe.

   Fast det kan man väl ändå säga är en del av det, den typ av hästhållning förekommer alltså på absolut högsta nivå, samtidigt blir folk helt galna när man som Therese kritiserar hur hästar hålls och ridsporten.

    Tror ingen blivit galen om hon riktat sin kritik mot exempelvis Helgstrand istället för att sila mygg och svälja kameler.

  Therese ska bara vara tyst och klappa sina kaniner. Vet ju bara något år sedan hon nöta på inte vågade klappa en häst som stod i en hage och vips skulle hon skaffa sköthäst. Enligt henne borde det väl vara djurplågeri att ens rida på en häst? Han kan endast anklagats för att vara en skitstövel ang dejting men hästhållning finns inget att anmärka på.

   ”sktistövel ang dejting” ja så kan man också kalla det….

  Jag kollade på Terese live igår.
  Som jag förstod det, så har hon sökt på hans namn och det första som kom upp var en video på någon som piskade en häst. Hon kanske bara helt enkelt ha blandat ihop honom med någon annan, svårare än så behöver det inte vara. Sen om hon talar sanning, det kan ju inte jag veta eftersom jag sett en live efter att detta hänt. Jag menar bara på att det kan ha varit ett missförstånd.

   Fast om hon så gärna berättar om alla studier och forskning som finns, borde hon själv då inte vara noga med att kolla upp fakta om vem det är på videon om det nu är så att hon har sökt på detta? Tycker inte det är en ursäkt OM det skulle vara så.

   Om man vill tas seriöst i frågan man försöker driva (om djurvälfärd) kan det vara svart att anstränga sig lite mer än så. Skärpning.

  Såg nåt med henne igår där hon bara ”det finns studier på”, ”det finns forskning” blablabla. Har hon någon egen erfarenhet av hästar eller har hon bara fått för sig att bli hästexpert genom att läsa studier som finns?

  (Är själv inte hästmänniska, kanske är ett viktigt tillägg)

   Finns hur mycket studier som helst! Den som söker han finner. Vill du ha en snabblektion kan du börja med att googla painface hos hästar.

   Och detta ständiga förminskande kring vem som får uttala sig. Vad är det för trams? Det räcker att ha ögon att se med såvida man inte är helt empatistörd. Det är som att säga att man inte får uttala sig om fotboll om man inte spelar själv. Eller längdskidåkning om man inte åker själv osv…

   Bra att frågan lyfts fram tycker jag, hästsekten har fått stå emotsagd alldeles för länge.

    Undrade bara om hon hade egen erfarenhet, that’s it.

     För mig kvittar det om man har någon erfarenhet av hästar. Att synliggöra systematiskt djurplågeri kan vem som helst göra utan att ha satt sin fot i ett stall.

    Precis! Vilken erfarenhet Therese har av hästar är totalt irrelevant. Det är inte Therese som hittat på saker eller har en åsikt, det handlar om ren vetenskaplig fakta. Hon har länkat många olika studier men folk är så jäkla ignoranta att de inte ens ids läsa! De flesta inom hästsporten vet ingenting om hästens behov och inlärningsteori och de är inte intresserade av att ta till sig ny forskning och ändra sin träning. De vill fortsätta med våld och dominans som de alltid gjort och skiter i att det är båda oetiskt och grymt. Det är bara sorgligt.

    Vilken ”fråga” menar du? Användning av bett?

     Bettfrågan är bara en av alla ”frågor” som bör lyftas fram. Är inte bettmotståndare men motståndare mot felaktig användning av bett. Finns många bett som hör hemma på soptippen eller hos skrothandlaren om vi ska tänka på miljön.

   Studier > Din egen upplevelse av något

   Gäller oavsett om man sysslar med hästar, motorcyklar eller fjärilsterapi.

    Va?

     Utveckla ditt ”va”, annars framstår du som en fågelholk.

      Och du framstår som dryg. Vet inte vad som är värst.

   Jag har hållit på med hästar stor del av mitt liv och håller med Therese i det stora hela. Det jag lärde mig på ett år av att läsa forskningsrapporter kommer jag inte i närheten av genom alla år i stall. Tycker att hästhållningen är den enda djurhållningen där man verkligen håller hårt i oetiska metoder, kanske för att den inte fungerar utan dom.

    Känns som att en mix av erfarenhet och läsning vore det bästa.

     Absolut är det så, samtidigt kan det vara svårt att se fel i något man gör när man är i det. Dessutom svårt att vara objektiv om ens intresse för ridsport står i kontrast till hästens välfärd.

    Samma här. Uppväxt med hästar i familj som fött upp. Kan inte stå för vad vi gör mot djuren idag även om vi bara var s.k skogsmulleryttare. Och nej, du älskar inte ett djur om du bara kan köpa och sälja dom. Tycker diskussionen är bra att den kommer upp, elitidrottande hästar känns inte bra i magen. Travet är vidrigt, galoppen lika så och bett, spön, sporrar & diverse hjälptyglar känns helt enkelt bara fel.

     Skönt att det finns fler som känner så. Den där är rolig faktiskt, ”älskar mina hästar mest av allt”, två månader senare säljer man hästen för att den inte presterade exakt som man ville. Tänk om vi skulle göra så med andra djur, det hade blivit ordentliga rabalder av det.

      Precis min bild av hästsport också (på både lägre och högre tävlingsnivå), man ÄÄÄÄLSKAR sina hästar men ändå så är de som en handelsvara vilken pryl som helst. Förstår att man inte kan behålla alla hästar man ”växer ur” eller som inte funkar men man kan ju ändå vara noga med var de hamnar. Istället för att sälja dem till första bästa, och sen när de är uttjänta (=inte genererar pengar mer) så körs de till nån vidrig korvfabrik i Italien under hemska förhållanden.

      Du tycker det vore bättre att behålla en häst som man inte funkar tillsammans med? Det är väl bättre den kommer till nån som vill ha den.

      Hundar omplaceras hela tiden. Var är rabaldret om det?

       Funkar tillsammans med på vilket sätt? Skaffar man djur kan man inte förvänta sig att de ska vara exakt som man vill. Det är väl ändå stor kritik emot att man omplacerar hundar än när det är absolut nödvändigt. Det hade aldrig accepterats att handla med andra djur så som man gör med hästar inom ridsporten.

  Hästmänniska här. Nu är inte Philip den bästa i denna sakfrågan men samtidigt så behandlar han hästarna bättre än många andra ryttare. Vill Therese se någon som faktiskt har fått anmälningar för att ha piskat på hästar kan hon kolla på Martin Fuchs eller kanske senaste dokumentären om ett världens största stuteri i Danmark, Helgestrand dressage. Där har vi två saker inte ens vi hästmänniskor står bakom och kan försvar. Där har vi två fall där konsekvenser sker även om det är få tyvärr. Det känns som Therese går på fel personer i frågan och tar första bäst- Hade jag varit Philip hade jag nog anmält henne för förtal… Djurplågeri är inget men slänger sig med….

   Jag skulle jättegärna vilja se en hästmänniska! Är det en häst fram och en människa bak? Eller är det tvärtom?

    Googla kentaur. Även om jag tror att även du förstår vad som menas här, eller hur?!

    Kul. Verkligen.

   Så du menar att det är inget som förekommer i ridsporten? att man generellt är emot att piska hästar? Det sker aldrig i världseliten? de kommer aldrig undan med det? Du tror aldrig Philip piskat en häst?
   Förtal att en hoppryttare har piskat någon häst kan vara det löjligaste jag hört.

    Ja det är man generellt emot. Varför tror du varenda ryttare piskar sina hästar? Om du talar om erfarenhet undrar jag var du hållit hus.

     För att det är rent skitsnack att det inte förekommer i stor utsträckning. Kolla allt från vilken ponnytävling till stora klasser som helst, eller träningsvideos ifrån eliten så kommer du se att det är högst förekommande.

   Det är HAN som går på henne, inte tvärtom.

   Vi har pratat jag och Therese. Hon ber om ursäkt för hon förväxlat, jag har satt båda videorna privata trots tillåtelse av att ha kvar dem på TikTok av Therese. Syftet med dem var att få fram sanningen, då nu det görs på mildare sätt känns det inte längre nödvändigt o ha dem videorna uppe.

  En vegan beter sig som en vegan. Ingen borde vara förvånad. Hjärnan behöver näring.

   Hamburgare!

   Veganer kan mer om kost och näring än de flesta

    Därför ni tappar både tänder och vett.

   Kropp och hjärna behöver näring. Det vet alla! Veganer får absolut i sig detta. Dessutom ges empatin näring. Det gynnar alla!

  Känns som att Therese har lite för lite att göra på dagarna 😅

   Ja, hon kan ju liva flera timmar om dagen. Så jag tror inte ett dugg på hennes ”jag har inte tid med youtube för jag ska rädda djur”-prat. Säg som det är, du har inte lust längre.

   Sen vet jag inte hur påläst hon egentligen är, jag vet INGENTING om hästar. Men ibland är ju hennes tips lite skeva. Hon tyckte exempelvis att Al Jazeeras youtube var en otroligt neutral källa i Israel/Palestinakonflikten…

    Hon har ju sagt att hon inte tycker det är roligt längre så är ju ingen hemlighet. Djur snacket är väl mest för att det ska låta bra, men tid har hon ju gott om nu. Och pengar.

   Anonym 13:16
   Vad gör du på dagarna? Förutom att arbeta menar jag. Fyller du upp din fritid för att stå upp för andra? Människor, djur, miljön mm.

    Jag engagerar mig i föreningen ”Nära cancer” (för unga anhöriga och unga cancerdrabbade) samt är med i styrelsen i brukshundsklubben där jag bor! Så du behöver inte vara orolig att jag går sysslolös.

  Fast i alla årtionden har det varit att kvinnor ska tystas ner. Vet inget om detta men systrar har ni en åsikt våga säga den.

   ”Vet inget om detta men systrar har ni en åsikt våga säga den.”

   Snälla stäng av ditt internet.

   Syster? Aldrig.

   Att inte säga ifrån eller att hålla någon om ryggen enbart för att det är en kvinna är motsatsen till syaterskap.

  Men vad är det för töntig pajkastning?
  Jag älskar hästar men om hon ska komma med sådana allvarliga anklagelser så behöver hon uppvisa en källa. Jag hittade ingenting vid en snabb googling. Om det är sant så är det fruktansvärt, men jag är högst tveksam på sanningshalten i hennes påståenden

  Sedan Therese frågade om man kan kastrera räkor tar jag allt hon säger med en rejäl nypa salt.

   HAHA är det sant😂😂😂

   Men skojade hon inte? Eller var det en uppriktig fråga? Ibland tror jag att hon dessutom spelar dum för att provocera.

   Kan man det?

    Nej, tycker hon att det blir många räkor, håller man dem tillsammans med mindre fiskar, som äter upp räklingarna.

  Hästsporten ska absolut belysas, men då kan hon också belysa aktuella och stora diskussioner. T.ex all bevis mot Andreas Helgstrand och hans bedrövliga hantering av hästarna.

   Fast hon kanske inte vet om det? Enda anledningen till att hon överhuvudtaget pratar om Philip är att han gjort typ 20 videos och lives och pratat om henne där han själv inte haft det trevligaste att säga om henne. Tror inte Therese kommer tycka bättre om ridsporten efter att ha läst om det där direkt.

  Nej antagligen inte, men är väl lite det också. Vill hon verkligen belysa resterande av sina följare som inte är hästmänniskor kan hon sätta sig in i aktuella problem. Helgstrand är dessutom en stor sak just nu av flera anledningar, som hur han försökte hindra dokumentären.

  Tror det stör rätt många hur hon framför sina åsikter utan källor. Hon har ju mycket rätt, är bara synd hon fastnade i pajkastning med Philip nu också

   Och det det skulle ju vara ett svar till A..

   Får hon reda på vad som pågår så tvekar jag inte på att det är något som hon kommer ta upp.
   Jag tycker att det är lite konstigt att hon avkrävs på massa källor men att man från ridsportens sida aldrig krävs på det, att djurmisshandel förekommer i den absoluta eliten tycker jag säger en hel del.

    Bevisbördan ligger på den som kommer med en anklagelse. Kan du bevisa att du aldrig slagit en häst?

    Vad ska ridsporten visa källa på menar du? Det de hävdar aldrig har hänt? Therese säger ju att att det finns en film på PS, lite lättare att visa.

    Håller med. En snabb googling visar ju mängder med studier som gjorts som visar på att det är väldigt vanligt med skador pga bett osv.
    Exempel här: https://hastvalfardsgruppen.wordpress.com/bett-eller-bettlost/

    Jag vill ha studier från hästmänniskornas sida som motbevisar detta. Att bara säga ”du vet inget för du har inte en häst” säger absolut ingenting.

  Den som piskar sin häst borde få igenom värre och bli avstängd. Som Kim Raisner.

   *gå igenom

   Therese älskar uppmärksamhet, men hon begriper inte när hon gör bort sig….Jag Jag Jag.

  Jag såg första liven där hon tog upp om det här, alltså inte igår som vissa har skrivit om utan den tidigare. I den liven blev hon frågad om och om igen om Philip och om hon hade sett hans videor. Hon sa att hon inte vet vem han var, varför han gjorde så många videor om henne när hon inte kritiserat honom och han som hästägare. Hon förklara att hon bara har lyft fram studier på vilken typ av inlärning som används på hästar som bryter ner de mentalt, vilken skada bett gör på hästar m.m.

  Hon förklara att när hon fick fråga efter fråga om hon hade sett hans videor så gick hon tillslut in på TikTok och sökte på honom. Det hon såg då var toppsökningar som dök upp som sa * philip svitzer exposed, äckel m.m.

  Hon sa aldrig att han hade piskat sina hästar. Hon sa att de toppsökningarna på tiktok på honom handlade om sånt.

  Om ni inte tror mig. Ladda ner tiktok och sök på Philip svitzer själv. Då kan ni se toppsökningarna.

   Vi har pratat jag och Therese. Hon ber om ursäkt för hon förväxlat, jag har satt båda videorna privata trots tillåtelse av att ha kvar dem på TikTok av Therese. Syftet med dem var att få fram sanningen, då nu det görs på mildare sätt känns det inte längre nödvändigt o ha dem videorna uppe.

  Det finns proffsryttare som står för en annan typ av hästhållning. Här får ni ett hej från All In, olympisk guldmedaljör.
  https://www.instagram.com/p/Cza8lqwtakc/

   Älskar All In så himla fint att se ❤️

  Vad är det för fel på henne?!?

  Hästmänniska eller inte. Forskning är fakta, om man älskar sina djur så använder man aldrig våld. Ett djur ska aldrig behöva vara rädd för sin ägare. (Sjukt att kolla det för ägare, det är trots allt ett liv inte en sak)

  Barn kan inget om djur så där behöver vi inte lyssna. Bland vuxna så förstår alla forskningsrapporters värde, ens of story? 🙌🏻

  Tacksamheten jag känner för Therese är enorm!!! #hejatherese Hästar är känsliga fantastiska djur och att hon belyser detta ämne är så viktigt!!!

  bra therese heja dig som står på djurens sida <3

  hästmänniskor är ju galna så fort man ifrågasätter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.