Söndag 3 Jul
Stockholm

Darin Zanyar

Darin Zanyar föddes den 2 juni 1987 i Stockholm och är en svensk artist och låtskrivare med kurdiskt ursprung. 2004 deltog han i den första säsongen av Idol, där han slutade på en andraplats. 2006 vann han en Grammis, en Rockbjörn, Nickelodeon Kids Choice Award, The Voice och NRJ. Samma år släppte han sitt tredje album "Break the News".


Han deltog i musiktävlingen Melodifestivalen 2010 där han kom på en fjärdeplats. Artisten fick även skriva en låt till kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop. Samma år var han sommarpratare i "Sommar i P1".


Under 2012 medverkade låtskrivaren i TV4:s "Så mycket bättre" där hans covers fick mycket uppmärksamhet. Det gick mycket rykten om att Darin och sångaren Maja Ivarsson hade en romans under programmet, något som bekräftades i oktober 2015.


2013 ställde han upp som mellanakt i en av delfinalerna i Eurovision Song Contest 2013. Under hösten reste han till Filippinerna för att tillsammans med SOS Barnbyar spela in programmet "En resa för livet".


Han har släppt totalt sju album, varav ett är på svenska. I slutet av mars 2017 släppte Darin sin nya singel "Ja må du leva".

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.