Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"LO använder Socialdemokraterna för att begränsa den fria rörligheten”

- 20/02/2014, 09:33 -
André Frisk

André Frisk

André Frisk är riksdagskandidat för Folkpartiet Dalarna, samt förbundsstyrelseledamot för Liberala Ungdomsförbundet. Här skriver han om att Socialdemokraterna och LO tar Sverige i en riktning som inte är helt olik den vi ser i Schweiz.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Schweiz sade i dagarna ”Nej till massinvandringen” i enfolkomröstning. Vi var många som sörjde beslutet, men från vänstern höjdes istort sett inga röster. Det är inte förvånande med tanke på att de vill fåigenom samma beslut i Sverige. Tillsammans med LO gör Socialdemokraterna alltde kan för att ge facken makten att stoppa människor från andra EU-länder attsöka sig ett bättre liv i Sverige. Socialdemokraternas populistiska förslag attriva upp Lavallagen och då begränsa rörligheten i Europa är även detorealistiskt då EU-kommissionen nu bekräftat det vi alla visste: Det går inteatt välja bara vissa delar ur det europeiska samarbetet. Vill vi ha frirörlighet för varor så måste fri rörlighet för människor råda.

Det finns tre partier i Sveriges riksdag som är direktskadliga för den fria rörligheten i Europa. Socialdemokraterna,Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Av dessa tre är Socialdemokraterna utantvekan det största hotet mot ett öppet Europa. 2004 var det en ombudsman fråndet LO-anslutna fackförbundet Byggnads som skrek ”go home” till lettiskaarbetare i Vaxholm. Det är små retoriska skillnader mellan "go home” ochden politik som Socialdemokraterna tillsammans med LO öppet driver i dag. 

LO och Socialdemokraterna står väldigt nära varandra. LOfinansierar socialdemokraternas valkampanjer i utbyte mot att (S) driver derasintressen. Dessa två är i sin grund protektionistiska och LO har ingensolidaritet för andra än de egna fackanslutna. Allt organisationen gör, gör denför att gynna sina medlemmar. Detta är i sig inget konstigt och det är vadfacken är till för. Problemet uppstår när LO köper in en ny megafon och denkommer med ett stort rött (S) på sidan.

Berättelsen om människans utveckling är till stor delberättelsen om migrationen. Att söka bättre möjligheter i andra geografiskaområden har alltid varit ett sätt för mänskligheten att utvecklas. När polskaarbetare har möjligheten att förbättra sin livskvalitet tiofalt genom attarbeta i Sverige kan vi inte acceptera att fackpampar sätter stopp för dettalika lite som vi inte vi vill att de franska, spanska eller tyskafackföreningarna ska sätta stopp för svenskar som vill arbeta där. 

Den fria rörligheten är en avgörande faktor till attmänniskors levnadsvillkor ständigt förbättras. Varken Sverige eller Europahar råd med populistisk protektionism som kväver den utvecklingen.

André Frisk, Riksdagskandidat Folkpartiet Dalarna

Håller du med André Frisk?