Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Replik: "Kent Persson behöver nog ta Lars Beckman i örat"

- 27/02/2014, 12:38 -
Markus Mattila

Markus Mattila

Den socialdemokratiske debattören och bloggaren Markus Mattila svarar på den debattartikel Lars Beckman fick publicerad hos Nyheter24 tidigare i veckan.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Till att börja med så vill jag understryka att SverigesRadio och SVT inte är statliga utan drivs genom stiftelser ochpartirepresentanter som väljs av riksdagspartierna. Detta är något som LarsBeckman gång på gång medvetet misstolkar i sin argumentation. Dessutom så skallmedia granska de som sitter på makten, detta gjorde Public Service även underde år då vi hade socialdemokratiska regeringar. Sedan så vill jag ifrågasättahans kritik mot att SR och SVT inte är objektiva i sin granskning av debatten kringdet sänkta studiebidraget.

Sedan är det allmänt känt att Lars Beckman har ett agggentemot Public Service och media som enligt honom är stämplat som”propaganda-organ” för (S) och ”#twittervänstern”, hen har skrivit flerablogginlägg och tweets om sitt missnöje med svensk publik service samt att hanargumenterar för en förändring av TV-licensen och i stället vill se att detfinansieras av skattemedel. Det är just detta som skulle leda till att publicservice blir statligt och styrt av riksdagsledamöterna.

Vad gäller hans argumentation kring studiestödet så är detrent objektivt en sänkning med 300 kr, det är ren fakta. Bidraget sänkssamtidigt som lånedelen höjs med 1000 kr. Däremot så är en höjning påstudielånet ett direkt slag mot de som funderar på att studera men som nukanske tvekar då man nu tvingas låna minst 10 000 kr extra varje år. Det ärklart att detta ses som en försämring bland våra studenter som högt harkritiserat förslaget.

Man kan absolut kritisera Public Service, det har man allrätt att göra. Men att som förtroendevald riksdagsledamot för Moderaterna varjedag slänga ur sig påståenden om den svenska journalistkåren och mer ellermindre argumenterar för åsiktsregistrering så undrar jag om inte den moderatagruppledaren i riksdagen eller Kent Persson behöver ta Beckman i örat.

Public Service är inte statligt i dag, men vi har krafter iriksdagen (läs Beckman) som mer än gärna vill att makten över public serviceskall hamna i riksdagsledamöternas händer. Det är just då det blir statligt. Denutvecklingen vill jag inte se.

Vi ska vara rädda om Public Service unika oberoende.

Markus Mattila(S)-debattör och bloggare

Tror du att P3 Nyheter vinklar sin rapportering?