Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"När Löfven talar om rasismen skryter Carl Bildt om överklasslivet"

- 19/03/2014, 13:15
Magnus Krantz

Magnus Krantz

"Det är med avsmak i munnen jag tyst står och ser på Carl Bildt när han efter sitt tal tar en bild för att publicera på sitt Twitter-konto" skriver Magnus Krantz.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I samband med att jag igår kväll variti Kungsträdgården för att njuta av eldfesten och välkomna våren med detgemensamma nyåret för alla kurder, perser och afghaner så hör jag Carl Bildtstal. Jag står där mitt bland alla glada och festsugna människor när jag hörutrikesministerns bekanta stämma å moderaternas vägnar. Både Bildt och socialdemokraternaspartiledare Stefan Löfven är inbjudna talare. Men där Lövfen talar om rasismeni samhället och att vi alla måste stå enade mot den så hör jag från Carl Bildtshåll om intressanta platser han besökt och kända människor han fått privilegietatt träffa. Man hör hur folkhavet tystnat under hans tal och hur talet låtermer och mer inövat. Det är en surrealistisk bild av ett jetset-liv utifrån ettöverklassperspektiv vi blir matade med och smaken är inte god.

Det är då det märks att det ärvalår

Det är extremt sällan, om än någonsin, man ser en representant från högernunder dessa mångkulturella folkfester. Vare sig det handlar om ett nyår elleren antirasistisk demonstration i Kärrtorp efter allvarliga attacker så lyserAlliansen med sin frånvaro. Aldrig deltar högern i demonstrationståg mot våldeller nazismen, men pratar gärna om hur mycket man tar avstånd frånSverigedemokraterna och andra rasister när tillfälle ges i riksdagens lokaler.

Är man inte intresserad av en demokratiskoch antirasistisk kamp när det inte gynnar en själv? Finner man inget syfte iatt stå upp för sitt folks rättigheter året om, och då inte bara under ettvalår?

Det är med avsmak i munnen jag tyststår och ser på Carl Bildt när han efter sitt tal tar en bild för att publicerapå sitt Twitter-konto. När han står där på scenen lite ovan folket i publikenså ser han bekväm ut, och konstigt är väl inte det? Den politiska bild jag serframför mig är mer talande än någonsin. Det finns inget värre än dennagenomskinliga lögn om att vara ett ”arbetarparti” med en anknytning till folketnär man så tydligt inte är en del av oss.

Det märks att det är valår.

Magnus Krantz
Upplands Väsby

Är Moderaterna ett parti för arbetare?