Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Löfven byter förvärvsjobb mot praktikplatser"

- 24/03/2014, 08:00 -

"Stefan Löfven har en världsfrånvänd syn på hur vi löser ungdomsarbetslösheten - tredubblade arbetsgivaravgifter för ungdomar, fördubblad restaurangmoms och statliga praktikplatser utgör hörnstenen i den socialdemokratiska flumjobbspolitiken" skriver den Björn Larsson.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Under och efter finanskrisen närsysselsättningsgraden bland ungdomar sjunkit som en sten i västvärlden harregeringen Reinfeldt bedrivit en politik som lett till attsysselsättningsgraden gått i en helt annan riktning. Reformer som sänktaarbetsgivaravgifter för ungdomar och halverad restaurangmoms är ettframgångsrecept för en ökad sysselsättning bland ungdomar.

Om Socialdemokraterna kommer tillmakten den 14 september i år kommer vi att se en politik som slår oerhört hårtmot ungdomar. Socialdemokraternas förslag om tredubblade arbetsgivaravgifterför ungdomar kommer att leda till att ungdomsarbetslösheten kommer att skjuta ihöjden. Företagen kommer att dras med mindre marginaler och kommer att behövaskära ned på personal i allmänhet och ungdomar i synnerhet, vilket hotartillväxten. Det är Stefan Löfven medveten om.

Inte nog med att ungdomar harstora problem att komma in och etablera sig på arbetsmarknaden redan i dag pågrund av Socialdemokraternas turordningsregler i LAS, för ungdomar irestaurangbranschen kommer Socialdemokraternas politik vara en trippelstöt –turordningsreglerna i LAS, tredubblade arbetsgivaravgifter för ungdomar ochfördubblad restaurangmoms kommer att slå på de som redan ligger. Det är StefanLöfven medveten om.

Som en lösning på alla dessaförlorade förvärvsjobb för ungdomar som Socialdemokraternas reformer kommer attinnebära vill Stefan Löfven i stället införa statliga praktikplatser. Löfvenstrippelstöt mot ungdomar i restaurangbranschen är ett medel för att göraprivata jobb till påhittade praktikplatser där ungdomar behandlas somförståndshandikappade. Det är en syn på ungdomar som jag inte kan acceptera!

Björn Larsson
Liberaldebattör och o
rdförande för CUF Jämtlands län

Är det dumt att ta bort de halverade arbetsgivaravgifterna för unga?