Torsdag 5 Aug
Stockholm

"Bygg INTE ett nytt Ikea vid Globen!"

Anne-Christine Carlberg
Anne-Christine Carlberg. Foto:

"En levande stadsdel behöver inte bara boende utan också små affärer och verksamheter som drivs av småföretagare i olika branscher", skriver Anne-Christine Carlberg, debattör inom småföretagarfrågor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Anne-Christine Carlberg är Jur Kand, Diplomerad DIHR och debattör inom företagarfrågor. Hon har själv varit företagare i tio år.

Stora fiskar äter små fiskar.

Ett nytt Ikea planeras att byggas invid Globen i den nya spännande stadsdel som kommer att växa fram i slakthusområdet. Ett Ikea som kommer att leda till ökad biltrafik, utsläpp och krav på P-platser. Det finns redan två arenor och en stor galleria invid denna stadsdel.

Visst skapar ett nytt stort Ikea nya arbetstillfällen, men de skapas även om Ikeabyggs utanför staden! Detta har ju varit ett av huvudargumenten för att Ikea ska få marken otroligt billigt och få bygga där. Arbetstillfällena skapas likväl utanför staden. Detta är alltså inget argument som jag ser det.

En levande stadsdel behöver inte bara boende utan också små affärer och verksamheter som drivs av småföretagare i olika branscher. Låt småföretagare få tillgång till lokaler i området och få en konkurrenssituation som inte utsätts av jätten Ikea. Vem vill öppna t ex en blomsteraffär för att i nästa sekund se Ikea konkurrera med blommor för en krona?

Centern driver med Per Ankersjö i spetsen att Ikea skall öppna/bygga någon annanstans än i Globen-området. Heder åt Centerpartiet som ser till förnuftet!

Ikea är en stor fisk. Småföretagare är små fiskar bredvid denna koloss.

Stora fiskar äter små fiskar!

Anne-Christine Carlberg

Kommentera
Kopiera länk
Dela